„Eu, Tonya”, povestea celei care a provocat unul din cele mai mari scandaluri din istoria sportului

de Cinemagia în 30 Mar 2018
„O tragedie cu mult umor despre preţul succesului. Atât de amuzant, că nu-ţi poţi lua ochii de la ecran”, scrie Indiewire

Eu, Tonya”, filmul biografic regizat de Craig Gillespie, are premiera pe 30 martie 2018 pe marile noastre ecrane, cu Allison Janney – câștigătoarea premiului Oscar pentru „Cea mai bună actriță în rol secundar”, Sebastian Stan – actorul român care a cucerit Hollywood-ul și Margot Robbie – la rândul ei nominalizată la categoria „Cea mai bună actriță”.

Presa internațională a concluzionat despre film că este „O comedie neagră, dar surprinzător de emoţionantă. Eu, Tonya are o avalanşă de calităţi”.

Tonya Harding a dominat scena patinajului internațional prin calitățile sale fizice excepționale. A dominat și prima pagină a ziarelor, din cu totul alte motive.

 „Riscant ca un triplu axel, dar Gillespie reuşeşte o aterizare perfectă, asumându-şi povestea stângace şi tristeţea ce o înconjoară” (Punch Drunk Critics)

Filmul spune povestea patinatoarei Tonya Harding, campioană naţională a Statelor Unite, de două ori laureată a Olimpiadei. Numele său a ajuns însă în presa internaţională şi datorită unui scandal imens petrecut la Olimpiada din 1994, când oponenta sa directă a fost atacată şi rănită în timpul unui antrenament. S-a dovedit apoi că agresorul fusese angajat de soţul patinatoarei, Harding fiind apoi eliminată din competiţie.

Eu, Tonya este povestea uneori absurdă, alteori tragică, dar şi comică a celei care s-a situat în centrul celui mai mare scandal din istoria sportului.

„Robbie interpretează rolul sportivei căzute în dizgraţie ca pe un antierou din filmele lui Scorsese”, scrie Time Out. „Foarte amuzant. Tăios, furios, desăvârşit.”, spune The Boston Globe.

„Am primit scenariul ştiind deja că Margot Robbie era confirmată pentru rol. Combinaţia dintre Tonya Harding şi Margot Robbie mi s-a părut de la început una interesantă. După ce am citit scenariul lui Steven Rogers, am fost convins pe deplin”, a declarat regizorul Craig Gillespie. „Povestea era atât de bine spusă, cu doza bună de emoţie şi umor, cu o structură complet neconvenţională, deopotrivă descurajantă şi exaltantă. Nici că aş fi putut fi mai entuziast! Era un ton destul de pretenţios, dar mi s-a părut că i se potriveşte de minune lui Margot. O văzusem în filmele în care jucase cum trece de la umor la vulnerabilitate şi putere şi am considerat că toate acestea sunt atributele care definesc perfect lumea Tonyei”.

Exploreaza subiecte similare:

I Tonya, Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney

Alte știri din cinema

După Captain Marvel, Brie Larson e alături de Samuel L. Jackson în Unicorn Store

Este filmul în care actrița de 29 de ani debutează ca regizoare

Cât de puternic este ciocanul lui Thor? Se pare că e comparabil cu o stea supernova

În mâinile lui Thor, Stormbreaker a reuşit să încaseze tot şocul celor şase Pietre ale Infinitului

Turn Up Charlie: cât de importantă este a doua şansă

Serialul Netflix cu Idris Elba şi Piper Perabo explorează capcanele faimei

Noul Mortal Kombat va avea un tip de umor asemănător celui din filmele Marvel

Afirmaţia îi aparţine scenaristului peliculei, Greg Russo

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 29 iulie 2018 11:10
Un fapt deosebit de imbucurator faptul ca actorul roman Sebastian Stan are aparitii numeroase si din ce in ce mai bune in productiile cinematografice din strainatate.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells