Eternii: Faceți cunoștință cu Sprite, copilul-Etern

de Cinemagia în 30 Oct 2021
Eternals/Eternii va rula în avanpremiera din 4 noiembrie, în formatele 3D, IMAX 3D, 4DX și Dolby Atmos

Sprite: trickster-ul Eternilor

În benzile desenate, Sprite a fost creat, asemenea celorlalți Eterni, în urma experimentelor întreprinse de către Celești, ființele străvechi care au populat Primul Cosmos.

În urma acestor experimente, Sprite a fost înzestrat cu o forță fizică și o agilitate supraomenești. El poate și să zboare, însă mai important este că poate să creeze iluzii, ceea ce îl face pe acest supererou să fie trickster-ul Eternilor. Un suflet nemuritor, viclean și amuzant, care deși a trăit mii de ani, a rămas captiv în corpul unui băiețel de 11 ani.

Sprite este deci la propriu arhetipul Copilului Etern: liber și creativ, dar într-o continuă renegociere a relației cu exteriorul și, mai ales, cu propriul corp. Sprite se simte în inferioritate din cauza condiției lui, supărat că nimeni nu-l ia în serios, așa că primul lui scop este să… crească.

De-a lungul mileniilor, Sprite i-a înscenat atât pe oameni, cât și pe Eterni. În probabil cea mai memorabilă festă a sa din benzile desenate, acesta i s-a arătat în fața scriitorului scoțian J. M. Barrie, zburând deasupra lui – eveniment care l-a inspirat să scrie Peter Pan. 

Sprite le-a plantat și celorlalți Eterni numeroase amintiri false. De altfel, tot el este responsabil și pentru uitarea în care aceștia s-au adâncit, rămânând blocați pe pământ, printre oameni, lipsiți de conștiința condiției lor celești sau a superputerilor pe care le dețin. Cu alte cuvinte, adulții Eterni s-au pierdut printre muritori doar fiindcă Sprite, copilul grupului, a vrut să crească. Și să nu uităm că până și numele lui descrie esența unui personaj năzdrăvan, fiindcă Sprite înseamnă și zână, și fantomă, și spiriduș.

O schimbare de gen în film

La fel ca Ajak sau Makkari, care în benzile desenate erau bărbați, Sprite este unul dintre Eternii cărora distribuția din film le-a schimbat genul – însă nu cu totul. 

În benzile desenate, când Zuras (un Etern Prim, unul dintre liderii rasei lor) a aflat de urmările acestui plan „pueril” al lui Sprite de a îi adormi pe Eterni, acesta l-a decapitat. Însă iluziile nu s-au dus odată cu el: Sprite a înviat sub forma unei fetițe tot de 11 ani.

Lia McHugh surprinde esența personajului

În film, Sprite este interpretată de către talentata actriță adolescentă Lia McHugh (născută în 2007). Cu o carieră în plină creștere, dar deja bogată și nuanțată, Lia a apărut, printre altele, în horror-urile The Lodge și A House on the Bayou, precum și în filmul produs de A24, Hot Summer Nights, alături de Timothée Chalamet și de Maika Monroe.

În regia lui Chloé Zhao, Lia pare să întrupeze perfect copilul bătrân care zace în același corp subdezvoltat de mii de ani și care a devenit prankster-ul Eternilor, contrabalansând cu un binevenit umor personalitățile lor.

Iluzii fără deziluzii

În trailerul filmului, putem vedea focurile de artificii pe care Sprite le-a creat pentru un public ținut în captivitate. Și fiindcă superputerile ei au fost esențializate în iluzionism, ne așteptăm să aibă un important rol dramaturgic în film: adică nu doar să facă spectacol, ci să ducă mai departe povestea Eternilor. 

Exploreaza subiecte similare:

Lia McHugh, Eternals, The Lodge, Hot Summer Nights, Timothée Chalamet, Maika Monroe, Chloé Zhao

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells