Ender’s Game conduce box-office-ul nord-american

de Cristina Grigore în 4 Nov 2013
Adaptarea cinematografică a cărţii lui Orson Scott Card se va baza însă pe încasările internaţionale pentru a deveni profitabilă

Week-end-ul începutului de noiembrie a adus noi şi așteptate producţii pe marile ecrane, iar în topul ce pune bazele încasărilor acestora, cel nord-american, l-a declarat câştigător pe Ender’s Game. Adaptarea romanului imaginat de Orson Scott Card, cu Asa Butterfield,  Harrison Ford şi Ben Kingsley în rolurile centrale,  a strâns 28 de milioane de dolari. Deşi a fost considerat de critici şi spectatori un succes – filmul are un tomatometru de 62 de procente – filmul mai are destul până să depăşească suma bugetului de producţie, de 110 milioane de dolari, şi să devină profitabil; se va baza pentru asta pe sumele obţinute internaţional.

Cifrele obţinute de boxofficemojo.com plasează pe locul doi Bad Grandpa (20,5 milioane de dolari), iar pe locurile trei şi patru nou-intratele Last Vegas (16,5 milioane) şi Free Birds (16,2 milioane). Dacă pentru comedia cu Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman şi Kevin Kline încasările sunt mulţumitoare (filmul a costat doar 28 de milioane de dolari), nu acelaşi lucru se poate spune despre Free Birds, animaţia ale cărei voci sunt Owen Wilson şi Woody Harrelson, realizată cu un buget de 55 de milioane de dolari.

Pe locul cinci în clasament coboară Gravity, însă încasările rămân la fel de consistente: 13,1 milioane de dolari pentru a cincea săptămână în top. Pe şase îl găsim pe Captain Philips (8,5 milioane), urmat de 12 Years a Slave (4,6 milioane), Cloudy with a Chance of Meatballs 2 (4,2 milioane), Carrie (3,4 milioane) şi, pe zece, The Counselor (3,2 milioane de dolari).

Exploreaza subiecte similare:

Ender's Game, Orson Scott Card, Asa Butterfield, Harrison Ford, Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman, Owen Wilson, Bad Grandpa, Last Vegas, Free Birds, Captain Phillips, 12 Years a Slave, Cloudy with a Chance of Meatballs 2, Carrie, The Counselor

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Paraiah pe 4 noiembrie 2013 10:25
Bun filmul cu conditia sa faca un sequel. E punctul de vedere de la cineva care nu a citit cartea.
AndreBlack pe 4 noiembrie 2013 16:28
Intr-adevar ''Ender's Game'' este un film SF foarte bun si deja se stia ca o sa domine box office-ul .
Costirik pe 4 noiembrie 2013 16:51
sa domine????:)))) macar stii ce inseamna cuvantul?:)))
alex_il_fenomeno pe 23 decembrie 2013 13:12
A fost surprinzator, deci merita din plin aceasta postura.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells