Eleganta Annette Bening

de Ştefan Dobroiu în 29 Mai 2012
Eleganta Annette Bening

Născută pe 29 mai 1958, Annette Bening a fost de patru ori nominalizată la premiile Oscar şi şi-a făcut un nume la Hollywood cu eleganţa interpretărilor ei, dar şi cu alegerile inteligente pe care le-a făcut în carieră. Poate că din 2010 nu ai mai văzut-o pe marele ecran, dar asta nu înseamnă că Annette Bening stă degeaba: are în pregătire patru proiecte cât se poate de interesante.

Noi n-o s-o uităm niciodată în rolul din American Beauty, cel mai bun film al anului 1999, care s-a aflat la un pas de a câştiga "marele cinci" la Oscarurile din 2000: filmul lui Sam Mendes (care acum face următorul action cu James Bond) a câştigat Cel mai bun film, Cel mai bun actor (Kevin Spacey), Cel mai bun regizor şi Cel mai bun scenariu original, dar a pierdut tocmai Oscarul lui Annette Bening, Hilary Swank fiind preferată pentru rolul din Boys Don't Cry.

După studii de teatru în liceu şi facultate, Bening face senzaţie pe Broadway, unde apare în 1986 în piesa Coastal Disturbances, care îi aduce o nominalizare la premiul Tony, Oscarul teatrului american. Cu toată recunoaşterea de pe Broadway, Bening va avea ceva de aşteptat până va cunoaşte succesul şi în film. Acesta a venit în 1990, când apare alături de John Cusack în The Grifters, regizat de Stephen Frears, care îi aduce o nominalizare la premiile Oscar. Bening va fa mai fi nominalizată, în afară de American Beauty, pentru Being Julia şi, cel mai recent, The Kids Are All Right, pentru ultimele două primind Globul de Aur pentru Cea mai bună actriţă dramatică.

Şi-a încercat puterile şi cu filme de comedie, cum ar fi What Planet Are You From?, unde o interpretează pe Susan, o femeie ce va avea un şoc când va descoperi că partenerul ei, cu care urmează să aibă un copil, este de fapt extraterestru. A făcut parte din distribuţia plină de staruri a eşecului Mars Attacks!, iar alături de Michael Douglas a apărut în The American President, care îi aduce o altă nominalizare la Globurile de Aur.

Te poţi aştepta la noi nominalizări pentru Bening în următorii ani. Actriţa a terminat filmările la Ruby Sparks, un film despre un scriitor (Paul Dano) care, suferind de singurătate, creează un personaj feminin ce capătă viaţă şi în realitate. În prezent filmează la The Look of Love, despre o femeie văduvă care se îndrăgosteşte de un bărbat pentru că acesta seamănă ca două picături de apă cu soţul decedat. Din distribuţie mai fac parte Robin Williams şi Ed Harris. Annette Bening se pregăteşte în prezent să o interpreteze pe Mary Welsh Hemingway, ultima soţie a scriitorului Ernest Hemingway. În filmul Hemingway & Fuentes, despre prietenia dintre scriitor şi perscarul care îi va inspira celebrul roman Bătrânul şi marea, rolurile titulare vor fi interpretate de Anthony Hopkins şi Andy Garcia.

Un alt rol interesant îl va avea în The Great, un film inspirat de viaţa Ecaterinei, împărăteasa Rusiei, şi-a traiectoriei ei extraordinare pe scena politică rusă: parte a unei familii princiare europene nu foarte importante, Ecaterina ajunge soţia lui Petru, împăratul Rusiei, şi la moartea acestuia va deveni cea mai puternică conducătoare a Europei, consolidând poziţia Rusiei pe harta politică a lumii. Regizat de australianca Gillian Anderson (a nu se confunda cu actriţa din Dosarele X), filmul va trata subiectul în cheie comică, scrie presa internaţională.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 15 iunie 2012 17:25
arata ireprosabil pentru varsta ei .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells