Dylan O'Brien, de la stângăcie la dârzenie

de Gloria Sauciuc în 17 Sep 2014
Dylan O'Brien poate fi văzut pe micul ecran în serialul Teen Wolf, difuzat de posturile AXN, iar pe marele ecran în SF-ul The Maze Runner

The Maze Runner rulează în cinematografe, în premieră de vinri, 19 septembrie, cu un protagonist pe care îl ştim din serialul Teen Wolf/Un vârcolac adolescent, difuzat de AXN. Protagonistul este Dylan O'Brien, care joacă rolul descurcăreţului Thomas, băiatul convins că există o ieşire din Labirint.

Dacă în The Maze Runner, Dylan O'Brien are o dârzenie şi o autoritate pe chip care te conving să i te alături în orice „quest” ar avea, în Teen Wolf e stângaciul grupului, împiedicat, pontos, creează o balanţă bună, în lipsa căreia am crede că vârcolacii fălcoşi din Teen Wolf chiar se iau în serios...

O'Brien le este cunoscut fanilor din serialul MTV şi are ceea ce producătorul Wyck Godfrey numeşte „calitatea remarcabilă de a părea un om obişnuit. Dylan e o persoană cu care te poţi identifica, fiind întrucâtva asemănător cu Tom Hanks în tinereţe. Dylan a făcut faţă cerinţelor fizice impuse de interpretarea personajului”.

Dylan O'Brien s-a născut pe 26 august 1991 în New York, după care s-a mutat cu familia în California. Din iulie 2011, el interpretează personajul Stiles în serialul realizat de MTV, Teen Wolf. În High Road joacă alături de Lizzy Caplan, iar în filmul regizat de Jon Kasdan, The First Time, joacă alături de Victoria Justice şi Britt Robertson.

În The Maze Runner, O'Brien observă că, în ciuda împrejurărilor înspăimântătoare şi de neînţeles în care personajul său, Thomas, ajunge în Poiană, această experienţă scoate la iveală tot ce e mai bun în el. „Probabil a avut o viaţă destul de ferită de neplăceri până în momentul în care s-a trezit în liftul care l-a dus în Poiană”, spune actorul. Faptul că este pus în această situaţie şi ajunge în aceste împrejurări, îi permite să valorifice instinctele şi eroismul pe care le avea de la început, în stare latentă. Teama de această lume nouă şi necunoscută nu îl împiedică să fie curios în privinţa ei şi nu îl poate reţine”. Thomas ajunge să afle că este doar unul dintre nenumăraţii băieţi aduşi o dată pe lună cu liftul în ultimii trei ani.Curând devine „Alergător”, unul dintre puţinii aleşi care intră în labirint şi caută o cale de ieşire.

Dylan O'Brien este, totodată, Stiles în serialul Un vârcolac adolescent, ce se difuzează în România pe AXN, marţea, pe AXN Spin şi AXN Black - miercurea şi joia. Stiles este sarea şi piperul producţiei. Dacă în The Maze Runner, Dylan O'Brien are o dârzenie şi o autoritate pe chip care te conving să i te alături în orice „quest” ar avea, în Teen Wolf e stângaciul grupului, împiedicat, pontos, creează o balanţă bună, în lipsa căreia am crede că vârcolacii fălcoşi din Teen Wolf chiar se iau în serios.

Dylan a intrat în lumea filmului graţie unor filmuleţe postate pe YouTube, unde joacă alături de mama sa, care este actriţă şi de tatăl său, cameraman. În timp ce discuta cu părinţii săi despre admiterea la facultatea de film, el a primit oferta celor de la MTV pentru serialul Teen Wolf. După patru audiţii, el s-a ales cu rolul principal. Conform unui interviu pentru SmodCast Internet Radio, lui i s-a oferit rolul principal, şi anume cel al protagonistul Scott McCall. Dylan a spus că, după ce a citit scenariul, a fost atras imediat de personajul Stiles Stilinski, care este cel mai bun prieten al protagonistului. Aşa că Dylan O'Brien a devenit Stiles. Încă de la prima audiţie a fost remarcat de producătorul Jeff Davis şi de regizorul Russell Mulcahy, care au făcut tot posibilul pentru a primi aprobarea celor de la MTV pentru ca Dylan să joace rolul lui Stiles.

Vă număraţi printre fanii talentatului actor de 23 de ani?

Exploreaza subiecte similare:

Teen Wolf, The Maze Runner

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
julzcat pe 17 septembrie 2014 23:56
Pot sa spun ca ma numar printre fanii tanarului!! Abia astept sa-l vad in the Maze Runner!! Dylan e perfect in rolul lui Stiles!!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells