Advertisement Advertisement

De Ziua Națională, filmul românesc ocupă din nou Grand Cinema & More

de Cinemagia în 21 Nov 2018
În perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, spectatorii vor putea urmări filmele „Moromeții 2”, „Touch Me Not”, „Coborâm la prima”, „Dragoste 1. Câine”, „România neîmblânzită” și „Secretul fericirii”

Cu ocazia Zilei Naționale, Grand Cinema & More din București găzduiește din nou Festivalul Filmelor Românești, aflat deja la a treia ediție. Așa că în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, o selecție de șase filme românești dintre cele mai bune și premiate va întregi  programul cinematografului, iar biletele vor avea un preț special de 20 de lei.

Astfel, timp de trei zile, spectatorii vor putea urmări filmeleMoromeții 2”, „Touch Me Not”, „Coborâm la prima”, „Dragoste 1. Câine”, „România neîmblânzită” și „Secretul fericirii”.

Festivalul va fi deschis de „Moromeții 2”. Continuarea uneia dintre cele mai iubite și cunoscute ecranizări din istoria cinematografiei românești readuce pe marile ecrane cunoscutele personaje ale lui Marin Preda, sub conducerea lui Stere Gulea, cel care a regizat și primul film în 1987.

În fiecare zi a festivalului va rula la Grand Cinema & More și controversatul lungmetraj „Touch Me Not”, o producție unică ce nu a intrat încă în circuitul cinematografelor, având ca dată de lansare ianuarie 2019. Filmul regizoarei Adina Pintilie, recompensat cu premiul Ursul de Aur și trofeul pentru cel mai bun debut la Berlinale, este un amalgam între documentar, spectacol vizual și cinema, o adevărată incursiune în subiecte dificile precum singurătatea sau intimitatea.

„Coborâm la prima”, în regia lui Tedy Necula, primul film inspirațional autohton care amintește de tragedia de la Colectiv, este inclus și el în programul festivalului. Pelicula spune povestea pasagerilor dintr-un vagon de metrou, a doua zi după devastatorul incendiu.

După „Eu când vreau să fluier, fluier", distins în 2010 cu Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin, regizorul Florin Şerban revine cu un nou proiect cultural de succes - „Dragoste 1. Câine”. Lansat în vară, filmul a obținut deja două premii la Festivalul de Film de la Sarajevo. "Dragoste 1. Câine" spune  povestea de dragoste viscerală dintre un pădurar și o femeie pe care o găsește abandonată în pădure – o poveste izolată în timp și spațiu, care explorează iubirea izvorâtă din furie și frică.

În cadrul Festivalului Filmelor Românești de la Grand Cinema & More va putea fi văzut și documentarul „România Neîmblânzită”. Producția ce dezvăluie în 90 de minute frumusețea sălbatică, nealterată și magică a României a fost desemnată cel mai bun film documentar despre natură, mediu și ecologie în cadrul festivalului internațional Cannes Corporate Media & TV Awards.

Cel de-al șaselea film este „Secretul fericirii”, debutul în lungmetraj al regizorului Vlad Zamfirescu, o producție ce te poartă printr-o paletă de emoții, de la umor până la dramă cu accente sarcastice, într-un singur decor și trei personaje, precum o piesă de teatru.

Despre Grand Cinema & More

Grand Cinema & More, situat în Băneasa Shopping City, acoperă o suprafață totală de 14.000 mp și are o capacitate de 2.600 de locuri, dispunând de 13 săli performante, cu locuri ultra-confortabile, capabile să ofere vizionări de film la o calitate premium, adaptate așteptărilor fiecărui spectator.

Grand Cinema & More este mai mult decât un simplu cinematograf. Pe lângă filmele de calitate și tehnologia audio-video de ultimă generație, cinematograful din Băneasa Shopping City este primul din România care a dezvoltat o stagiune de evenimente culturale, producții proprii sau transmisiuni directe de pe marile scene ale lumii, care cuprinde spectacole de teatru și teatru pentru copii, operă, balet, spectacole de improvizație și evenimente speciale.

Exploreaza subiecte similare:

Moromeții 2, Secretul fericirii, Nu mă atinge-mă, Coborâm la prima, Dragoste 1. Câine, România neîmblânzită

Alte știri din cinema

Filmul „Monștri.” câștigă premiul cititorilor cotidianului german Tagesspiegel

Va rula pe marile noastre ecrane din toamna anului 2019

Ultima zi de filmări pentru Star Wars: Episode IX

Daisy Ridley, John Boyega şi Oscar Isaac sărbătoresc sfârşitul producţiei

Coconut, micul dragon - Aventuri în junglă, din 22 februarie pe marile ecrane

Se poate viziona în 2D, dublat în limba română, iar în unele orașe și în limba maghiară

Premierele săptămânii 15-21 februarie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells