De Niro: „lui Sly i-a plăcut directa mea”

de Ştefan Dobroiu în 14 Ian 2014
De vineri păruieli în ring între Robert De Niro şi Sylvester Stallone

După ce a luat un Oscar pentru rolul din Taurul furios, Robert De Niro îşi pune din nou mănuşile de box în încercarea de a-l bate pe măr pe Sylvester Stallone. Cei doi interpretează în premiera Grudge Match: Faceţi pariurile rolurile a doi boxeri care, ajunşi la vârsta a treia, au şansa unei noi urcări în ring. Nu este vorba doar despre sport, ci şi despre onoare şi... plătitul de poliţe vechi de decenii. Iată mai jos ce are Robert De Niro de spus despre noua sa experienţă sportivă.

Cum v-aţi pregătit pentru rolul din Grudge Match: Faceţi pariurile?
Am slăbit foarte mult în urma antrenamentelor cardiovasculare intense şi a noului regim alimentar. În lunile anterioare începerii filmărilor petreceam în fiecare dimineaţă câte o oră în sala de sport, după care am lucrat pe un program strict de 45 de minute de box. Am avut încredere că antrenorul meu mă va ajuta să fiu în formă perfectă pentru film.

Am înţeles că Stallone şi-a dorit ca luptele să fie cât mai realiste, motiv pentru care v-a rugat să nu fiţi reţinut în aruncarea pumnilor...
Da. Cred că lui Sly i-a plăcut directa mea de stânga. E un sport foarte foarte dur, iar el are mult mai multă experienţă ca mine. Nu-mi doresc să lovesc pe cineva, de aceea am fost foarte reţinut. M-am bazat pe el destul de mult şi cred că am lucrat bine împreună.

Ce ne puteţi spune despre dinamica dintre Razor şi Kid (Stallone şi De Niro)?
Cei doi sportivi trăiesc vieţi total diferite. Personajul meu şi-a construit o carieră destul de bună, iar financiar nu o duce rău. Are nevoie de confruntarea finală pentru că se simte neîndreptăţit de retragerea neaşteptată a lui Razor. Pentru acesta din urmă meciul înseamnă banii de care are nevoie, însă Kid este cel care îşi doreşte cu adevărat victoria.

Cum aţi lucrat cu regizorul Peter Segal?
Pete este extraordinar şi m-am simţit grozav lucrând alături de el. Are un simţ al umorului extrem de bine dezvoltat.

În film, protagoniştii au parte de a doua şansă. Credeţi că în viaţa reală există o astfel de oportunitate?
În cazul personajului meu nu este vorba despre o nouă şansă primită de un tip care a pierdut totul. El are parte de marea ocazie de a câstiga faima pe care şi-a dorit-o de foarte mulţi ani. De-a lungul drumului realizează, însă, că există o mulţime de alte lucruri care contează mai mult.

Cum se împacă statutul de pugilist cu ideea de proaspăt părinte?
Kid este iresponsabil şi egoist, atribute care nu descriu un tată tocmai responsabil. Află de foarte puţin timp că are un copil. Însă fiul său îl caută şi decide să îi acorde o şansă, asumându-şi astfel greşelile pe care sportivul, inevitabil, le va face.

Exploreaza subiecte similare:

Grudge Match, Sylvester Stallone, Robert De Niro

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 14 ianuarie 2014 12:57
O prostie de film.
alex_il_fenomeno pe 16 februarie 2014 13:54
Nu se vorbeste foarte bine de acest film, dar cred ca eu il voi savura, sunt doi actori mari si o poveste placuta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells