Daimoni, obiecte magice, profeții. „Busola de Aur” devine serial de televiziune

de Gloria Sauciuc în 6 Nov 2015
Descrierea oficială de la BBC One include un rezumat al tuturor celor trei cărți, ceea ce ne face să credem că vor transpune întreaga trilogie pe micul ecran

Dacă ați fost şi voi dezamăgiți de „Busola de aur”, adaptarea pentru marele ecran a cărţii lui Philip Pullman – „Materiile întunecate” trebuie să ştiți că BBC One pregăteşte un serial fantasy bazat pe trilogia scriitorului britanic.

În 2007, New Line Cinema a transpus prima carte a extrem de apreciatei trilogii „Materiile întunecate” în filmul cu buget mare „Busola de aur” (180 de milioane de dolari). În ciuda suitei de staruri (Nicole Kidman, Daniel Craig), filmul a fost considerat de fani ca fiind vizual uimitor, dar diluat comparativ cu materialul sursă. Iar adaptarea trilogiei s-a oprit după primul film. Dar cărțile primesc acum o nouă şansă. BBC One a anunţat că Bad Wolf și New Line Cinema vor produce împreună serialul TV „Materiile întunecate”.

„Materiile întunecate” este plasat într-o lume a fanteziei, care combină liber teologia  și filozofia, cu un dram de magie (sau praf). De exemplu, fiecare personaj născut în acest univers paralel, este pentru totdeauna legat de propriul lui „daimon”, ființă magică sub formă de animal, care păstrează o parte din sufletul omului, fiind o reprezentare a sinelui interior sau a sufletului personajului. Daimonul rămâne alături de om până la moarte.

Cele trei cărţi ale tirlogiei sunt „Luminile Nordului” (reeditată în SUA cu titlul „Busola de aur”), „Pumnalul tăinuit” şi „Ocheanul de ambră”. Există puţine detalii despre viitorul seral de televiziune. Cu toate acestea, descrierea oficială de la BBC One include un rezumat al tuturor celor trei cărți, ceea ce ne face să credem că vor transpune întreaga trilogie pe micul ecran: „Luminile Nordului o prezintă pe Lyra, o orfană, care trăiește într-un univers paralel în care știința, teologia și magia se împletesc. În căutarea unui prieten răpit, Lyra descoperă un complot sinistru care implică copii furaţi şi îşi continuă călătoria pentru a înțelege un fenomen misterios numit Praf. În „Pumnalul tăinuit”, i se alătură în călătorie Will, un băiat care are un cuțit ce poate tăia ferestre între lumi. Când Lyra află adevărul despre părinții ei și despre destinul ei profeţit, cei doi tineri sunt prinși într-un război împotriva domniilor cerești, care se întinde peste multe lumi și conduce la o concluzie emoţionantă în Ocheanul de ambră”.

Toate semnele indică o transpunere atotcuprinzătoare a celor trei cărţi. Fără îndoială că serialul „Materiile întunecate” se va potrivi de minune în actuala cultură fantasy a televiziunii.

Exploreaza subiecte similare:

The Golden Compass

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells