Corneliu Porumboiu, în secțiunea „Forum” a Festivalului de Film de la Berlin

de Gloria Sauciuc în 19 Ian 2018
Cea mai „îndrăzneaţă” secţiune a Berlinalei a selectat filmul Fotbal Infinit (Infinit Football)

Cea de-a 48-a ediție a secțiunii Forum din cadrul  Festivalului de Film de la Berlin și-a anunțat joi selecția iar filmul lui Corneliu Porumboiu, Fotbal Infinit (Infinit Football),  se află printre titlurile selectate. Vestea vine după ce luni, 15 ianuarie, filmul „Nu mă atinge-mă” al Adinei Pintilie a fost selectat în principala secțiune competițională a festivalului. România ar putea aduce acasă un nou Urs de Aur, după ce, în 2013, Calin Peter Netzer lua prestigiosul trofeu pentru filmul Poziția copilului.

Filmul Fotbal Infinit aruncă o privire originală asupra lumii sportului, de data aceasta din România provincială, urmărind tentativa unui oficial de a lăsa lumii moştenire o versiune mai bună a acestui minunat sport. Însă totul, oare, se învârte în jurul fotbalului?

Arsenal - Institutul pentru Film şi Arte Vizuale este cel care pregăteşte secțiunea Forum - ca parte a Berlinalei. Programul principal al festivalului constă în 44 de filme, dintre care 35 sunt premiere globale. Filme de avangardă, filme experimentale, eseuri, filme „observaţionale” şi reportaje politice, precum şi universuri cinematografice ieşite din comun aşteaptă să fie descoperite odată cu secţiunea The International Forum of the New Cinema, „Forum” pe scurt, cea mai îndrăzneaţă secţiune a Berlinalei.

Filmele din secţiunea Forum negociază linia dintre artă şi cinema. În 2006 Forum Expanded a fost lansat. Prezentarea unui film, a unui material video, a unei instalaţii sau a unei reprezentaţii, pe diverse teme şi în multiple locaţii din Berlin a fost o soluţie fericită pentru Forum Expanded de a oferi o perspectivă critică şi un simţ cinematografic extins, se vede pe site-ul oficial al Berlinalei.

Exploreaza subiecte similare:

Corneliu Porumboiu

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 25 ianuarie 2018 16:57
Ca si un alt film despre fotbal nu ai cum si unde sa le vezi.
carmen_angelus_romila pe 23 septembrie 2018 17:58
Nu are decat sa ne bucure prezenta romaneasca la acest mare festival european, prin unii dintre cei mai reprezentativi, tineri si talentati regizori autohtoni, Corneliu Porumboiu si Calin Peter Netzer.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells