Confruntări iconice în filmele lunii mai, la FilmCafé

de Cinemagia în 16 Mai 2019
Iată despre ce filme este vorba și data la care sunt programate

Secvențe iconice de confruntare între personaje la fel de simbolice din istoria cinematografiei pot fi (re)văzute pe micul ecran, în producțiile programate luna aceasta de postul FilmCafé, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. Filme de acțiune care au făcut istorie, westernuri, pelicule despre ucigaşi în serie, toate vor readuce fiorii pe care aceste momente antologice le-au trezit la data apariției lor pe marele ecran. Iată despre ce filme este vorba și data la care sunt programate de canalul FilmCafé:

Predator (1987)
Sâmbătă, 18 mai, ora 19:55
Miercuri, 22 mai, ora 14:25
Vineri, 24 mai, ora 17:35

Dacă sequel-urile filmului s-au concentrat mai mult pe creaturile înspăimântătoare care au dat titlul filmului, fanii genului nu au uitat confruntarea dintre primul Predator şi personajul lui Arnold Schwarzenegger, Dutch. Acesta este epitomul durităţii şi singurul supravieţuitor din rândul mercenarilor din film, cel care reuşeşte să îl învingă pe Predator. Momentul cheie din film: Arnold contra Predator. Fraza „Get to the chopper!”/„Repede la elicopter!” a rămas consacrată în vocabularul culturii pop.

Zorro (1975)
Joi, 16 mai, ora 19:40
Duminică, 19 mai, ora 09:30

Don Diego, proaspăt ales guvernator, sosește în Noul Aragon pentru a prelua postul, dar găsește orașul sub conducerea malefică a unui ofițer corupt, colonelul Huerta. Don Diego are de partea sa un mare avantaj, și anume faptul că el este de fapt legendarul Zorro. Lupta din final a lui Zorro (Alain Delon) cu colonelul Huerta (mai ales secvenţa în care sunt tăiate lumânările cu spada) este un moment cinematografic memorabil. Scenele de luptă ale lui Banderas din „Masca lui Zorro” sunt mult inferioare celor din acest film, sunt de părere cinefilii.

3:10 to Yuma (2007)
Joi, 16 mai, ora 22:00
Duminică, 19 mai, ora 12:00
Marţi, 21 mai, ora 14:50

Tagline-ul filmului „Time waits for one man” spune totul despre confruntarea ce e pe cale să aibă loc între banditul Ben Wade (Russell Crowe), tâlhar de diligente, șef al unei bande și urmărit general și fermierul Dan Evans (Christian Bale), omul de escortă; acesta din urmă este fost luptător în războiul de secesiune, acum fermier și cap de familie. Lupta sa este de a-și menține sursele de trăi, amenințate de secetă și de interesele Cailor Ferate. Wade este ager, iar Evans este echilibrat și fiecare ține ochii deschiși și simțurile treze. Dar, ce e important, amândoi sunt într-o situație-limită. 

I se spunea Zodiac
Duminică, 19 mai, ora 22:00
Joi, 23 mai, ora 00:05
Sâmbătă, 25 mai, ora 16:45

Zodiac-ul lui David Fincher este unul dintre cele mai interesante filme despre ucigaşi în serie, unul dintre cele mai celebre cazuri din criminalistica americană. Confruntarea este între echipa investigatorilor și personajul lui Arthur Leigh Allen, principalul suspect.

Robert Downey Jr. este ziaristul Paul Avery, un personaj plin de slăbiciuni. În personajul lui Arthur Leigh Allen, principalul suspect, John Carroll Lynch compune fin şi complex tipul de om aparent inofensiv dar cu obsesii bizare (veveriţele) şi cu o posibilă latură demonică. Mark Ruffalo creează la rândul lui un poliţist obsedat de misterul ce se încăpăţânează să nu se rezolve, iar protagonistul, desenatorul de ziar devenit detectiv ad-hoc Robert Graysmith, este interpretat de Jake Gyllenhaal.

The Thing/Creatura (2011)
Sâmbătă, 25 mai, ora 22:00
Luni, 27 mai, ora 00:10
Vineri, 31 mai, ora 02:20

The Thing al lui Van Heijningen Jr. este un thriller SF ce omagiază clasicul omonim al lui John Carpenter din 1982. Secvenţele de confruntare cu „The Thing”, creatura care intră în fiinţa ta şi-ţi fură ADN-ul au rămas antologice în istoria filmului. Temele paranoiei şi izolării sunt aceleaşi ca în filmul lui Carpenter. Premisa este înspăimântătoare: ce te faci când inamicul are aspectul unuia din echipa ta? Confruntarea dintre om și Creatură nu se poate termina decât într-un singur fel...

Darkman/Omul întunericului (1990)
Vineri, 17 mai, ora 23:40
Duminică, 19 mai, ora 01:15

Popularul film regizat de Sam Raimi îl aducea în atenţia publicului larg pe Liam Neeson. Darkman este un revenge movie în care Neeson intruchipeaza un om de stiinta desfigurat in urma unei incercari nereusite de asasinat. El își creează o nouă și înfricoșătoare identitate și își va confrunta urmăritorii.

 

Exploreaza subiecte similare:

predator, Arnold Schwarzenegger, Zorro, 3:10 to Yuma, Christian Bale, Russell Crowe, Zodiac, Robert Downey Jr., John Carroll Lynch, Mark Ruffalo, Jake Gyllenhaal, The Thing, Darkman, Alain Delon

Alte știri din cinema

Sunt un mic ticălos, prima serie animată cu peste cinci miliarde de dolari încasări

Cu începere din acest weekend, seria se va numi "Sunt un mic ticălos profitabil"

Tot ce ştim despre Alien: Romulus

Noul film din franciza Alien se lansează la jumătatea lunii august

Trailerul Gladiator 2 este aici!

Puterea coruptă şi idealul libertăţii se confruntă din nou în arena Colosseumului

Vânătoarea lui Josef Mengele devine serial

"Îngerul morţii" de la Auschwitz a fost vizat de o spectaculoasă misiune de capturare

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells