Compania înființată de Angelina Jolie îl dă în judecată pe Brad Pitt pentru 250 de milioane de dolari

de Gloria Sauciuc în 8 Sep 2022
Conflictul dintre cei doi foști soți a ajuns la o nouă culme, scrie presa americană

Compania înființată de Angelina Jolie îl dă în judecată pe fostul soț, Brad Pitt, pentru 250 de milioane de dolari, susținând că actorul a preluat abuziv controlul proprietăților lor din Franța ca răzbunare pentru divorț, scrie eonline.com. Conflictul dintre cei doi foști soți a ajuns la o nouă culme, mai scrie publicația.

Conform documentelor din instanță obținute de E!News, Nouvel, compania fondată de către actriță, l-a dat în judecată pe actor pentru 250 de milioane de dolari, susținând ca a pus la cale o campanie de a „prelua controlul” proprietății Chateau Miraval – o proprietate la țară în Franța de peste 500 hectare, pe care cuplul a cumpărat-o în 2008.

Avocații lui Jolie susțin că „drept răzbunare pentru divorț și pentru pierderea custodiei, Pitt a început o campanie multilaterală de a prelua controlul Chateau Miraval și pentru a-și însuși bunurile companiei în interes propriu, pentru propriile lui companii și prieteni”. Plângerea în instanță mai susține că Pitt ar fi „risipit” bunurile aparținând Chateau „cheltuind milioane pe proiecte de orgoliu personal, inclusiv peste 1 milion de dolari pe renovarea bazinului de înot și alte fonduri pe renovarea unui studio”.

Acuzațiile continuă: actorul „a deturnat peste 50% din cele mai valoroase bunuri ale Chateau Miraval, plus una dintre mărcile Miraval către unul dintre prietenii săi, luând bunuri în valoare de milioane de dolari de la firma Nouvel pentru a ajunge în buzunarele lui Pitt și ale prietenilor lui”.

Plângerea mai susține că Pitt ar fi gestionat crama și proprietatea fără a-i da socoteală lui Jolie și, atunci când aceasta a cerut mai multe informații și controlul asupra proprietății, Pitt ar fi încercat să o blocheze pe actriță și pe firma acesteia din a obține informații despre administrarea Chateau Miraval.

În octombrie 2021, procesul susține că Jolie a vândut firma Nouvel unei companii internaționale de băuturi după ce Pitt a ignorat oferta lui Jolie de a vinde partea ei din proprietate în condițiile lui, dar fără clauza de confidențialitate. Actorul ar fi avut pretenții exagerate, inclusiv aceea de a-i impune lui Jolie să nu vorbească în public despre cauzele despărțirii lor. Replica unei surse din apropierea lui Pitt a declarat pentru E! News că procesul este „încă o reambalare a unui material vechi pentru a distrage de la propriul comportament”.

Procesul este ultimul capitol din confruntarea cuplului legată de proprietatea din Franța. În februarie, Pitt a dat-o în judecată pe Jolie pentru ca și-a vândut partea din proprietate fără permisiunea lui. În iunie, actorul a pus la dispoziție documente care susțin că „Jolie a realizat vânzarea în secret, fără să îl informeze pe Pitt și încălcând voit aranjamentul contractual. Făcând asta, Jolie a căutat să puna mâna pe profituri pe care nu le-a făcut și să obțină venituri dintr-o investiție pe care nu a făcut-o. Prin gestul ei, Jolie i-a făcut un rău lui Pitt”. La momentul respectiv, echipa lui Jolie nu a făcut comentarii.

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells