Comedia Raid dingue, cu o versiune feminină a lui Louis de Funès

de Gloria Sauciuc în 23 Aug 2017
Comedia franceză O polițistă irezistibilă - Fugi, dacă poți! rulează în cinematografele noastre

Comedia Raid dingue, cu titlul românesc O polițistă irezistibilă - Fugi, dacă poți! este un film poliţist cu un personaj principal feminin, jucat de Alice Pol. Nu e vorba de un film de Hollywood, ci de o comedie europeană, cu o eroină care nu e atrăgătoare, dar care știe să se facă îndrăgită. Hohotele de râs explozive vin în primul rând din umorul de situaţie.

Johanna, o tânără polițistă care are planuri mari - vrea să intre în divizia de elită RAID a forțelor de ordine franceze (RAID este o organizației reală, comparabilă cu SWAT) - e departe de a fi candidatul potrivit. Neîndemânatică dar inimoasă și mereu cu zâmbetul pe buze, va trece prin răsturnări de situație și prin destule gaguri cât să ne țină pe scaune. Iată o variație binevenită față de rețeta Hollywood-ului.

Filmul are curajul să propună o eroină mai degrabă obișnuită - nu o divă, și nu o femeie de acțiune - însă una cu un potențial comic desăvârșit. Efecte speciale, cu care ne-au tot obişnuit filmele americane, nu lipsesc.

Subiectul, plasat în lumea forțelor de ordine, dar şi carisma protagonistei, ne-au adus aminte de seria Jandarmului, din anii 1960-1970, care bătea recordurile de audiență în Europa și care îl facea pe Louis de Funès un star. Avatarul feminin de după 50 de ani (actrița Alice Pol) a lui Louis de Funès, în combinezon de forțe speciale în locul uniformei țepene de jandarm francez, reușește să arate că filmele franceze fac și azi publicul să râdă.

În favoarea filmului, mai reamintim că este noua comedie a lui Dany Boon, regizorul, scenaristul şi actorul care a convins 20 de milioane de francezi să intre în cinematografe pentru a-i vedea savurosul Bienvenue chez les Ch'tis.

Exploreaza subiecte similare:

Raid dingue , Alice Pol, Louis de Funès, Bienvenue chez les Ch'tis, Dany Boon

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 24 august 2017 14:59
Filmul promite, ce mai! Trailerul e bestial, analogia cu eroina care e fiica ministrului Justitiei imi aduce aminte ca lucrurile si angajarile ”pe pile” sunt la fel ca la noi..:))))))))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells