„Cinema Danieli – O poveste de neuitat”, la Festivalul de Film de la Veneția, în onoarea lui Julianne Moore

de Alice Kanterian în 22 Sep 2022
Evenimentul, dedicat președintelui juriului, este organizat de revista Variety în colaborare cu prestigiosul Hotel Danieli, care împlinește anul acesta 200 de ani

Cea mai selectă petrecere are loc în Veneția cu o zi înaintea ceremoniei de deschidere a Mostrei del Cinema. Festivitatea, intitulată anul acesta „Cinema Danieli – O poveste de neuitat”, a devenit un succes uriaș și o tradiție festivalieră pe parcursul ultimilor 13 ani. Evenimentul, dedicat președintelui juriului, este organizat de revista Variety în colaborare cu prestigiosul Hotel Danieli, care împlinește anul acesta 200 de ani. Evenimentul a fost organizat de Eva Reidt, Marketing Executive la Hotel Danieli și a avut loc pe terasa de la ultimul etaj, cu o vedere de neuitat asupra Veneției.

Anul acesta, cocktailul pre-festivalier a avut loc pe 30 august, chiar înainte de începerea festivalului, pe 31.08, iar - în discursul său de bun venit - Claudio Staderini, directorul Hotelului Danieli, a descris hotelul ca fiind prima alegere a celor mai mari pe parcursul ședării lor la Veneția și pentru filmări. Evenimentul de neuitat a fost dedicat lui Julianne Moore, președinta juriului la actuala ediție, așa că decorul a constat din poze cu ea în diferite filme. Colegii săi din juriu, actrița iraniană Leila Hatami și realizatorii de film Audrey Diwan, Mariano Cohn, Leonardo Di Costanzo și Rodrigo Sorogoyen, au fost prezenți, precum și actrița Tessa Thompson din „Thor: Love and Thunder” - aceasta face parte din juriul secțiunii competiționale Orizonturi. Membrii juriului au stat de vorba cu ceilalți oaspeți și membri ai industriei, în timp ce Julianne s-a refugiat într-o cameră din spate și a fost scuzată de Alberto Barbera ca fiind timidă. Ce păcat, cu toții o iubim pe Julianne și, deși nu am avut ocazia să o abordez la Veneția, am avut-o cu mulți ani în urmă, în 2009, la Londra, la BFI, la premiera filmului „Chloe” în regia realizatorului armeano-canadian Atom Egoyan. Cu Julian Moore și Amanda Seyfried în rolurile principale, acest thriller erotic a fost și filmul cu cele mai mari încasări ale lui Egoyan din întreaga lui filmografie. L-am cunoscut pe Egoyan mai întâi la Cannes și ulterior la Erevan, unde era președinte al Festivalului de Film „Caisa de Aur” (10-17.07.2022) ediție la care am participat anul acesta. Erevan este capitala Armeniei, iar țara se află în prezent în prim-plan și populația sa în pericol după ce Azerbaidjanul a lansat un atac major asupra a patru orașe armene pe 13.09 la ora 00:05!

Este șocant căci tocmai m-am întors din Armenia înainte de a veni la Veneția! Și cu mass-media concentrată pe războiul din Ucraina, UE cochetând cu despotul azerbaidjan Aliyev pentru resursele de gaz și petrol azer și rolul major ca țară de tranzit pentru conductele din Marea Caspică, plus o Rusie slăbită, care a protejat Armenia în trecut, Armenia rămâne neapărată. Bombardamentul este bagatelizat, fiind prezentat în mass media ca noi escalade între cele două țări. Importanta diferență este, de data aceasta, că nu mai este vorba de vechiul conflict etnic și teritorial despre enclava Nagorno-Karabah, de data aceasta orașe din Armenia sunt atacate. Acest lucru nu este clarificat în mass-media, iar o invazie a Armeniei de către Azerbaidjan e iminentă.

Dar această agresiune s-a întâmplat după ceremonia de închidere a festivalului de la Veneția, iar acum, revenind la începutul lui, consemnez că directorul Festivalului de Film de la Veneția, Alberto Barbera, a comentat locația unică a hotelui Danieli, cu vedere la Gran Canale și Piața San Marco drept „cel mai bun mod pentru a începe festivalul pe minunata terasă a Danieli, unul dintre cele mai frumoase locuri din Veneția și din întreaga lume.”

„Suntem bucuroși să revenim aici fără măști, fără COVID – având situația sub control”, a continuat Barbera: „Avem 11 zile în fața noastră pline de proiecții, evenimente, covoare roșii, petreceri, așteptările sunt foarte mari la adresa festivalului ”.

„Noi, cei de la Variety, suntem impresionați de acest lineup al festivalului de film”, a adăugat coeditorul șef al Variety, Ramin Setoodeh. „Aceasta este lansarea oficială a sezonului Oscar pentru un bun motiv. Avem atât de multe vedete de cinema care vin la Veneția și noi, cei de la Variety, suntem încântați să oferim cronica festivalului”.

La cocktail au fost prezenți cei mai importanți membri ai presei, ai industriei și ai managementului festivalulu. Printre participanți s-au numărat Susanne Hermanski, redactor la cotidianul german Süddeutsche Zeitung, soțul său, Georg Seitz, redactor-șef la revista germană Bunte, Eric Legendre, director general Variety, Manori Ravindran, editorul internațional Variety, Naman Ramachandran, corespondent internațional Variety, Lady Bacardi, Raman Chawla - noul director al Festivalului Internațional de Film de la Abu Dhabi, Antonella Arseni Longhin - de la BFFB Bolzano Film Festival Bozen, actrița Mădălina Ghenea, organizatoarea de petreceri Tiziana Rocca, Edouard Waintrop, directorul artistic al Festivalului de Film Red Sea de anul trecut, Jan Matuszynski, Claudia Gioia, Raffaele Cinotti și creatorii de modă Muzy Burton din Franța și creatoarea americano-coreeană Grace Moon -  care a organizat un defileu de modă pe Lido, la care a fost invitat și cel mai apreciat creator de modă din România, Cătălin Botezatu.

Cu actrița iraiană Leila Hatami, membru al juriului ce a decernat Leul de Aur

Cu Mădălina Ghenea și Constanța Manke

Cu Cătălin Botezatu și Constanța Manke

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells