Cine l-a transformat pe Gary Oldman în Churchill pentru rolul de Oscar din Darkest Hour

de Cristina Grigore în 5 Mar 2018
Kazuhiro Tsuji, David Malinowski şi Lucy Sibbick au primit Oscarul pentru machiaj şi hairstyling pentru munca depusă la film

Gary Oldman a fost recompensat cu primul Oscar din carieră la cea de-a 90-a ediţie a prestigioasei gale. Rolul lui Winston Churchill din Darkest Hour i-a adus anul acesta şi un Glob de Aur. Incredibila transformare a actorului de 59 de ani în fostul premier britanic a adus pe scena galei şi echipa de specialişti în machiaj de film formată din Kazuhiro Tsuji, David Malinowski, Lucy Sibbick, ce a mai înscris un Oscar în palmaresul filmului.

Dintre aceştia, numele cel mai aclamat este cel al lui Tsuji, artistul japonez care a creat şi masca purtată de Jim Carrey pentru rolul lui Grinch, dar şi cel care l-a îmbătrânit pe Brad Pitt în The Curious Case of Benjamin Button. Pentru Tsuji – faimos pentru sculpturile extrem de realiste ale unor personalităţi istorice – lucrul la Darkest Hour a însemnat revenirea, după o pauză de cinci ani, în lumea filmului. Artistul a hotărât să se retragă definitiv după extenuanta colaborare cu Carrey pentru Grinch – unde actorul, care trebuia „îmbrăcat” total în verde, s-a declarat nemulţumit şi deloc încântat de proces, fapt care a generat probleme la filmări şi l-a extenuat pe Tsuji.

Artistul a fost convins chiar de Gary Oldman să participe la proiect pentru crearea „măştii” lui Churchill (a machiajului prostetic), iar transformarea s-a dovedit dificilă pentru că, aşa cum menţiona şi Tsuji într-un clip demonstrativ de pe YouTube, „Gary nu seamănă de loc cu Churchill”. A fost nevoie de trei-patru ore zilnic, pentru fiecare din cele 48 de zile de filmare, pentru ca actorul să îşi „schimbe” faţa în cea a politicianului. Alte două ore erau necesare, la sfârşitul zilei de filmare, pentru înlăturarea măştii prostetice de silicon – un maldăr de piele artificială se aduna în colţul camerei.

Lucrul la transformarea lui Gary Oldman în Winston Churchill a început însă cu un an înainte de a se da startul filmărilor. Au fost create mai multe proteze şi mulaje inspirate din portretele lui Churchill din 1940. Când a primit vestea că a fost ales pentru a-l interpreta pe premierul britanic, Oldman aproape că a izbucnit în râs. „Uitaţi-vă la mine. Poate vreţi să spuneţi Stan Laurel!”, a glumit actorul, subliniind diferenţa de volum dintre el şi Churchill.

„Gary are o faţă de ogar, iar Churchill, de bulldog”, nota şi Kazuhiro Tsuji. Însă eforturile lui, şi ale întregii echipe implicate în proiect, au fost recompensate din plin. „Astfel de filme nu apar pur şi simplu. Da, trebuie să pară că totul a fost făcut fără prea mare efort, dar se munceşte enorm pentru a atinge excelenţa. Am avut alături de mine artişti, magicieni chiar, şi fără ei nu aş fi devenit Churchill”, a declarat Oldman.

Exploreaza subiecte similare:

Gary Oldman, Darkest Hour , Kazuhiro Tsuji, oscar 2018

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells