Cine l-a transformat pe Gary Oldman în Churchill pentru rolul de Oscar din Darkest Hour

de Cristina Grigore în 5 Mar 2018
Kazuhiro Tsuji, David Malinowski şi Lucy Sibbick au primit Oscarul pentru machiaj şi hairstyling pentru munca depusă la film

Gary Oldman a fost recompensat cu primul Oscar din carieră la cea de-a 90-a ediţie a prestigioasei gale. Rolul lui Winston Churchill din Darkest Hour i-a adus anul acesta şi un Glob de Aur. Incredibila transformare a actorului de 59 de ani în fostul premier britanic a adus pe scena galei şi echipa de specialişti în machiaj de film formată din Kazuhiro Tsuji, David Malinowski, Lucy Sibbick, ce a mai înscris un Oscar în palmaresul filmului.

Dintre aceştia, numele cel mai aclamat este cel al lui Tsuji, artistul japonez care a creat şi masca purtată de Jim Carrey pentru rolul lui Grinch, dar şi cel care l-a îmbătrânit pe Brad Pitt în The Curious Case of Benjamin Button. Pentru Tsuji – faimos pentru sculpturile extrem de realiste ale unor personalităţi istorice – lucrul la Darkest Hour a însemnat revenirea, după o pauză de cinci ani, în lumea filmului. Artistul a hotărât să se retragă definitiv după extenuanta colaborare cu Carrey pentru Grinch – unde actorul, care trebuia „îmbrăcat” total în verde, s-a declarat nemulţumit şi deloc încântat de proces, fapt care a generat probleme la filmări şi l-a extenuat pe Tsuji.

Artistul a fost convins chiar de Gary Oldman să participe la proiect pentru crearea „măştii” lui Churchill (a machiajului prostetic), iar transformarea s-a dovedit dificilă pentru că, aşa cum menţiona şi Tsuji într-un clip demonstrativ de pe YouTube, „Gary nu seamănă de loc cu Churchill”. A fost nevoie de trei-patru ore zilnic, pentru fiecare din cele 48 de zile de filmare, pentru ca actorul să îşi „schimbe” faţa în cea a politicianului. Alte două ore erau necesare, la sfârşitul zilei de filmare, pentru înlăturarea măştii prostetice de silicon – un maldăr de piele artificială se aduna în colţul camerei.

Lucrul la transformarea lui Gary Oldman în Winston Churchill a început însă cu un an înainte de a se da startul filmărilor. Au fost create mai multe proteze şi mulaje inspirate din portretele lui Churchill din 1940. Când a primit vestea că a fost ales pentru a-l interpreta pe premierul britanic, Oldman aproape că a izbucnit în râs. „Uitaţi-vă la mine. Poate vreţi să spuneţi Stan Laurel!”, a glumit actorul, subliniind diferenţa de volum dintre el şi Churchill.

„Gary are o faţă de ogar, iar Churchill, de bulldog”, nota şi Kazuhiro Tsuji. Însă eforturile lui, şi ale întregii echipe implicate în proiect, au fost recompensate din plin. „Astfel de filme nu apar pur şi simplu. Da, trebuie să pară că totul a fost făcut fără prea mare efort, dar se munceşte enorm pentru a atinge excelenţa. Am avut alături de mine artişti, magicieni chiar, şi fără ei nu aş fi devenit Churchill”, a declarat Oldman.

Exploreaza subiecte similare:

Gary Oldman, Darkest Hour , Kazuhiro Tsuji, oscar 2018

Alte știri din cinema

Cate Blanchett, despre rolul vrăjitoarei din A House With a Clock in Its Walls

Pelicula fantasy de familie va debuta în cinematografele noastre pe 28 septembrie

Who Fears Death va fi următorul serial de succes al HBO, spune R.R. Martin

Serialul va avea la bază romanul fantasy cu acelaşi nume al autoarei Nnedi Okorafor

Momo, o farsă amuzantă cu substrat dramatic

Dramedia își asumă o serie de riscuri arătând două personaje cu dizabilități într-un context comic

Premiile Emmy 2018 - serialul The Marvelous Mrs. Maisel este marele câştigător

Printre „vedetele“ galei s-au mai numărat Game of Thrones, The Americans, The Crown

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells