Cinci oraşe pe harta Festivalului Filmului European

24 Mar 2015
Cea de a 19-a ediţie a evenimentului are loc în perioada 7-31 mai

Cea de a 19-a ediţie a Festivalului Filmului European (FFE) va avea loc în perioada 7 - 31 mai în Bucureşti şi în alte patru oraşe din ţară. Organizatorii îşi respectă promisiunea făcută în 2014, adăugând pe harta festivalului oraşe noi. Astfel, în 2015, FFE debutează la Bucureşti şi va ajunge apoi la Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Hunedoara.

Cinefilii vor avea ocazia să vadă peste 50 de producţii cinematografice (drame, comedii, filme biografice, documentare şi de animaţie) din 25 de ţări europene.

Programul proiecţiilor în fiecare oraş este:
7-14 mai: Bucureşti
15-17 mai: Craiova
22-24 mai: Târgu Mureş şi Iaşi
29-31 mai: Hunedoara.

În Bucureşti, proiecţiile vor avea loc la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi Cinema Pro, fiind însoţite de întâlniri cu critici de film şi membri ai echipelor de producţie. Festivalul include şi o serie de evenimente conexe: concerte, dezbateri, expoziţii, workshopuri.

Ediţia de la Craiova a festivalului va coincide cu inaugurarea Centrului Istoric al oraşului, urmând să aibă loc atât proiecţii în aer liber, cât şi proiecţii la Cinema Modern.

La Târgu Mureş, Festivalul Filmului European se desfăşoară concomitent cu "Zilele Târgumureşene". Proiecţiile vor avea loc la Cinematograful Arta.

La Iaşi, FFE îşi aşteaptă publicul la Casa de Cultură a Studenţilor.

Festivalul Filmului European va ajunge în acest an, în premieră, şi la Hunedoara. Proiecţiile vor fi găzduite la Castelul Corvinilor şi la Casa de Cultură.

“Selecţia acestei ediţii a Festivalului cuprinde două producţii româneşti în avanpremieră şi alte filme europene premiate. Dedicăm o secţiune specială producţiilor cinematografice din  Republica Moldova şi Ucraina. Mă bucur că am reuşit să revenim la un parcurs naţional extins al festivalului, anul acesta cu cinci oraşe: Bucureşti, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Hunedoara", declară Liviu Jicman, vicepreşedinte al Institutului Cultural Român.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, cu sprijinul ambasadelor şi institutelor culturale europene de la Bucureşti, al Uniunii Cineaştilor din România, sub egida EUNIC Bucureşti.

Alte știri din cinema

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 24 martie 2015 20:42
Arad nu e pe lista :((
Crynick pe 25 martie 2015 09:32
ciudat ca nu e nici Clujul

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells