Cele mai neinspirate sequeluri

de Ştefan Dobroiu în 22 Iul 2013
Ori nu le voia nimeni, ori au dezamăgit fanii filmelor originale

Ultimul lucru de care duce lipsă Hollywood-ului sunt sequelurile (şi primul probabil inspiraţia). Pentru a profita de familiaritatea cu anumite personaje şi contextul în care evoluează sau pur şi simplu din lenea de a mai creiona personaje puternice, marile studiouri de la Hollywood preferă producerea de sequeluri, uneori chiar şi când filmul original s-a bucurat de un succes cel mult relativ. Cele mai multe dintre aceste seqeluri sunt mai neinspirate decât filmul original, iar unele sunt dezamăgitoare de-a dreptul.

Aliens vs. Predator 2: Requiem
Seriile Predator şi Aliens au avut atât de mulţi fani, încât un hibrid al lor le-a părut o idee bună celor de la Fox. Două producţii au apărut în ultimul deceniu, dar dintre cele două sequelul a fost considerat o idee cu totul proastă, deşi premiera din 2007 chiar a avut succes de casă. Presimţind reacţia criticilor, Fox nu a proiectat filmul pentru presă.

Speed 2: Cruise Control
Una dintre cele mai proaste decizii din cariera Sandrei Bullock (la egalitate cu All About Steve), sequelul fenomenalului succes Speed l-a înlocuit cu pe Keanu Reeves cu Jason Patric. Se alege praful nu doar din chimia protagoniştilor, ci şi din tensiunea şi imprevizibilul filmului original. Sequelul a devenit unul dintre filmele cel mai prost primite din toate timpurile!

Book of Shadows: Blair Witch 2
În 1999, Blair Witch Project reuşea să schimbe regulile jocului la Hollywood, încasând, la un buget minim, 250 de milioane de dolari şi instaurând supremaţia genului "found footage". Doar un an mai târziu, pentru a profita de extraordinara primire a filmului original, se lansează sequelul, Book of Shadows. Acesta renunţă la toate ideile bune, devenind doar un alt horror cu un grup de tineri prizonier într-o casă bântuită.

Basic Instinct 2
Una dintre regulile de la Hollywood este să nu faci niciodată un sequel la mai bine de un deceniu de la filmul original ŞI fără partenerul din primul film. Sharon Stone şi-a bătut ultimul cui în sicriul carierei cu această producţie ultra-plictisitoare şi absurdă din care spectatorul rămâne cu o singură amintire: cât de rigidă e faţa lui Stone.

Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life
Este filmul care a pus capăt aventurilor Larei Croft pe marele ecran. Sunt discuţii ca popularul personaj să revină, dar Cradle of Life este motivul marii întârzieri dinaintea reboot-ului cu o altă actriţă în rolul principal. Cu toată faima Angelinei Jolie şi câteva efecte speciale interesante, producţia de acum un deceniu a fost considerată ilogică şi nesatisfăcătoare de prea mulţi critici, abia reuşind să-şi acopere bugetul de producţie.

Transformers: Revenge of the Fallen, în ciuda mega-succesului financiar, a rămas în amintirea amatorilor de cinema drept unul din cele mai neinspirate sequeluri din ultimul deceniu, până şi regizorul şi actorii principali admiţând că scenariul a fost cel mai incoerent cu care au lucrat vreodată. XXX 2 a fost primit cu răceală în 2005, după ce Vin Diesel a fost înlocuit cu Ice Cube, după ce în 2002 Men in Black II a dezamăgit (surprinzător, Men in Black III, un sequel pe care nu-l mai aştepta nimeni, este mult deasupra predecesorului său în serie). Sequeluri dezamăgitoare au şi unele dintre cele mai cunoscute francize: Piraţii din Caraibe, Indiana Jones şi Shrek, de exemplu.

Exploreaza subiecte similare:

Aliens vs. Predator 2: Requiem, Speed 2: Cruise Control, Book of Shadows: Blair Witch 2, Basic Instinct 2, Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life, Transformers: Revenge of the Fallen

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 22 iulie 2013 10:09
Da, filmele din lista asta au fost ingrozitoare, cu o exceptie dpmdv: Speed 2. Poate nu a fost la fel de bun ca primul, dar a fost un film ok de actiune si sincer actorii noi mi se par mai priceputi.
Paraiah pe 22 iulie 2013 12:05
A fost acum cateva zile pe PROTV parca e chiar prost rau filmul. Cel putin ultimele 30 de minute sunt sub orice critica. Pe langa Transformers, Lara Croft e sub orice critica. Este la nivelul lui AVP 2.
aavramescu23 pe 22 iulie 2013 18:54
Mie Speed 2 mi-a placut. Imi lace cu Vasul de croaziera se freaca de petrolier si cum intra pe insula si distruge tot in cale. Nu e mai bun decat primul, dar are si filmul fazele lui faine.Cinstit dintre toate continuarile insirate cel mai prost mi s-a parut Basic institnct 2
Apache95 pe 22 iulie 2013 16:27
Asa se intampla cand un film nu este gandit de la bun inceput ca o triologie sau macar sa aiba un sequel de la bun inceput.

Daca incerci sa mulgi o franciza de bani pana nu mai ramane nimic automat si calitatea povestii o sa fie alta.

cristi23 pe 22 iulie 2013 20:24
da unele filme au sequeluri slabe ..insa nu toate.......piratii din caraibe de exemplu.mie mi-a placut toata seria......insa cele de sus, din lista........acolo chiar sunt unele probleme.......pacat
deco20 pe 23 iulie 2013 09:37
piratii din caraibe a fost gandit de la inceput ca o trilogie...cand s-a produs primul film se stia clar ca vor mai urma alte 2...problema e ca 4 scartaie rau...tocmai pt ca a fost facut pt bani.
vladimir84 pe 23 iulie 2013 09:51
Singurul care mi-a placut din toata lista asta este Blair Witch 2. Mi s-a parut chiar interesant. La Speed 2 m-am uitat doar pentru ca a jucat Sandra Bullock, la fel si la Tomb Raider m-am uitat pentru Angelina Jolie, dar nu a fost de ajuns.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells