Ce sunt flăcările albastre pe care le aruncă dragonul Viserion din Urzeala Tronurilor

de Gloria Sauciuc în 9 Sep 2017
Atenţie: pentru cei care nu au văzut finala Sezonului 7 a Game of Thrones urmează spoilere majore

În ultima scenă a episodului final, de aproape 90 de minute, din Urzeala tronurilor, în sfârşit vedem ce s-a întâmplat cu dragonul Viserion. Regele Nopţii, conducătorul Umblătorilor Albi, l-a ucis pe dragon în ultimul episod din Urzeala Tronurilor, transformându-l într-un zombie.

Iar în finală, am văzut cum Regele Nopţii a început să îl folosească pe Viserion ca pe o armă. Conducătorul Umblătorilor a călătorit pe spatele lui Viserion către Zid, iar acolo Viserion a început să sufle flăcări albastre asupra zidului, reuşind să îl topească şi să îl dărâme şi lăsând o armată de zombie să depăşească, în sfârşit, bariera care i-a ţinut timp de secole departe de Westeros.

Pentru fanii Urzelii Tronurilor, se pare că există o confuzie asupra a ce anume a devenit Viserion după reîncarnare, vorbind despre el ca despre "dragonul de gheaţă". Însă unii fani susţin că, dimpotrivă, Viserion nu este un dragon de gheaţă: flăcările pe care acesta le scoate sunt flăcări albastre, şi nicidecum o suflare de gheaţă.

Într-adevăr, în cărţi, George R.R. Martin vorbeşte şi despre "dragoni de gheaţă", care sunt totuşi altceva: "Acele bestii uriaşe, mult mai mari decât dragonii din Valyria, se spune că ar fi făcuţi din gheaţă vie, cu ochi din cristale albastre şi cu aripi într-atât de străvezii încât se văd prin ele luna şi stelele atunci când aceştia gonesc prin cerul nopţii.

Şi dacă dragonii obişnuiţi (atât de obişnuiţi pe cât ar putea fi dragonii) expiră flăcări, dragonii de gheaţă expiră frig, un ger atât de groaznic încât pot îngheţa un bărbat într-o clipită... Şi pentru că, se zice, uciderea unui dragon de gheaţă duce la topirea lui, nicio dovadă a existenţei lor nu a fost găsită vreodată".

Aşadar, trebuie notat că deşi Viserion a fost transformat într-un dragon-Umblător alb, asta nu l-a schimbat mai mult decât atât. A rămas un dragon, care scoate flăcări, doar că de culoare albastră. Aşa a reuşit să secţioneze zidul, topindu-l cu căldura flăcării, practic.

Exploreaza subiecte similare:

Game of Thrones, George R.R. Martin

Alte știri din cinema

James Franco devine supererou. Va fi Madrox, the Multiple Man

Studiourile Fox extind saga mutanţilor şi a supererolilor Marvel

Sylvester Stallone este acuzat de viol asupra unei adolescente

Potrivit unui raport al poliţiei, incidentul s-a petrecut în 1986, când actorul avea 40 de ani, iar victima 16

Ruby este de nerecunoscut în comedia „Ghinionistul”

Ce contribuţie are Ruby la povestea lui Vlad Logigan, „Ghinionistul”, putem afla din 8 decembrie

Final de transformare fizică pentru Christian Bale. Cum a ajuns să arate pentru noul său rol

Actorul, celebru pentru transformările sale fizice spectaculoase, îl va interpreta pe Dick Cheney, vicepreședinte al Statelor Unite pe vremea lui George W. Bush

Părerea ta

Spune-ţi părerea
RAZVANrr pe 9 septembrie 2017 21:33
Viserion a fost transformat intr-un wight, nu intr-un umblator alb. Un wight e un zombi, iar umblator alb e un lider. Nu e greu de vazut diferenta intre ei
circarul pe 9 septembrie 2017 21:40
poi ala e gaz metan, nu e corect :)))
rudeboyska pe 10 septembrie 2017 04:13
Un dragon cu aripi gaurite, da' important e ca zboara, cum dracu' nu stiu si flacara albastra e basina godzillei, ce-a mai puternica arma posibila.
mihnea_aspru95 pe 10 septembrie 2017 05:57
Corect, așa mă gândeam și eu -https://m.youtube.com/watch?v=bOctYfk642U. Mi-a plăcut Kaiju-ul din 2014 (cu toate că a apărut pentru puțin timp).
ishmael pe 11 septembrie 2017 10:29
desi spectaculoasa ca imagine,m-a dezamagit nitel: zidul a rezistat mii de ani (parca era si vrajit) si a fost daramat in cateva secunde de niste flacari, fie ele si albastre.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells