Ce sunt flăcările albastre pe care le aruncă dragonul Viserion din Urzeala Tronurilor

de Gloria Sauciuc în 9 Sep 2017
Atenţie: pentru cei care nu au văzut finala Sezonului 7 a Game of Thrones urmează spoilere majore

În ultima scenă a episodului final, de aproape 90 de minute, din Urzeala tronurilor, în sfârşit vedem ce s-a întâmplat cu dragonul Viserion. Regele Nopţii, conducătorul Umblătorilor Albi, l-a ucis pe dragon în ultimul episod din Urzeala Tronurilor, transformându-l într-un zombie.

Iar în finală, am văzut cum Regele Nopţii a început să îl folosească pe Viserion ca pe o armă. Conducătorul Umblătorilor a călătorit pe spatele lui Viserion către Zid, iar acolo Viserion a început să sufle flăcări albastre asupra zidului, reuşind să îl topească şi să îl dărâme şi lăsând o armată de zombie să depăşească, în sfârşit, bariera care i-a ţinut timp de secole departe de Westeros.

Pentru fanii Urzelii Tronurilor, se pare că există o confuzie asupra a ce anume a devenit Viserion după reîncarnare, vorbind despre el ca despre "dragonul de gheaţă". Însă unii fani susţin că, dimpotrivă, Viserion nu este un dragon de gheaţă: flăcările pe care acesta le scoate sunt flăcări albastre, şi nicidecum o suflare de gheaţă.

Într-adevăr, în cărţi, George R.R. Martin vorbeşte şi despre "dragoni de gheaţă", care sunt totuşi altceva: "Acele bestii uriaşe, mult mai mari decât dragonii din Valyria, se spune că ar fi făcuţi din gheaţă vie, cu ochi din cristale albastre şi cu aripi într-atât de străvezii încât se văd prin ele luna şi stelele atunci când aceştia gonesc prin cerul nopţii.

Şi dacă dragonii obişnuiţi (atât de obişnuiţi pe cât ar putea fi dragonii) expiră flăcări, dragonii de gheaţă expiră frig, un ger atât de groaznic încât pot îngheţa un bărbat într-o clipită... Şi pentru că, se zice, uciderea unui dragon de gheaţă duce la topirea lui, nicio dovadă a existenţei lor nu a fost găsită vreodată".

Aşadar, trebuie notat că deşi Viserion a fost transformat într-un dragon-Umblător alb, asta nu l-a schimbat mai mult decât atât. A rămas un dragon, care scoate flăcări, doar că de culoare albastră. Aşa a reuşit să secţioneze zidul, topindu-l cu căldura flăcării, practic.

Exploreaza subiecte similare:

Game of Thrones, George R.R. Martin

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
RAZVANrr pe 9 septembrie 2017 21:33
Viserion a fost transformat intr-un wight, nu intr-un umblator alb. Un wight e un zombi, iar umblator alb e un lider. Nu e greu de vazut diferenta intre ei
circarul pe 9 septembrie 2017 21:40
poi ala e gaz metan, nu e corect :)))
rudeboyska pe 10 septembrie 2017 04:13
Un dragon cu aripi gaurite, da' important e ca zboara, cum dracu' nu stiu si flacara albastra e basina godzillei, ce-a mai puternica arma posibila.
mihnea_aspru95 pe 10 septembrie 2017 05:57
Corect, așa mă gândeam și eu -https://m.youtube.com/watch?v=bOctYfk642U. Mi-a plăcut Kaiju-ul din 2014 (cu toate că a apărut pentru puțin timp).
ishmael pe 11 septembrie 2017 10:29
desi spectaculoasa ca imagine,m-a dezamagit nitel: zidul a rezistat mii de ani (parca era si vrajit) si a fost daramat in cateva secunde de niste flacari, fie ele si albastre.
carmen_angelus_romila pe 31 octombrie 2018 12:08
Iata ca mai aflam cate ceva dintre paradoxurile care apar si nu ne sunt deloc clare in ceea ce privesc actiunile unor personaje indragite din filmele in voga la acest moment.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells