Ce fac în weekend? Recomandări: concert „Celelalte cuvinte”, Teatrul de Sufragerie şi Asia Fest

de Gloria Sauciuc în 18 Oct 2013
Teatru, concerte, expoziţii pentru un „Timp liber” care să nu fie un timp pierdut...

Sintagma „timp liber” poate că şi-a pierdut sensul tradiţional, sau poate că - pentru unii - a ajuns un oximoron. Însă orice semnificaţii are pentru noi noţiunea, rămâne valabil faptul că trăim într-un secol în care orele petrecute la muncă au crescut semnificativ. Comparativ cu ce se întâmpla acum 30 de ani. Asta dacă e să ne uităm la statistici. Aşa că timpul nostru liber a devenit mai valoros, îl preţuim mai mult.

Pentru un timp liber care să nu fie un timp pierdut, vă vom recomanda în fiecare zi de vineri o serie de concerte, spectacole, expoziţii, evenimente. Pentru bună dispoziţie, pentru suflet, dar şi pentru minte. Dincolo de recomandările noastre săptămânale, puteţi accesa oricând noua rubrică a site-ului, numită - cum altfel - „Timp liber”, sortată vesel pe secţiuni: „Spectacole”, „Concerte”, Stand-up Comedy”, „Petreceri” etc.

Iată recomandările noastre

Vineri seara e vremea pentru un concert „Celelalte cuvinte”. O muzică pe care nu o auzi la radio. Folosirea instrumentelor clasice, sunetul chitarelor acustice, al tobelor și al altor instrumente de percuție va fi întregit de cel al pianului și de vocea solistului Călin Pop - vineri, 18 octombrie, de la ora 20, la Cinema Patria. Bilete prin www.eventim.ro sau la casa de bilete.

Tot vineri începe Asia Fest, la Sala Dalles din Bucureşti. Sărbătoarea culturilor asiatice vine cu spectacole, muzică, dans, filme, costume tradiţionale din ţările asiatice şi demonstraţii de artă culinară. Festivalul ţine până duminică inclusiv. 

Dacă este să mergeţi pe mâna noastră, nu rataţi nici maratonul live de concerte de sâmbătă, 19 octombrie, din „Atelierul de Producţie” (Splaiul Unirii nr. 160). Grimus, Luna Amară, Les Elephants Bizzares, Toulouse Lautrec şi alte şase trupe vor fi acolo, de la ora 20. Să lăsăm, aşadar, sunetele să devină emoţii, iar energia unei astfel de întâlniri să fie combustibil pentru o nouă săptămână de muncă. Biletele sunt disponibile în reţeaua Eventim, la preţul de 20 de lei. În ziua evenimentului, la intrare, preţul unui bilet va fi de 30 de lei. 

Tot sâmbătă, Teatrul de Sufragerie (str. Grigore Cobalcescu nr. 51) ne invită, începând cu ora 21:00, la piesa „Ciao, Bella!(foto), cu actriţele Cătălina Mustaţă şi Ioana Flora. Iubim teatrul tocmai pentru experienţa atât de palpabilă şi transferul de emoţie. De data aceasta, sala este chiar cât o sufragerie. Prin urmare, actorii ne devin pentru câteva zeci de minute familie, iar organizatorii se vor ocupa să ne servească cu ceai din ghimbir ori iasomie şi prăjituri. 

Stand-up Comedy la care tu dai tonul

Duminică, 20 octombrie, de la ora 19:00, la Club La Scena din Bucureşti (Calea Călăraşi, nr. 55) vă puteţi crea singuri spectacolul, pentru că băieţii de la Comedy.Show nu aşteaptă decât un cuvânt de la voi, de la care construiesc tot soiul de dialoguri amuzante sau poveşti la care să râzi cu lacrimi. Poţi fi „marele păpuşar” la final de săptămână! Băieţii sunt aşi la improvizaţie. Distracţie garantată! Puteţi lua bilet de AICI.

Tot duminică, la Teatrul de Comedie (Sala Radu Beligan) se joacă „Zăpezile de altădată”. În această piesă, doi soţi caută, după 20 de ani de căsnicie, iubirea dispărută. Textul este bogat în semnificaţii şi în prilejuri de râs. Cronica Română scria, la premiera spectacolului, că s-a râs „torențial spre apocaliptic, așa cum n-am mai auzit demult la o comedie (mai ales românească…)”. În rolurile principale, Gabriela Popescu şi Sandu Pop. Spectacolul începe la ora 19. 

Săptămâna 21-25 octombrie

Luni, 21 octombrie, puteţi începe cursul de regie, Director's Cut, la Asociaţia Culturală Control N, curs care se adresează tuturor pasionaţilor de film. Marţi nu rataţi o seară de funk-jazz şi fusion în The Silver Church din Bucureşti, cu formaţia texană Snarky Puppy.  Joi, 24 octombrie, e concert extraordinar cu trupa VH2 la Hard Rock Cafe din Bucureşti, de la ora 21. Se vor cânta hituri precum: „Trece vremea”, „Mai stai”, „Dacă n-ai iubi”, „Follow me” sau „Imposibilia uitare”! Bilete, de AICI.

Tot joi, pe 24 octombrie, e Jazz Compas Live Sessions, la Palatul Ghika. În program, Luiza Zan - Fairy Tales. Vineri începe Halloween Fest. Program artistic, accesorii de Halloween, Parada vrăjitoarelor... 


(Copyright foto: George Dăscălescu)

Exploreaza subiecte similare:

Ioana Flora, Cătălina Mustaţă, Gabriela Popescu

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 18 octombrie 2013 23:44
Da interesant program de petrecere a tipului liber , Celelalte Cuvinte , Ciao Bella , Zapezile de altadata , Snarky Puppy , Luiza Zan. Pacat ca e doar pt bucuresteni
cosmin742000 pe 18 octombrie 2013 23:46
Multumim ca printre atatia supereroi , mai sunt si articole de culturalizare .
alex_il_fenomeno pe 16 noiembrie 2013 13:10
Deci suficiente motive pentru a fi prezent acolo.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells