Căutarea identității, justițiară contra traficului de carne vie și Jason Momoa vârcolac, joi la TV

de Gloria Sauciuc în 21 Mai 2020
Girl (CineMAX, 19:10), Miss Bala (CineMAX, 21:00), Wolves (FilmCafe, 22:00), diseară
Cum v-am obișnuit, în fiecare zi facem câteva recomandări TV din grila pe care ne-o propun posturile de la noi, cu invitația de a consulta programul complet al micului ecran, dacă printre sugestiile de mai jos nu este niciun film pe gustul vostru.
 
Balerina, debutul în lungmetraj al belgianului Lukas Dhont, a obținut în 2019 o serie de nominalizări la unele dintre cele mai importante premii europene: Premiile César și Premiile Magritte. Joi seara avem ocazia să vedem filmul pe micul ecran, programat de postul CineMax. BBC îi oferă cinci stele, considerându-l „important și plin de umanitate”, „subtil, fără întorsături de situație șocante sau discursuri mărețe și cu un protagonist blând, interpretat magistral de Victor Polster”. Aceste calități au transformat povestea Larei, născută în corp de băiat, care-și dorește cu ardoare să devină balerină, „ într-un coming-of-age 'trans' dramatic, empatic și puternic” (Indiewire) și i-au adus regizorului patru trofee importante pe croazetă: Premiul Caméra d’Or, Premiul FIPRESCI și Premiul pentru Cea mai bună interpretare din secțiunea Un Certain Regard și Premiul Queer Palme. Lukas Dhont și-a inspirat povestea din cazul real al dansatoarei Nora Monsecour, iar proiectul inițiat ca un documentar, a devenit o ficțiune, pornită din „nevoia de a spune ceva despre felul în care noi percepem genul, despre feminin și masculin; dar cel mai important, despre (...) cineva, care alege să-și asume cu adevărat destinul la vârsta de 15 ani, o căutare care pentru unii durează o viață,” afirmă regizorul.

Miss Bala - pe micul ecran de la ora 21 - prezintă povestea dramatică a Gloriei (Gina Rodriguez, pe care o știm din popularul serial de comedie „Jane the Virgin”). Originară din Los Angeles, Gloria se află în vizită în orașul mexican Tijuana, când asistă la răpirea prietenei sale și este silită să lucreze pentru un cartel criminal. Aceasta este, poate, povestea multor femei care luptă să supraviețuiască în zone cu criminalitate alarmantă - chintesența unei tragedii colective, ce ascunde infinite lacrimi mute și drame neștiute. Doar că Gloria refuză rolul de victimă și învață să lupte pentru a-și salva atât viața, cât și prietena răpită. Așa descoperim un nou tip de eroină, puternică și curajoasă, care nu așteaptă să fie salvată, ci își rezolvă singură problemele. Acest „thriller de acțiune nebun”, cum îl descrie regizoarea  Catherine Hardwicke (cunoscută pentru celebrul Twilight), explorează însă și o temă universală: căutarea identității. Când îl cunoaște pe Lino Esparza, șeful organizației criminale, Gloria nu bănuiește cum îi va lega viața. Pe măsură ce Gloria se transformă din ostatică în luptătoare, cei doi, oricât de diferiți, descoperă puncte comune și ajung să-și schimbe reciproc viața.
 
Dacă vreți să îl vedeți pe Jason Momoa cel de dinainte de Justice League și Aquaman, iată-l în fantasy-ul Wolves, difuzat de FilmCafe de la ora 22. Filmul este regizat de David Hayer (scenaristul lui Watchmen, X-Men, X2, The Scorpion King) și îi mai are în distribuție pe Lucas Till (X-Men: First Class) și Stephen McHattie (Watchmen). Povestea, cu trimiteri la celebrul Twilight, îl are în centru pe adolescentul Cayden Richards, un fericit al sorții: este căpitanul echipei de fotbal a școlii, are cele mai bune note și cea mai frumoasă prietenă. Însă, într-o noapte blestemată totul se schimbă. Părinții îi sunt omorâți cu sălbăticie, iar el constată terifiat că începe să se transforme într-un lup.
 
Panicat, fuge, hotărât să afle ce i se întâmplă. Ajunge astfel într-un orășel ciudat, izolat, numit Lupine Ridge, unde două clanuri de lupi sunt pe picior de război. Unul este condus de către Connor (Momoa), masculul afla al sălbaticei haite, iar celălat de un bătrân fermier, determinat să protejeze cu orice preț oamenii din Lupine Ridge. Însă Cayden ajunge să se îndrăgostească de Angelina (Merritt Patterson), frumoasa parteneră promisă lui Connor, iar conflictul declanșat îi activează eroului imagini din trecut și îl fac să-și înțeleagă mai bine menirea și puterea.

Exploreaza subiecte similare:

Girl , Miss Bala, Wolves, Jason Momoa, Lukas Dhont, Gina Rodriguez, Victor Polster

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells