Când vom vedea un film World of Warcraft?

de Cristina Grigore în 2 Iul 2013
Scenariul peliculei este încă în lucru...

Fanii universului World of Warcraft aşteaptă de ceva vreme adaptarea cinematografică a celebrului joc produs de Blizzard. Aflat la o conferinţă de presă ce promova noul SF cu monştri gigantici, Pacific Rim – relatată de SlashFilm.com - preşedintele studiourilor Legendary Pictures, Thomas Tull, a vorbit şi despre viitorul film Warcraft, ce urmează să fie regizat de Duncan Jones (Source Code, Moon).

„Iată ce s-a întâmplat până acum în mai multe rânduri. Studiourile au zis ‘Câţi joacă acest joc? Ok, asta înseamnă cel mai probabil că ei vor fi cei care vor merge să cumpere bilete la film’. Iar acesta este un mod ineficient de face un film”, a spus Tull.

Preşedintele Legendary Pictures a recunoscut că adaptarea este una dificilă, motiv pentru care nici nu s-au grăbit cu producţia, dar a oferit totuşi un termen de începere a proiectului.

„Nu ştim cum să facem un fim din jocul video Warcraft. Este o poveste incredibilă… războiul, toate acele rase şi tot ceea ce au imaginat cei de la Blizzard. Au scos în jur de 100 de cărţi, iată cât de masivă, cât de complexă este lumea pe care au creat-o”.

„Nu ne-am grăbit să dezvoltăm acest proiect pentru că nu dorim sub nicio formă să dăm greş. Şi cred că ne apropiem de momentul în care putem să dăm startul producţiei. Atunci când scenariul va fi complet terminat şi putem spune ceva de genul ‚Este un scenariu viabil şi este grozav’, atunci vom începe filmările”.

„Dar nu suntem încă acolo. Următorii doi ani vor fi nemaipomenit de incitanţi”, a mai spus Tull, dezvăluind astfel fanilor că mai devreme de 2015 lumea World of Warcraft nu va fi transpusă pe marele ecran.

Exploreaza subiecte similare:

Pacific Rim, Duncan Jones, Source Code, Moon

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
CosminHorrorMaster pe 2 iulie 2013 10:58
Stiti cand apare filmul? La nanu' si la multi ani ! Mai bine sa nu ne facem sperante, ca il anunta inca din 2003... Apropo, joaca cineva pe freakz ?
myhay25 pe 2 iulie 2013 13:47
da eu joc acolo
cremesu pe 2 iulie 2013 14:13
Daca ma intrbau pe mine cred ca imensitatea jocului rea nevoie de un serial nu doar de film, dar oricum abea astept, daca va fi facut cum trebuie cred ca va rivaliza cu' lord of the rings'
mosu332 pe 2 iulie 2013 11:49
O lalaie de prea mult timp cu filmul.... daca se apucau de treaba in loc sa tina conferinte de presa in care ne amageasc cu "o sa, in viitorul apropiat" pana acum era gata cel putin scenaiul. Cat despre complexitate, pai de asta e frumos si jocul ca are o poveste ampla; ar putea sa il faca cel putin trilogie, daca nu un film din 6 parti, ca altfel filmul ar arata ca un paragraf de pe "Trade channel" : LFM RBG ( pentru cunoscatori) unde cei care nu joaca nu ar intelege nimica si i-ar stirbi o gramada din farmec / poveste.
Bayard pe 2 iulie 2013 11:52
Aproape toate filmele facute dupa jocuri au fost dezastruoase.... nu vad de ce ar fi diferit World of Warcraft, mai ales ca nu ar aduce nimic nou. Totusi, daca baga si panda din primul film poate ma uit :)
Cinefilul007 pe 2 iulie 2013 12:35
Sunt de acord. Am auzit ca cea mai buna adaptare dupa un joc video, nici aia cine-stie-ce, ar fi Silent Hill. Din ce-am mai vazut eu (Tomb Rider) sunt nereusite spre dezastre.
Bayard pe 2 iulie 2013 23:10
Atunci de ce sa nu faci un film dupa un joc propriuzis?? unele cu poveste cu adevarat interesanta? :)
legolas05 pe 2 iulie 2013 11:54
Sper sa se faca cat mai repede.
mishu88 pe 2 iulie 2013 11:55
Asteptam Syberia - the movie!!
Cinefilul007 pe 2 iulie 2013 12:34
N-am jucat in viata mea WoW si nici nu intentionez sa o fac. Totusi, din cate am vazut pe net, si din cate stiu de la prieteni e o lume fantasy interesanta si vasta. Cred ca un serial ar fi mai reusit.
Sayko pe 2 iulie 2013 12:48
Probabil o sa apara prin 2547,asta daca nu il amana pana in 2549.Am jucat vreo 2-3 ani WoW inainte sa apara expansionul MoP si cred ca s-ar putea face un film.Doua probabile titluri care imi vin in minte sunt ''The Fall of Lordaeron'' sau ''Rise of the Lich King''.
myhay25 pe 2 iulie 2013 13:49
un film se poate face lejer doar pe tema Well of Eternity, cum au creat titanii lumea si tradarea lu Sargeras. Inca un film s-ar putea face lejer doar pe razboiul dintre hoarda si alianta. Atat d mult continut exista incat se pot face foarte multe filme.
Theodoric pe 2 iulie 2013 13:50
Cu totul ca nu sunt fan al jocului,pentru un multiplayer il poate cel mai bun.Dar acum,pe noi nu asta ne intereseaza.Jocul nu a pus prea mare accent pe poveste,cea ce inseamna ca le va fi greu sa scoata un asemenea film.
xerses pe 2 iulie 2013 17:32
Ce mult au de lucrat! Dar macar sa rezulte un film de exceptie!
cristi23 pe 2 iulie 2013 17:57
nu am jucat niciodata jocul...insa din comentariile de mai sus cu toate titlurile si informatiile.......imi creste interesul pt film21
alex_il_fenomeno pe 26 iulie 2013 10:58
Sper sa nu se amane si mai mult, deja se exagereaza cu asta...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells