Când (şi mai ales unde) se lasă seara peste Bucureşti

de Cinemagia în 3 Oct 2013
Iată traseul lui Corneliu Porumboiu în realizarea filmului Metabolism, acum în cinematografe

Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism, cel mai recent film al regizorului Corneliu Porumboiu, a avut iniţial titlul de lucru Un interval de 9 minute şi a fost filmat în 4-5 locaţii din centrul Bucureştiului. Apartamentul lui Paul (Paul este personajul principal, interpretat de actorul Bogdan Dumitrache) este situat într-o clădire veche de pe bulevardul Lascăr Catargiu, în imediata apropiere a Pieţei Romane. Alina (personajul feminin principal, jucat de Diana Avrămuţ) este cazată la Hotelul Ambasador, în barul şi holul căruia au loc câteva scene. Cele două secvențe diferite, în care Paul şi Alina iau masa şi au discuţiile filosofice despre originile bucătăriei asiatice versus cea occidentală au fost filmate în două localuri, unul cu specific italian, pe strada Viitorului, celălalt cu specific asiatic, în imediata apropiere, pe strada Mihai Eminescu.

Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism a intrat în cinematografe pe 20 septembrie. Din distribuţie fac parte Bogdan Dumitrache, Diana Avrămuţ, Alexandru Papadopol şi Mihaela Sîrbu.

Filmul rulează în sălile: Elvira Popescu, NCRR, Grand Cinema Digiplex, Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni şi Cinema Patria, precum şi la Cluj (Victoria), Braşov (Cityplex), Constanţa (Cityplex), Călăraşi (Orizont), Târgu Mureş (Arta 3D).

Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism (titlul în engleză: When Evening Falls on Bucharest or Metabolism) este distribuit în România de Independenţa Film şi internaţional de Wild Bunch.

Sinopsis

Suntem în mijlocul filmărilor. Paul, regizorul (interpretate de Bogdan „Bughi” Dumitrache), are o relaţie amoroasă cu Alina, o actriţă dintr-un rol secundar (jucată de Diana Avrămuţ).

A doua zi se vor filma ultimele scene în care apare Alina. Paul se hotărăşte (...) să filmeze o scenă nud cu ea. Paul se trezeşte de dimineaţă, plin de îndoieli, şi îşi schimbă planurile: în loc să filmeze scena nud, îi spune producătorului că are o criză de ulcer. Apoi îşi ia o zi liberă pentru a se întâlni cu Alina. Treptat, filmul se întrepătrunde din ce în ce mai mult cu viaţa reală, iar filmarea ia o turnură neaşteptată.
„Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism” este distribuit în România deIndependenţa Film, casa de distribuție care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase. Independența Film a distribuit pelicule ca Polițist, adjectiv, Amour, The Hunt, Los Amantes Pasajeros, Trainspotting, Amélie, Melancholia, Todo sobre mi adre, In The Mood for Love, Vicky Cristina Barcelona, Dogville, etc.

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism, Corneliu Porumboiu, Bogdan Dumitrache, Diana Avrămuţ

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 31 octombrie 2013 23:11
Mi s-a trezit interesul pentru acest film... Sa vedem cat de fain va fi.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells