Caïn: marseilleza pe două roți

de Cinemagia în 22 Feb 2023
Sezonul șapte al serialului polițist Caïn, în fiecare joi, doar la TV5MONDE

În spiritul serialelor polițiste franțuzești clasice, Caïn urmează tradiția intrigilor complexe, a personajelor cu două sau mai multe fețe, a dialogului comic și introspectiv. Doar că în mijlocul acestei reprezentări a moravurilor și a corupției se află, într-o cheie cumva satirică, un detectiv incapacitat.  

În urma unui accident de motocicletă, Frédéric Caïn a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile. Însă în ciuda dizabilității sale, Caïn rămâne un căpitan de poliție eficient și iscusit. Picioarele sale imobile nu îl împiedică să rezolve cazuri dificile și să restabilească legea, forțându-l mereu dincolo de limitele sale.

O combinație între ingeniosul Sherlock Holmes și cinicul Dr. House, Caïn (Bruno Debrandt) e un antierou inteligent și șarmant, bântuit de propriile neputințe, de propriul egocentrism și de propria emasculare, cinismul și umorul său negru fiind ca o extensie a căruciorului său. Asistat și împins de către o locotenentă plină de viață, Lucie Delambre (Julie Delarme), pe care acesta o antrenează în schimbul rămânerii sale în poliție, Caïn străbate el însuși limitele legii prin întunecimile Marsiliei, capitala crimei din Franța.

Ca în cazul oricărui detectiv dedicat și blazat, viața privată a lui Caïn se învârte în jurul unei familii destrămate, fosta sa soție, Gaëlle (Anne Suarez) și fiul său, Ben (Davy Sanna), surprinzându-se efortul unui pater familias eșuat, dar neîmpăcat, de a își înțelege trecutul încă purulent.

În sezonul șapte al serialului, secretele întunecate din familia lui Caïn reies violent la suprafață, iar detectivul va fi nevoit să își schimbe înfățișarea, trecând inclusiv prin hipnoză. Dar o va face și indirect, prin intermediul cazurilor care îl vor purta în dramele altor familii, drame ascunse în cele mai nebănuite locuri, precum o mânăstire.

Sezonul șapte al serialului Caïn, în fiecare joi de la ora 19:40, doar la TV5MONDE.

Exploreaza subiecte similare:

Caín, Bruno Debrandt, Julie Delarme, Anne Suarez, Davy Sanna

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells