Breaking news. Noomi Rapace, rol central într-un film turnat integral în România

de Gloria Sauciuc în 25 Mai 2015
Se pare că regizor va fi Peter Webber (Girl with a Pearl Earring, Hannibal Rising etc.)

Noomi Rapace va juca rolul central într-un film de ficțiune ce se va turna integral în țara noastră, vara aceasta, a declarat - pentru Cinemagia - Bogdan Moncea, reprezentant Castel Film.

Actrița suedeză, devenită celebră odată cu rolul Lisbeth Salander din adaptările seriei Millenium (trilogia scriitorului Stieg Larsson), a venit pe 17 mai la București, pentru o serie de probe (costume, lumină etc.). Actrița se va întoarce în țara noastră la finalul lunii iulie.

Fără să dea detalii asupra subiectului, Moncea a spus că filmul nu are un subiect est-european și nici nu este o producție de epocă. „Este un film de ficțiune”. Procesul de casting este în plină desfășurare în aceste momente, filmul fiind o producție internațională, făcut alături de mai vechii colaboratori ai Castel Film - Raffaella Productions.

Din datele existente pe imdb se pare că regizor va fi Peter Webber (Girl with a Pearl Earring, Hannibal Rising etc).

Timp de un an şi jumătate, Noomi Rapace a investit-o pe Lisbeth Salander - Fata cu un dragon tatuat - cu o mină unică în felul ei, cu metodă şi cu furie. Trilogia în limba suedeză a devenit un succes internaţional, iar Rapace, la 31 de ani, şi mamă a unui copil, a devenit noua atracţie a anului 2010.

Anul următor o vedeam alături de Robert Downey Jr şi Jude Law în Sherlock Holmes 2. Născută Noomi Noren pe 28 decembrie 1979 la Hudiksvall, în Islanda, a studiat actoria la Stockholm. După mai multe apariţii pe scena de teatru şi la TV în anii 2000, Noomi a primit recenzii pozitive pentru jocul din „Daisy Diamond”, însă rolul lui Lisbeth Salander din adaptările seriei Millenium (trilogia scriitorului Stieg Larsson) i-au dat notorietate globală actriţei renumite, la momentul respectiv, doar în Suedia.

Cu nominalizări la Premiile Academiei Europene de Film şi la BAFTA în 2010, primeşte încă o nominalizare la premiile Guldbagge pentru rolul unei tinere mame (Beyond, regizor Pernilla August). Rolul din Millenium i-a deschis o carieră internaţională: protagonistă în Sherlock Holmes: A Game Of Shadows, alături de Robert Downey jr. şi Jude Law, în 2012 recrea puternicul personaj al lui Sigourney Weaver din seria Alien, în Prometheus al lui Ridley Scott. Child 44, cel mai recent film al ei, a avut premiera în România pe 17 aprilie.

Exploreaza subiecte similare:

Noomi Rapace

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Corlex pe 26 mai 2015 11:21
deci pe Sherlock Holmes 2 din 2011, il vedem anul viitor?! Sau avem parte de un Sherlock 3?
Gloria pe 2 iunie 2015 11:43
nu cred ca e in plan un Sherlock Holmes 3. Eu enumeram producțiile din filmografia ei - „Anul următor o vedeam alături de Robert Downey Jr şi Jude Law în Sherlock Holmes 2”.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells