Birdman conduce nominalizările la Critics Choice Awards

de Cristina Grigore în 16 Dec 2014
The Grand Budapest Hotel îl urmează îndeaproape

Producţia originală a lui Alejandro González Iñárritu, Birdman, se află în fruntea nominalizărilor Critics Choice Awards, scrie Variety.com. „Strigat” la 13 categorii, filmul domină lista anunţată de Broadcast Film Critics Association.

Birdman se află în cursa pentru Cel mai bun film şi Cea mai bună distribuţie, iar Michael Keaton se află printre actorii cu mari şanse la premiile Cel mai bun actor şi Cel mai bun actor într-o comedie. Edward Norton este menţionat pentru Cel mai bun actor în rol secundar, iar Emma Stone apare la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar.

Iñárritu este nominalizat la premiul pentru Cel mai bun regizor, iar filmul se află și în competiția pentrul Cel mai bun scenariu original, Cea mai bună comedie, Cea mai bună coloană sonoră, Cea mai bună imagine, Cel mai bun montaj și Cea mai bună scenografie.

Cu 11, respectiv, opt nominalizări, The Grand Budapest Hotel, al lui Wes Anderson, și Boyhood, inovativul film al lui Richard Linklater,  se luptă la categoria Cel mai bun film cu Gone Girl, The Imitation Game, Nightcrawler, Selma, The Theory of Everything, Unbroken și Whiplash.

Alături de Iñárritu, Anderson și Linklater,  pentru titlul de Cel mai bun regizor oferit de critici mai concurează Ava DuVernay (Selma), David Fincher (Gone Girl) și Angelina Jolie (Unbroken).

Fiennes, Keaton, Benedict Cumberbatch (The Imitation Game), Jake Gyllenhaal (Nightcrawler), David Oyelowo (Selma) și Eddie Redmayne (The Theory of Everything) completează lista actorilor cu șanse la un premiu Cel mai bun actor, în vreme ce pe frontul feminin nominalizările le includ pe Jennifer Aniston (Cake), Marion Cotillard (Two Days, One Night), Felicity Jones (The Theory of Everything), Julianne Moore (Still Alice), Rosamund Pike (Gone Girl) și Reese Witherspoon (Wild.

Producția SF a lui Christopher Nolan, Interstellar, a obținut șapte nominalizări, în vreme ce Gone Girl și The Imitation Game au obținut câte șase. Câștigătorii celei de-a 20-a ediții a Critics Choice Awards vor fi anunțați pe 15 ianuarie 2015.

Exploreaza subiecte similare:

Birdman, Alejandro González Iñárritu, Michael Keaton, Edward Norton, Emma Stone, The Grand Budapest Hotel, Boyhood, Wes Anderson, Richard Linklater, Gone Girl, The Imitation Game, Nightcrawler, Selma, The Theory of Everything, Unbroken, Whiplash, Ava DuVernay, David Fincher, Angelina Jolie, Benedict Cumberbatch, Jake Gyllenhaal, Eddie Redmayne, David Oyelowo, Jennifer Aniston, Marion Cotillard, Felicity Jones, Julianne Moore, Reese Witherspoon, Rosamund Pike, Christopher Nolan, Interstellar

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Părerea ta

Spune-ţi părerea
tafalogugabriel pe 16 decembrie 2014 18:02
Nici nu e de mirare ca Birdman conduce nominalizarile.Este un film grozav.Actingul din el este fabulos.Emma Stone a fost grozava in el,si pur si simplu merita.Ce imi pare rau este ca filmului nu i s-a facut mai multa publicitate si nu a fost lansat in cinematografe,pentru ca e un film ce neaparat merita vazut.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells