Bad Times at the El Royale, un mistery cu distribuție de calibru, în premieră

de Cinemagia în 12 Oct 2018
Jeff Bridges, Dakota Johnson (trilogia „Cincizeci de umbre ale lui Grey”), Jon Hamm („Mad Men”) și Chris Hemsworth, în distribuția filmului cu premiera pe 12 octombrie

Patru invitați, o gazdă ciudată și încă două personaje ce urmează a fi dezvăluite. Împreună cu multe alte răsturnări de situație, întorsături și secrete. La El Royale, vremurile proaste sunt pe cale să înceapă ... Aceasta este premisa filmului cu premiera în cinematografele noastre vineri, 12 octombrie.

Este ianuarie 1969 și Richard Nixon a fost inaugurat ca al 37-lea președinte al Statelor Unite. O nouă decadă începe. Șapte suflete foarte diferite, dar toate pierdute, se întâlnesc la El Royale, un hotel cu o istorie glorioasă, dar care a căzut în dizgrație, la fel ca vizitatorii săi. El Royale și-a pierdut licența de jocuri de noroc, celebritățile s-au mutat și lucrurile au mers din ce în ce mai prost...

Situat la granița dintre California și Nevada, hotelul El Royale oferă căldură și soare la vest, speranță și oportunitate la est. De asemenea, încadrează două lumi diferite, cea din trecut și cea din prezent. Odată punctul de interes din Tahoe, unde cele mai renumite vedete și politicieni din țară socializau la cazino, bar, în jurul piscinei și al stațiunii, însă vremurile bune s-au încheiat. Așa se prezintă hotelul El Royale. Acum, la recepția hotelului unde stralucirea a dispărut și unde nu se mai aud răsete, îi regăsim pe părintele Daniel Flynn (Jeff Bridges), cântăreața de muzică soul Darlene Sweet (Cynthia Erivo), vânzătorul Laramie Seymour Sullivan (Jon Hamm), tănăra hippie Emily Summerspring (Dakota Johnson), sora ei Rose (Cailee Spaeny), managerul hotelului Miles Miller (Lewis Pullman) și enigmaticul Billy Lee (Chris Hemsworth). Într-o noapte fatidică, fiecare va avea o ultimă șansă de a se salva… înainte ca totul să se sfârșească.

Personajele

În 1958, la hotelul El Royale de lângă Lacul Tahoe, un bărbat anxios îngropa o pungă sub podeaua camerei sale. Mai târziu, în acea noapte, cineva îi face o vizită și lasă în urmă un cadavru ...

Un deceniu mai târziu, cântăreața de muzică Darlene Sweet (Cynthia Erivo) ajunge la El Royale cu o valiză plină de optimism. Purtând o rochie galbenă peste care are o haină transparentă, este ca și cum ea întotdeauna se așteaptă să îi meargă rău. Totuși, având demnitate și grație, sfâșiată dar nu încă înfrântă, își ține capul sus. „Haina de ploaie a lui Darlene spune totul despre această femeie”, explică designerul de costume Danny Glicker. „Încearcă să se protejeze de lume, dar nu se apără prea bine. Ea vine din lumea acelor minunate formații de fete, precum The Supremes, care aveau un adevărat simț al formalității și al deprinderii față de modul în care se îngrijeau. Nu era sclipitor și ostentativ,  ci era foarte femin și elegant. Când o întâlnim pentru prima dată pe Darlene în parcare, vedem o doamnă. Dar ea este, de asemenea, o femeie care călătorește singură și, pe măsură ce progresează filmul, aflăm că are un trecut destul de traumatizant. E incredibil de studiată, încearcând să mențină ceva ce este în pericol de a pierde.

Pentru Erivo, rochia galbenă o reprezintă pe Darlene în totalitate: „Galbenul este o culoare atât de strălucitoare și cred că este aproape ca aura ei. Aceasta este culoarea pe care o are în interior, e ca și cum și-ar purta inima pe mânecă. Ea a trecut prin multe lucruri și are nevoie să realizeze ceva care să o facă să se simtă încrezătoare din nou - să afle pe cont propriu cine este cu adevărat, să păstreze iubirea care o are pentru muzică, pentru că este singurul lucru care o face să meargă înainte. Muzica o păstrează pură”.

În timp ce Darlene merge pe granița dintre parcare și resort, fiind de asemenea, granița dintre California și Nevada, se întâlnește cu un preot, părintele Daniel Flynn (Jeff Bridges), care pare confuz. „La prima vedere", spune Bridges, „vedeți un preot al poporului, un fel de preot care nu ar părea nelalocul lui într-o bucătărie. Dar sunt puține lucruri care sunt ciudate, deși ele pot să nu fie evidente la început, cum ar fi faptul că îmbrăcămintea și pantalonii mei nu se potrivesc, iar gulerul meu nu este tocmai strâns cum trebuie. Nu sunt exact cine par a fi. Sunt câteva indicii dacă ești atent”.

La biroul de recepție unde nu se află nimeni, Darlene și Flynn se întâlnesc cu vânzătorul Laramie Seymour Sullivan (Jon Hamm), un sudist răgușit, îmbrăcat într-o cămașă șifonată și purtând o cravată strălucitoare, sub o haină în carouri, care reflectă darul său. (Și nu este deloc surprinzător faptul că insistă să se cazeze în camera nupțială, în ciuda faptului că este burlac). Prin monologul său învățăm că El Royale era odată centrul de interes în Tahoe. Cele mai renumite celebrități și politicieni din țară socializau la cazino, la bar, în jurul piscinei și al stațiunii.

Dar, ca și deceniul în sine, vremurile bune s-au încheiat. El Royale și-a pierdut licența de jocuri de noroc, celebritățile s-au mutat și lucrurile au mers din ce în ce mai prost. Acum, în lobby-ul stațiunii, unde stralucirea a dispărut și unde nu se mai aud râsete, Flynn, Sweet și Sullivan sunt bineveniți, în cele din urmă, de managerul general în vârstă de 20 de ani și unicul angajat al stațiunii, Miles Miller (Lewis Pullman). Îmbrăcat într-o cămașă necorespunzătoare și un sacou corporatist, Miller arată ca și cum cineva l-ar fi lăsat acolo cu ani în urmă și a uitat să-i cheme familia.

„Miles este un fel de pasăre ciudată”, spune Pullman. „El nu se simte confortabil  în pielea lui, este nervos și în mod evident are probleme psihologice. Nu știi de cât timp a fost acolo sau de ce a venit la El Royale. Este ca un purgatoriu ciudat unde așteaptă ca inevitabilul să se întâmple. Pe măsură ce povestea continuă, el devine ca o păpușă rusească. Continui să descoperi noi dimensiuni ale povestirii și personajului său.”

În timp ce Flynn și Darlene se hotărăsc fiecare în ce cameră stă și, prin urmare, statul în care doresc să rămână, o mașină vine scârțâind în parcare. În hotel se grăbește să intre Emily Summerspring (Dakota Johnson), a cărei îmbrăcăminte și comportament afirmă că este o femeie care îmbrățișează al doilea val de feminism. "Emily întruchipează femeia independentă din 1969", spune Danny Glicker, designer de costume. "Ea are o misiune. A trebuit să lupte toată viața pentru putere, așa că are mult tupeu și nu-i este frică să fie îndrăzneață. "Îmbrăcată în blugi strâmți, o vestă fără mâneci și o jachetă din piele cu franjuri," ea are această impunere fizică incredibilă, puternică și interesantă." Emily cere o cameră, trântește banii pe tejghea și părăsește lobby-ul la fel de repede pe cât a ajuns.

Patru invitați, o gazdă ciudată și încă două personaje ce urmează a fi dezvăluite. Împreună cu multe alte răsturnări de situație, întorsături și secrete. La El Royale, vremurile proaste sunt pe cale să înceapă ...

Twentieth Century Fox prezintă Vremuri grele la El Royale, scris și regizat de Drew Goddard („Cabana din pădure”) și îi are în distribuție pe căștigătorul premiului Oscar Jeff Bridges, câștigătoarea premiului Tony Cynthia Erivo, pe Dakota Johnson (trilogia „Cincizeci de umbre ale lui Grey”), câștigătorul premiului Emmy Jon Hamm („Mad Men”), Cailee Spaeny („Pacific Rim 2: Revolta”), Lewis Pullman și Chris Hemsworth („Răzbunătorii: Războiul Infinitului”). „Vremuri grele la El Royale” este produs de Jeremy Latcham (“Omul-Păianjen: Întoarcerea acasă”) și Goddard, iar producătorul executiv este Mary McLaglen (“Planeta Maimuţelor: Războiul”).

Exploreaza subiecte similare:

Bad Times at the El Royale , Jon Hamm, Jeff Bridges, Chris Hemsworth, Dakota Johnson

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells