Bad Times at the El Royale: twisturi violente și morți șocante

de Gloria Sauciuc în 14 Oct 2018
Filmul cu o distribuție proeminentă rulează în premieră pe marile noastre ecrane

Jeff Bridges, Chris Hemsworth, Jon Hamm și alți câțiva actori talentați (inclusiv Xavier Dolan, în film în rol de manager muzical fără scrupule) fac roluri memorabile în acest film sângeros plasat într-un hotel decrepit de lângă Lake Tahoe, California, în perioada anilor 1960.

Fiecare personaj nu e ceea ce pare a fi iar spectatorul se va trezi fie în căutarea indiciilor care le-ar putea deconspira identitatea și substratul vizitei lor la izolatul El Royale, fie va fi surprins de twisturile violente ale filmului (spectatorul va fi șocat și confuz raportat la evoluția evenimentelor). De altfel, te aștepți să apară un Norman Bates cu un cuțit, dar deocamdată doar misterul și iminența a ceva periculos plutesc în aer.

Drew Goddard (The Cabin in the Woods), în dublă calitate, de scenarist și regizor, imaginează indicii potențiale pentru a crea o diversiune - în primul sfert de film spectatorul își va imagina diverse scenarii. Pe măsură ce povestea continuă, descoperim noi dimensiuni ale povestirii și fața ascunsă a personajelor. Ritmul e destul de lent și povestea se lungește pe parcursul a două ore și douăzeci de minute, un exces de zel al realizatorilor.

Drew Goddard împarte filmul în cinci părți, introducându-ne în câte o cameră dintre cele ale hotelului, în fapt prezentând povestea fiecărui client instalat în aceste camere. Interesul pentru personaje al lui Drew Goddard e puternic, acesta creionând backstory-uri tumultuoase eroilor lui, pe care le prezintă în flash-back-uri. Dar le pregătește și morți șocante, în stilul lui Quentin Tarantino.

Acțiunea se desfășoară integral în hotelul titular. Tensiune, mister, o investigație, fiecare personaj cu o agendă proprie - à la Agatha Christie. Cine e bun și cine e rău dintre cei aflați sub același acoperiș?

La recepția hotelului unde strălucirea a dispărut, îi regăsim pe părintele cu probleme de memorie Daniel Flynn (Jeff Bridges surprinde neajutorarea personajului dar și latura lui mai puțin fragilă), cântăreața de muzică soul ratată Darlene Sweet (Cynthia Erivo), vânzătorul Laramie Seymour Sullivan (Jon Hamm), tănăra hippie Emily Summerspring (Dakota Johnson, cam la fel de pierdută în spațiu ca în toate filmele în care joacă), sora ei Rose (Cailee Spaeny), managerul hotelului cu sindrom de stres post-traumatic Miles Miller (Lewis Pullman) și enigmaticul Billy Lee (Chris Hemsworth), un guru (psihopat) cu un abdomen și mișcări de stripper.

Drew Goddard creionează și epoca în care își plasează povestea, cu tot soiul de referințe la care publicul american va rezona mai bine, dar interesul scenaristului regizor e pentru întâmplările sângeroase de la hotel dacă nu doar pentru un exercițiu de stil extins.

Exploreaza subiecte similare:

Bad Times at the El Royale , Jeff Bridges, Chris Hemsworth, Lewis Pullman, Xavier Dolan, Dakota Johnson, Cynthia Erivo, Drew Goddard, Cailee Spaeny, Jon Hamm, Bates Motel, agatha christie, Quentin Tarantino

Alte știri din cinema

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Sunt un mic ticălos, prima serie animată cu peste cinci miliarde de dolari încasări

Cu începere din acest weekend, seria se va numi "Sunt un mic ticălos profitabil"

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 14 octombrie 2018 18:07
Filmul care apare atat in regia cat si in scenografia lui Drew Goddard, "Bad Times at the El Royale" pare socant si violent, dar realizat foarte bine in ansamblul sau.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells