Avengers 2: noi detalii

de Ştefan Dobroiu în 14 Ian 2015
Trailerul lansat marţi ridică interesante semne de întrebare

Mulţi îl consideră al doilea cel mai aşteptat film al anului, după Star Wars VII (alte 16 filme aşteptate în 2015, aici). Indiferent dacă va fi întrecut sau nu în topul încasărilor, Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron va fi cu certitudine unul dintre cele mai ambiţioase şi, sperăm, spectaculoase filme programate în acest an. Trailerul lansat ieri de studiourile Disney ne îndeamnă la o analiză pentru a încerca să-i desluşim interesantele semne de întrebare.

Ştim deja premisa de la care porneşte filmul: creat de Tony Stark (Robert Downey Jr.) pentru a înlocui Răzbunătorii în lupta cu diversele ameninţări ce privesc Pământul, Ultron capătă conştiinţă şi îşi foloseşte puterile uimitoare pentru a extermina rasa umană. Al doilea trailer foloseşte leitmotivul "There are no strings on me" (adică Ultron nu mai poate fi controlat ca o marionetă) din primul trailer şi repetă versul "I've got no strings to hold me down" din animaţia Disney Pinocchio, a cărei coloană sonoră este utilizată pentru soundtrackul bântuitor al noului trailer.

Facem cunoştinţă cu Black Panther?
Poate că cel mai misterios moment al trailerului este cel de la secunda 33, în care vedem o femeie africană dezgolindu-se la marginea unui lac subteran. Fanii benzilor desenate s-au grăbit să facă legătura între misterioasa apariţie şi Black Panther, filmul aşteptat în noiembrie 2017. Deşi a apărut zvonul că personajul interpretat de Chadwick Boseman ar putea fi introdus în Captain America: Civil War, nu ar fi exclus ca elemente din istoria personală a acestuia să fie prezentate în Răzbunătorii 2.

"Nu există loc pentru noi în lume"
La secunda 38 o auzim pe Natasha Romanoff/Văduva neagră (Scarlett Johansson) spunând această replică. Cei de la Business Insider sunt de părere că cele câteva secunde care urmează în trailer au legătură cu trecutul descurcăreţei spioane, argumentul lor fiind coafura diferită a personajului în comparaţie cu restul secvenţelor din trailer. După ce s-a aflat că Văduva neagră nu va avea parte de un film de sine stătător (cel puţin până în 2019), poate că Răzbunătorii 2 îi face dreptate personajului acordându-i mai multă atenţie decât colegilor ei din echipa Avengers.

Noile personaje
Fraţii Maximoff, Quicksilver şi Scarlet Witch, interpretaţi de Aaron Taylor-Johnson şi Elizabeth Olsen, au poarte doar de apariţi scurte în trailer, dar ştim deja că ei sunt cei care schimbă regulile în noile aventuri ale Răzbunătorilor. Puterile colosale ale celor doi, el putând să se deplaseze cu o viteză extraordinară, iar ea să controleze gândurile şi materia, le vor da mult de furcă Răzbunătorilor. Faptul că în cele două trailere vedem confruntări dintre membrii echipei a fost pus pe seama influenţei nefaste a lui Scarlet Witch şi Ultron, amândoi antagoniştii fiind capabili să influenţeze comportamentul celor din jur... "Am să vă sfâşii din interior", ameninţă Ultron, iar secvenţele din film văzute până acum arată că robotul se va ţine de cuvânt.

Efectele speciale
Noul trailer este plin de secvenţe de acţiune. Armata de roboţi controlaţi de Ultron provoacă prăpăd, Tony Stark îl înfruntă pe Hulk (Mark Ruffalo) în costumul Hulkbuster, Căpitanul America (Chris Evans) trebuie să-i vină de hac unui robot, Ultron îl atacă pe Thor (Chris Hemsworth), ca să nu mai vorbim de "banalele" urmăriri şi cascadorii cu motociclete şi maşini. Nu există îndoială că Răzbunătorii 2 va fi unul dintre cele mai intense şi spectaculoase filme ale anului.

Miza
"Această lume vulnerabilă are nevoie de ceva mai puternic decât noi", spune Căpitanul America. Nu există niciun indiciu la ce s-ar putea referi supereroul, dar primele secunde din trailer ne arată oameni obişnuiţi complet depăşiţi de un atac al armatei lui Ultron. Nu ne este deloc greu să credem că Răzbunătorii îşi vor da seama curând că Ultron este un inamic mult mai periculos decât aveau iniţial impresia. Să apeleze eroii la o forţă superioară? Această forţă să facă legătura cu un alt film pregătit de Marvel? Vom vedea cu începere din 1 mai, când Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron se lansează în întreaga lume.

Care crezi că este cel mai aşteptat film al anului?

Exploreaza subiecte similare:

Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Elizabeth Olsen, Mark Ruffalo, Chadwick Boseman, Black Panther, Captain America: Civil War, Chris Evans, Chris Hemsworth, Aaron Taylor-Johnson, The Avengers: Age of Ultron

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alin9314 pe 14 ianuarie 2015 18:17
abia il astept.Desi sunt fan Star Wars, parca Avengersul pare mai spumos
Skynet.Zbenga pe 15 ianuarie 2015 02:24
Cred ca Avengers e cel mai asteptat film al anului. Interesul e urias.
Parerea mea e ca va incasa peste 1,5 mld $

GallaxyCreator pe 17 ianuarie 2015 15:47
Cine naiba traduce titlurile acestor filme? Age of Ultron = Sub semnul lui Ultron? Serios? Iron Man = Omul de otel?? Zici ca au fost traduse de niste sclerozati care habar nu au ce inseamna o traducere si nu cunosc catusi de putin limbile romana si engleza. Rusine lor!!!!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells