Au început filmările pentru Fixeur

19 Feb 2015
Radu (Tudor Aaron Istodor) este un tânăr jurnalist care dorește să lucreze în presa internațională. Repatrierea din Franța a unei prostituate minore îi oferă tânărului ocazia de a-și arăta abilitățile de reporter

Săptămâna aceasta au început filmările pentru Fixeur/The Fixer, un nou film de lungmetraj în regia lui Adrian Sitaru. Scenariul este semnat de Adrian și Claudia Silișteanu.

Radu este un tânăr jurnalist care dorește să lucreze în presa internațională. Repatrierea din Franța a unei prostituate minore îi oferă tânărului ocazia de a-și arăta abilitățile de reporter, motiv pentru care pleacă în Transilvania, împreună cu o echipă de la o televiziune franceză, condusă de un jurnalist celebru. La fața locului, sarcina lui Radu se dovedește a fi mult mai complicată decât părea inițial. Filmările vor dura aproximativ o lună de zile și vor avea loc în 20 de locații din București și Bistrița.

Rolurile principale sunt interpretate de Tudor Aaron Istodor (Domnișoara Christina, în regia lui Alexandru Maftei, O luna în Thailanda în regia lui Paul Negoescu) și Mehdi Nebbou (Schläfer în regia lui Benjamin Heisenberg, München în regia lui Steven Spielgberg,  Body of Lies în regia lui Ridley Scott).

Din distribuție mai fac parte: Adrian Titieni, Diana Spătărescu, Andreea Vasile, Nicolas Wanczycki, Christophe Pomez, Cristian Ilinca, Sorin Cociș.

Imaginea filmului este semnată de Adrian Silișteanu cu care Sitaru a colaborat și la lungmetrajele Pescuit sportiv, Din dragoste cu cele mai bune intenţii și Domestic, iar producția este asigurată de 4 Proof Film în coproducție cu Petit Film (FR).

Proiectul este realizat cu finanțare din partea Centrului Național al Cinematografiei, Programul MEDIA (Europa Creativă), Programul Operațional Basse-Normandie, Heineken România, Orange România, BRD Groupe Societe Generale și ALTEX. Premiera în România va avea loc anul viitor (2016).

Adrian Sitaru - Regizor

După ce a studiat regia de film la București, Adrian a realizat in 2007 scurtmetrajul Valuri (scenarist si regizor) cu care a câștigat Leopardul de Aur la Festivalul de Film de la Locarno. Primul său film de lungmetraj, Pescuit sportiv (2008), a fost selectat la Festivalul Internațional de Film de la Veneția și Toronto IFF a fost premiat în festivaluri precum Palm Springs, Salonic, Mons, Buenos Aires și Estoril, și a fost vândut în peste 12 teritorii.

Ulterior a regizat lungmetrajele Din dragoste cu cele mai bune intenţii (2011), care a obținut premiile pentru Cel mai bun regizor și Cel mai bun actor în cadrul Festivalului de Film de la Locarno, și Domestic (2012).

Adrian Sitaru este câștigător a peste 70 de premii internaționale pentru filmele realizate.

 

Exploreaza subiecte similare:

Fixeur, Adrian Sitaru

Alte știri din cinema

Premierele săptămânii 22-28 februarie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Chris Pratt este de nerecunoscut în trailer-ul western-ului The Kid

Starul filmelor Marvel şi Jurassic World are aici un rol inedit, de villain

Stallone va juca în Samaritan, „o abordare nouă şi întunecată a genului cu supereroi”

Starul va fi şi producătorul peliculei, prin compania sa, Balboa Productions

Hugh Jackman şi Patrick Stewart vor fi incluşi în Cartea Recordurilor

Cei doi deţin recordul pentru „cea mai lungă carieră drept supererou Marvel live-action”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 19 februarie 2015 11:51
Interesant va fi acest proiect a lui Adrian Sitaru ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells