Animația Argonauții: Povești șoricești - fapte istorice dintr-o perspectivă aparte

de Cinemagia în 11 Oct 2023
Fiecare personaj are o poveste, oricât de mică, și o provocare pe care trebuie să o rezolve

Creatorii și producătorii francezi multi-premiați David Alaux, Eric Tosti și Jean-François Tosti (TAT Productions), autorii animațiilor Aventurile lui Pil și Patrula Junglei propun o nouă odisee amuzantă și plină de acțiune pentru întreaga familie, inspirată din universul mitologiei grecești: o poveste originală cu personaje ultra-îndrăgite, de urmărit pe marile ecrane de cinema din 13 octombrie. Argonauții: Povești șoricești abordează fapte istorice dintr-o perspectivă aparte, nelipsită de conținut dinamic și educațional accesibil pentru mici și mari, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

În România, animația disponibilă atât în versiunea dublată în română, cât și în maghiară va avea premiera în data de 13 octombrie 2023, distribuită de Cay Films.

Datorită faimoasei Lâni de Aur, viața e frumoasă și liniștită în minunatul și bogatul port Iolcos, din Grecia antică. Totul se schimbă când locuitorii sunt amenințați de mânia lui Poseidon. Salvarea vine de la Iason și curajosul său echipaj de argonauți, ajutați de o șoricică aventurieră și de pisica acesteia. Călătoria lor veselă se transformă într-o operațiune energică, în care înfruntă cele mai periculoase creaturi mitologice și depășesc toate pericolele.

Argonauții: Povești șoricești urmărește procesul de maturizare și dezvoltare personală a tinerei eroine: Pattie, o șoricică adoptată de Sam, un motan vegetarian. Personajul se confruntă cu o situație limită chiar de la începutul poveștii: este umilit, invizibil pentru colegi și, mai rău, prea slab și inocent pentru tatăl ei. Este greu de imaginat cum ar putea un animăluț să aspire la aceleași fapte ca ale idolului său, mărețul Iason. Cu toate acestea, Pattie va demonstra că se poate!

Din universul fantastic și bogat nu lipsesc entitățile prezente în imaginația tuturor: eroi, zei, monștri, ciclopi, mari aventuri. Fiecare personaj are o poveste, oricât de mică, și o provocare pe care trebuie să o rezolve. Până la urmă, singurul lucru care contează este povestea: atât cei mici, cât și cei mari se pot identifica cu ea.

Filmul de animație surprinde diverse referințe cinematografice, menite să stimuleze nu doar micii, ci și marii cinefili: filmografia lui Spielberg, Ray Harryhausen sau Scorsese. Bineînțeles, aventura menită să stârnească emoții amintește și de clasicul În căutarea lânii de aur (2000). Argonauții: Povești șoricești a fost distins cu premiul The Spirit of Harryhausen 2023.

Exploreaza subiecte similare:

David Alaux, Jean-François Tosti, Eric Tosti, Pil, The Jungle Bunch, The Argonuts, Jason and the Argonauts

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 12 octombrie 2023 19:57
Pare foarte simpatic la prima vedere, acum sa il si vedem cu prima ocazie ca sa ne convingem.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells