Angry Birds: Filmul 2, reambalarea intrigii din primul film

de Gloria Sauciuc în 13 Aug 2019
Red visează să fie din nou eroul insulei, dar echipa e cea care va duce lucrurile la bun sfârșit

The Angry Birds Movie (2016) se poate urmări pe micul ecran, fiind difuzat de AXN joi, vineri si duminică (15-18 august) iar sequelul, The Angry Birds Movie 2, rulează pe marile noastre ecrane.

Chiar dacă și adulților li se face cu ochiul de câteva ori, prin poante care li se adresează, animația este integral pentru copii, cu o misiune de anihilare a unei arme de distrugere în masă, concepute de vulturi, pentru salvarea populației păsăretului nezburător și purceilor.

Dacă în primul film invadatorii erau porcuşori verzi, acum o amenințare similară e la orizont. Vulturii vor să pună... aripa pe ținutul eroilor noștri. Purceii se prezentau ca prieteni în primul film, dar în cel de acum vulturii nu au nicio intenție de a-și ascunde planurile cotropitoare.

Insula păsărilor este o lume populată de personaje incredibil de naive şi fericite, un echivalent cu pene al Minionilor. Dintre acestea se distinge Silver, sora inventator a lui Chuck, cea care va salva de mai multe ori situația cu planul ei gândit matematic, din umbra lui Red.

Bosumflatul cu toane are în acest film mai mult ego decât furie iar ceea ce i se întâmplă arată copiilor cât de important este lucrul în echipă și că frica de a nu fi acceptat te poate duce la decizii greșite. Red visează să fie eroul insulei, dar echipa e cea care va duce lucrurile la bun sfârșit.

Red, Chuck, Bomb și Mighty Eagle vor fi cooptați de purceii cu care până atunci duceau un război mai mult sau mai puțin tacit pentru a învinge un inamic comun - vulturii. Planul păsăretului nezburător și al purceilor în multe locuri (mai ales de când pătrund în „bârlogul” înghețat al vulturilor) nu are nicio noimă, scenariul părând scris la ora de compunere, pe fugă, de un elev de școală primară. Dar modul în care pătrund eroii noștri în fortăreața vulturilor prilejuiește părinților discuții cu copiii despre Calul troian.

Tot felul de „pastile” umoristice sunt presărate pe parcursul poveștii, protagoniști fiind puiuții. Reacțiile umane apropie personajele de publicul țintă.

Exploreaza subiecte similare:

The Angry Birds Movie 2

Alte știri din cinema

Elvis Presley devine super spion într-un serial de animație Netflix pentru adulți

Anunțul a marcat 42 de ani de la moartea regelui rock'n roll-ului

Gardienii Galaxiei 3 va începe filmările abia la finalul lui 2020

Filmul va deschide cea de-a cincea fază a Universului Cinematografic Marvel

Ivana cea Groaznică ia Premiul special al juriului „Cineasti del Presente” la Locarno

Scenariul şi regia sunt semnate de Ivana Mladenović

Premierele săptămânii

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells