Al doilea cel mai mare lanț de cinematografe din SUA închide toate sălile

de Marina Florea în 4 Oct 2020
Decizia a fost luată la numai o zi după ce filmul cu James Bond No Time to Die a fost decalat pentru aprilie 2021

Amânarea filmului cu James Bond No Time to Die reprezintă o lovitură de grație pentru sălile de cinema. Cineworld urmează chiar să își închidă toate sălile Regal Cinema din Statele Unite și toate cinematografele din Anglia și Irlanda, ca urmare a acestei amânări, scrie chicagotribune.com. Regal este cel de-al doilea lanț de cinematografe ca mărime din Statele Unite, în timp ce Cineworld este cel de-al doilea lanț de cinematografe din Anglia ca mărime.

No Time to Die, cu Daniel Craig în ultima apariție ca agentul cunoscut drept 007, va ajunge în săli cu un an mai târziu decât fusese inițial planificat. MGM, Universal și producătorii filmului Bond, Michael G. Wilson și Barbara Broccoli, au anunțat vineri că premiera lui No Time To Die, cel de-al 25-lea film din seria James Bond, va fi amânată până pe 2 aprilie „pentru a putea fi văzută de publicul din întreaga lume”.  „Înțelegem că amânarea îi va dezamăgi pe fanii noștri, dar acum ne pregătim să distribuim filmul No Time To Die la anul...”, au mai declarat cei doi. Universal, studiourile care produc filmul, va asigura distribuția internațională.

Cineworld își închide - așadar - toate cele 543 locații Regal Cinema din Statele Unite și toate cinematografele din Anglia și Irlanda, la numai o zi după ce filmul cu James Bond No Time to Die a fost decalat.

În Anglia, Cineworld - care a refuzat să comenteze știrea - se crede că a scris primului ministru Boris Johnson și Secretarului pentru cultură, Oliver Dowden, peste weekend, pentru a explica faptul că sectorul cinematografelor devine „neviabil” în condițiile în care studiourile amână lansarea filmelor așteptate de spectatori, ceea ce face publicul să evite cinematografele în contextul pandemiei actuale.

Închiderile cinematografelor Cineworld pun sub semnul întrebării 5500 de locuri de muncă numai în Anglia, scrie Variety. Sursele publicației indică faptul că nu s-a fixat deocamdată o dată pentru redeschidere, iar sălile de cinema ar putea să rămână închise până în 2021.

Mișcarea rapidă a lanțului condus de Mooky Greidinger, a cărui închideri de săli de cinema a fost anunțată prima dată de către Sunday Times, urmează anunțului-bombă făcut de către producătorii filmelor cu Bond. Deși au existat speculații că No Time to Die ar putea să fie amânat de pe 12 noiembrie pe 20 noiembrie în Anglia și în America de Nord, numeroase voci din industrie, inclusiv șefii lanțurilor de cinema, credeau că premiera va avea loc, totuși, anul acesta.

Noua dată propusă, cea de 2 aprilie 2021, vine ca o surpriză foarte neplăcută industriei de cinema care, lipsită de filme comerciale, nu mai poate atrage publicul în sălile de cinema. Se crede că angajații Cineworld nu au fost încă informați, până sâmbătă seara, asupra deciziei companiei de a își închide unitățile.

Gestul surprinzător al Cineworld vine la câteva săptămâni după ce compania anunța în raportul semestrial că nu există nicio siguranță în contextul COVID-19. Într-o declarație orientată către viitorul apropiat, firma anunța: „Dacă guvernele vor înăspri restricțiile asupra grupurilor de persoane, acest lucru va avea un impact negativ asupra performanțelor noastre financiare și ne vor obliga să obținem mai multe surse de lichidități...”

În Anglia, Cineworld și-a deschis porțile abia pe 31 iulie, după o închidere de patru luni. Compania avea de gând să deschidă sălile pe 10 iulie, dar a decis să amâne după ce Tenet a fost amânat prima oară. În Statele Unite, Regal Cinemas a început să deschidă sălile în a doua jumătate a lui august, înainte de premiera thriller-ului semnat de Christopher Nolan.

Numeroase filme au fost reprogramate în contextul performanței mediocre a lui Tenet la box- office-ul american în septembrie, scrie chicagotribune.com. Totuși, specialiștii din domeniu considerau că data premierei pentru No Time to Die ar fi putut să nu fie afectată, deoarece seria Bond se bazează pe vânzările din afara SUA de bilete - și cinematografele pe plan global stau mai bine decât cele din Statele Unite ca prezență a spectatorilor.

Totuși, decizia de a amâna noul Bond pentru la anul nu este cu totul surprinzătoare considerând că în Europa numărul de cazuri Covid este din nou în creștere, iar pe cele două piețe dominante de cinema din America, New York-ul și Los Angeles- ul, sunt în continuare săli închise. Această amânare reprezintă o nouă lovitură grea pentru sălile de cinema.

Fără No Time to Die, următoarea premieră mult-așteptată este Soul de la Pixar, pe 20 noiembrie. Totuși, există zvonuri că Disney va reloca animația de aventuri și poate chiar îi va organiza premiera pe Disney Plus, serviciul de streaming cu plată al studiourilor.

Două titluri de la Warner Bros, Wonder Woman 1984 și Dune, sunt pregătite pentru decembrie, deși există șanse ca și acestea să fie amânate din nou.

Exploreaza subiecte similare:

No Time to Die

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 5 octombrie 2020 21:52
La mine în oraș s-a închis iar cinematograful, așa că nu mă mir.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells