Acuzații grave de abuz și exploatare a minorilor aduse regizorului Ulrich Seidl pe platourile din România ale noului său film

de Gloria Sauciuc în 5 Sep 2022
Filmul urmează să aibă premiera globală pe 9 septembrie la Festivalul de Film de la Toronto

Au fost formulate acuzații grave la adresa regizorului Ulrich Seidl, după ce revista germană Spiegel a obținut dovezi compromițătoare la adresa regizorului. În timpul unei filmări în România, regizorul nu i-ar fi informat așa cum trebuie pe actorii copii, de 9 și de 16 ani, și pe părinții lor despre faptul că filmul are tema pedofiliei, și - în plus - i-a expus la scene de violență și nuditate fără să îi pregătească corespunzător pentru scene, notează germany.detailzero.com, citând investigația celor de la Der Spiegel, din echipa redacțională făcând parte și jurnalista româncă Delia Marinescu.

De asemenea, pe platoul de filmare s-ar fi produs cel puțin o altercație între un adult și un minor. Avocații regizorului ar fi respins acuzațiile, ca și unii dintre membrii echipei de filmare. Aceștia susțin că atât actorii minori, cât și părinții lor nu ar fi fost informați corespunzător despre conținutul filmului.

sursă foto: Cineuropa

Un copil actor ar fi vărsat, din cauza stress-ului, după o scenă încărcată emoțional.

Noul film se numește Sparta și este o parte dintr-o serie de filme, împreună cu ultimul film al lui Seidl, Rimini, scrie germany.detailzero.com.

Filmul este despre un antrenor de judo (jucat de Georg Friedrich), care își descoperă înclinațiile pedofile. Sparta urmează să aibă premiera globală pe 9 septembrie la Festivalul de Film de la Toronto, înainte să fie proiectat în cadrul competiției la Festivalul de la San Sebastian (cel mai mare din Spania) peste o săptămână.

Jurnalista Delia Marinescu a scris pe contul de Facebook:

„Ulrich Seidl, un cunoscut regizor austriac, a venit în România să facă un film despre pedofilie cu actori amatori minori, fără să îi informeze pe părinții acestora despre subiectul real al filmului.
Unul dintre copii, care avea doar 10 ani la momentul filmărilor, povestește că a filmat o scenă la duș în care actorul principal, actor profesionist austriac, era complet dezbrăcat, se rădea în părțile intime și l-a întrebat și pe el dacă nu vrea să își dea jos chiloții. Copilul a filmat și alte scene care i-au trezit traume și pentru care nu a fost pregătit în niciun fel de vreun specialist. Și nu a fost singurul.
Filmul va avea premiera pe 9 septembrie, la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, iar copiii, părinții acestora și ceilalți actori amatori adulți nici măcar nu au fost informați de către regizor că filmul va apărea public luna aceasta.
În ultimele șase luni, împreună cu colegii mei Pascale Müller, Bartholomäus von Laffert și Lars-Olav Beier, am stat de vorbă cu zeci de copii și adulți din România, dar și cu membri ai echipei filmului din Austria și Germania, care au fost prezenți la filmări și care aduc acuzații serioase regizorului”.

„Am fost înșelați pentru că suntem săraci”

Publicația Spiegel susține, mai departe, că ar fi cercetat acuzațiile pentru mai mult de jumătate de an, și a strâns mărturiile mai multor actori prezenți la filmare - deși toți în anonimat. Un tată de copil actor declara pentru Spiegel: „Cred că ne-au înșelat pentru că suntem săraci”. Un copil actor ar fi vărsat, din cauza stress-ului, după o scenă încărcată emoțional. Băiețelul, el însuși cu un tată alcoolic, a fost ales pentru o scenă alături de un alcoolic... Atunci când băiatul ar fi cerut să nu continue filmările, echipa de producție a insistat. Un asistent de producție i-ar fi spus băiatului: „Hai, încă puțin, apoi mergi acasă...”, scria revista Spiegel, citată de germany.detailzero.com.

Părinților le-a fost refuzat accesul pe platou

Seidl ar fi încălcat regulile care se aplică atunci când se fac filmări cu copii. De exemplu, faptul că părinților interesați despre conținutul filmărilor nu li s-a permis accesul pe platou. De asemenea, nu au existat persoane special pregătite să se ocupe de copii. Unui actor adult i s-a dat băutură, deși era știut de bețiv. Apoi, acesta a tras un copil de urechi - și, totuși, nu l-a tras pe atât de tare pe cât și-ar fi dorit regizorul. „Mi-a spus că ar fi trebuit să îl trag mai tare, să îi scutur capul și să fiu mai necioplit”, relata actorul amator de băutură pentru Spiegel.

Exploreaza subiecte similare:

Ulrich Seidl

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells