Acesta este planul pentru a face din filmele VR o afacere pe termen lung

de Gloria Sauciuc în 9 Ian 2017
Acum, canalele media sunt ceva mai deschise la experiment: fie că este vorba de produsul On Stage de la Hulu, sau colaborarea studiourilor Fox cu regizorul Ridley Scott pentru lansarea sequel-ului Alien în Realitate Virtuală.

Realitatea virtuală (VR) este deocamdată la ceva distanţă de a fi o adevărată afacere pentru studiourile de film, iar marea lor provocare este să vadă, dincolo de entuziasmul de moment, o sursă viabilă de câştig. „Aşadar, nu este vorba de un câştig aici şi acum”, recunoaşte vicepreşedintele diviziei de VR a Sony, Jake Zim, citat de publicația The Drum. În cadrul unui discurs la Consumer Electronics Show (CES) 2017, unde analiştii din domeniu au deplâns lipsa unor inovaţii recente în domeniu, Zim a indicat că este normal ca într-un domeniu atât de puţin prospectat să lipsească foarte multe inovaţii pe termen scurt.

„La ora actuală, studiourile nu privesc realitatea virtuală ca pe o sursă de câştig, în sensul unei valori adăugate... asta încercăm să descoperim acum”, a continuat managerul.

Până acum, Sony s-a axat pe ideea că există o anumită cale de a construi un brand. Dacă, de exemplu, o anume celebritate doreşte să fie vârful de lance al industriei, există o cale pentru asta. „Dacă eşti un talent de top care spune: 'Vreau să apar în VR pentru că vreau să arăt în acest fel, şi prin asta să îmi fac brandul relevant' atunci trebuie să studiem ce beneficii va aduce acest lucru”, a continuat Zim.

Site-ul de streaming Hulu susţine cam acelaşi lucru: deşi are aşteptări mari de la realitatea virtuală, susţine că nu va finanţa un proiect VR până când nu va avea confirmarea că acesta va aduce bani, relatează publicația The Drum. Site-ul tocmai a lansat on-stage, un program produs în parteneriat cu Live Nation care permite utilizatorilor să ajungă în culisele concertelor. Unul dintre primele studiouri care l-ar putea sponsoriza este Universal. „Trebuie să întrebăm dacă proiectele de VR aduc într-adevăr bani, pentru că nu ne permitem luxul să riscăm banii într-un pariu, ceea ce ne-a făcut să avem o viziune mai exactă asupra pieţei”, declară Noah Heller, vicepreşedintele diviziei de tehnologii în dezvoltare de la Hulu. De aceasta, Hulu consideră funcţia de replay ca unul din elementele cheie în evaluarea proiectelor de realitate virtuală: conţinutul poate fi urmărit din nou sau nu, astfel încât să fie văzut ceva nou atunci publicul se uită? sau poate arăta ceva nou prietenilor atunci când vor să le arate noul Oculus Rift? Aceste lucruri „duc în mod natural la integrarea lor într-un brand şi plasarea de produse”, declară Heller.

Aşadar, executivii precum Zim îndeamnă la răbdare, considerând realitatea virtuală un mediu nou, în pofida unei istorii recente bogate. Cu un an în urmă, Oculus Rift fusese lansat global, dar nu şi în Anglia şi Canada, unde posibilitatea comercializării acestuia a fost lansată abia la CES 2016. Acum, canalele media sunt ceva mai deschise la experiment: fie că este vorba de produsul On Stage de la Hulu, sau colaborarea studiourilor Fox cu regizorul Ridley Scott pentru lansarea sequel-ului Alien în Realitate Virtuală. Asemenea perspective de viitor se bazează pe gradul în care Zim, Heller şi cei din poziţii similare sunt deschişi la colaborări în acest domeniu.

Developperii de jocuri au abordat de ceva timp conceptul de poveste interactivă, şi acum aşteaptă susţinerea executivilor studiourilor de film. Totuşi, trebuie spus că - spre deosebire de producţia de film - realitatea virtuală nu oferă multe certitudini, iar Hollywood-ul are motive să aibă reţineri. „Realitatea virtuală este diferită de producţia de film”, susţine Kim Adams, producător la Oculus Story Studio. Este nevoie de developperi de jocuri, de ingineri de software, de scenarişti, de graficieni pentru a putea crea acest mediu. Nu este aici un mediu testat şi certificat, aşa că totul ar fi o explorare a ceea ce se poate şi ceea ce nu. Toate aceste urmează a fi aflate...”

Exploreaza subiecte similare:

Alien: Covenant

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells