A Bad Moms Christmas: printre hohote de râs, comedia atinge o coardă sensibilă

de Gloria Sauciuc în 26 Nov 2017
Comedia Mame bune şi nebune 2 rulează pe marile noastre ecrane

Mame bune și nebune 2/A Bad Moms Christmas (2017) are șanse să placă nu atât pentru umorul adeseori... silly cu care e presărat, nici pentru momentele licențioase, ci pentru faptul că ajunge la spectator într-un mod mult mai profund - atinge o coardă sensibilă prin prezentarea (adeseori exacerbată) a avatarurilor (dar și a satisfacțiilor) pe care relația mamă-fiică le presupune.

Spectatorii se vor recunoaște măcar parțial în situațiile prezentate cu umor în film, iar urmărirea lui poate funcționa ca un catharsis. În orice caz, Mame bune și nebune 2 e un feelgood movie.

Iată că se apropie Crăciunul și prietenele de care ne-am atașat în primul film, Bad Moms (2016), adică Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) şi Carla (Kathryn Hahn) vor primi vizita neașteptată a propriilor mame, jucate de Cheryl Hines (mama anxioasă, vulnerabilă, depresivă, șantajistă, care nu se poate desprinde nici acum de Kiki, fiica adultă), Christine Baranski (mama autoritară a lui Amy, care îi provoacă acesteia îndoieli legate de propriul stil de parenting) şi Susan Sarandon (mama neimplicată a Carlei). Fiecare din aceste femei prezintă o tipologie și un anumit tip de parenting, în fiecare vom găsi câte ceva din mamele noastre iar interacțiunea lor cu fiicele, pe parcursul filmului, ar putea să ne vindece răni, să ne exorcizeze frustrări sau - pur și simplu - să ne facă să râdem în hohote.

O altă reușită a scenariştilor/regizorilor Jon Lucas şi Scott Moore şi a producătoarei Suzanne Todd este că arată cu degetul un subiect tabu - relația noastră „încercată” cu sărbătorile de Crăciun. Iubim Crăciunul, dar pregătirile de Crăciun ne copleșesc. Cadouri, musafiri, o masă bogată, ca în reviste, un fel de olimpiadă care ne consumă toată energia... Cele trei prietene vor decide să facă un altfel de Crăciun, cu masă comandată de la chinezi și alte lucruri deloc „tradiționale”, care - firește - sunt sursa momentelor amuzante din film.

A Bad Moms Christmas cu siguranță ne introduce în atmosfera de Crăciun și o face descrețindu-ne fruntea îngândurată la perspectiva eforturilor pe care pregătirea sărbătorilor le presupune. 

Anul trecut, Cinemagia scria despre Bad Moms că „Mamele reuşesc să ţi se bage pe sub piele şi să-ţi spună, convingător, că de restul familiei nu se va alege praful dacă tu iei o pauză de la organizarea unei vieţi „perfecte”. Anul acesta, lucrurile nu s-au schimbat, îndemnul rămâne în picioare.

Exploreaza subiecte similare:

A Bad Moms Christmas, Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn, Christine Baranski, Cheryl Hines, Susan Sarandon, Jon Lucas, Scott Moore

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 27 noiembrie 2017 21:04
O continuare fara rost la un film foarte prost

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells