2012: cele mai proaste filme

de Ştefan Dobroiu în 21 Ian 2013
2012: cele mai proaste filme

Suntem deja de trei săptămâni în 2013, dar nu putem ignora filmele care ne-au enervat cel mai mult la cinema in 2012. Cine ştie, poate că dacă scriem şi tot scriem despre ele, producătorii se vor gândi de două ori înainte de a da undă verde unor proiecte care nici măcar pe pagina de hârtie nu „sună” bine. Iată mai jos o selecţie a celor mai dezamăgitoare premiere apărute pe marile ecrane în 2012. Atenţie, ne-am concentrat asupra acelora care, datorită actorilor, a regizorului sau subiectului, păreau să aibă un potenţial cât se poate de interesant, doar că nu s-au putut ridica la înălţimea aşteptărilor.

This Means War
Noi nu am reuşit să înţelegem ce a vrut acest film. O premisă neverosimilă (doi agenţi secreţi care folosesc resursele guvernului pentru a cuceri inima unei femei), extrem de puţine glume şi extrem de puţin romantism pentru un film promovat drept o comedie romantică. Să zicem că am fi putut accepta premisa dacă între cei trei protagonişti interpretaţi de Reese Witherspoon, Chris Pine şi Tom Hardy ar fi existat măcar o urmă de chimie.

Resident Evil: Retribution
Noi am pierdut şirul filmelor făcute pe bandă rulantă, în familie, de Milla Jovovich şi Paul W.S. Anderson, dar e de ajuns să citeşti câteva cronici ca să-ţi dai seama că cel de-al cincilea film Resident Evil are toate şansele să-i dezamăgească până şi pe cei mai împătimiţi fani. Concluzia de pe RottenTomatoes? „Încă o parte predictibilă a francizei Resident Evil, care pare să devină cu fiecare continuare mai cinică şi mai leneşă”. Sperăm doar ca cele doar 40 de milioane de dolari încasate în SUA să anuleze şansele unui al şaselea film.

What to Expect When You're Expecting
Încă o dovadă că e greu să găseşti un gen mai dificil decât comedia romantică. Avându-i pe Cameron Diaz, Brooklyn Decker, Jennifer Lopez, Chris Rock şi Dennis Quaid în rolurile principale, problemele aceastei producţii categoric nu s-au învârtit în zona „star power”, ci mai degrabă în aceea a scenariului. Clişeele, glumele prăfuite, misoginia şi ideea că apropierea naşterii le transformă pe femei în adevărate scorpii probabil că i-au făcut pe mulţi să iasă dezamăgiţi de la acest film.

Battleship
Încă de acum câţiva ani, de când se anunţa intrarea în producţie a acestui film inspirat de jocul clasic „Avioane”, ideea părea proastă. Câteva secvenţe cu efecte speciale ce semănau izbitor cu cele din Transformers ne-au mai luat ochii de la scenariul groaznic, de la replicile sforăitoare şi patriotismul amuzant al personajelor, dar Battleship a reuşit să pice prea des în rizibil ca să nu fie inclus în această listă.

The Watch
Cum este posibil ca omul din spatele amuzantului, complexului şi relevantului Tropic Thunder să revină pe ecrane cu această dudă penibilă? Puţine sunt filmele din 2012 care ne-au enervat mai mult decât The Watch, cu Ben Stiller, Vince Vaughn şi Jonah Hill în rolurile principale. Melanj de comedie şi SF (eroii, nişte neica-nimeni de suburbie, ajung să împiedice o invazie extraterestră), prodducţia lui Akiva Schaffer pierde imens din cauza vulgarităţii şi a lipsei de inspiraţie a scenariştilor.

Playing for Keeps
Gerard Butler, Jessica Biel, Catherine Zeta-Jones, Uma Thurman, Dennis Quaid şi Gabriele Muccino (În căutarea fericirii) ca regizor păreau o combinaţie fericită pentru această dramedie despre sport şi o nouă şansă în viaţă. Doar că filmul nu a reuşit nici să ne amuze şi nici să ne emoţioneze, îndreptându-se previzibil şi cu hopuri insipide spre unul dintre cele mai plate finaluri văzute în ultima vreme la cinema.

That's My Boy
După ce a bătut recordul de Zmeure de Aur primite pentru un singur film (Jack and Jill), Adam Sandler nu-şi bagă minţile în cap şi revine cu That's My Boy, un alt exemplar nefericit din lungul şir de rateuri din cariera sa. Practic, într-un film de două ore cu greu am găsit ceva amuzant. Ne gândim cu groază că în 2013 vine Grown Ups 2, pe afişul căruia va trona şi vârcolacul Taylor Lautner...

Lista nu se opreşte aici: după atâţia ani de văzut filme ne-am dezvoltat un al şaselea simţ şi adesea intuim când o anumită premieră are un ditamai potenţialul să fie un dezastru cinematografic. Singura scăpare este să o ocolim din răsputeri, aşteptând alte cronici pentru a ne confirma sau infirma intuiţia. La acest capitol se mai înscriu action-ul Alex Cross (Tyler Perry, ia-ţi adio de la cinema-ul mainstream), Jack and Jill, Gone, Ghost Rider: Spirit of Vengeance 3D, Chernobyl Diaries, The Devil Inside, Abraham Lincoln: Vampire Hunter şi alte câteva.  

Spune-ne într-un comentariu filmul care te-a enervat cel mai mult în 2012!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
victor_neo75 pe 21 ianuarie 2013 10:31
Battleship este chiar unul din filmele care mi-au placut din 2012 (aduce cu un fel de Transformers 4 pe mare). Din lista de mai sus cel mai rau mi s-a parut Ghost Rider: Spirit of Vengeance(nu stiu de ce nu are nominalizari la Zmeura de Aur 2013) urmat de What to Expect When You're Expecting, The Devil Inside si Playing for Keeps.
thecrow36 pe 21 ianuarie 2013 10:50
singura exceptie, This means War chiar a fost simpatic. mie mi-a placut mult, si nu numai mie. in rest cam toate au fost slabe sau dezastru.
patry16 pe 21 ianuarie 2013 11:00
ai dreptate, si mie mi-a placut This means war :)
DragonMaster pe 21 ianuarie 2013 15:20
This means War nu ar trebui sa fie in aceasta categorie.Mie unul mi-a placut in rest lista de mai sus este corecta in afara de cateva pe care nu le-am vazut inca.
Crynick pe 21 ianuarie 2013 10:50
ati uitat restul filmelor americane.
daydr3am3r pe 21 ianuarie 2013 12:26
Interesant ce zici tu avand in vedere ca iti doresti sa vezi Spring Breakers si ai acordat 9 lui Holy Motors.
Crynick pe 21 ianuarie 2013 21:33
Harmony Korine a facut pana acum filme de autor si au fost premiate la festivaluri.Total diferite fata de cele produse la Hollywood.Spring Breakers este si el un film care a fost prezent la cateva festivaluri de film.Spre deosebile de orice film din lista de mai sus.Ti-am zis,daca ai vedea filmele lui precedente,ai intelege ca Spring Breakers promite a fi un film bun.
coco_mafya pe 21 ianuarie 2013 10:53
Battleship nu are ce cauta aici,daca nu sa ridicat la asteptarile lor cu venirea oamenilor la film si a avut spectatori putini nu inseamna ca este prost filmul!!!
pedross pe 21 ianuarie 2013 12:29
Din pacate chiar este.
andreea10501 pe 21 ianuarie 2013 10:56
Sincer, This Means War chiar a fost simpatic. Am ras cu lacrimi la el iar chimia dintre actori mi s-a parut destul de buna. Desi Reese Witherspoon nu se numara printre actritele mele preferate, Tom Hardy a compensat din plin.
lav pe 21 ianuarie 2013 10:57
am vazut doar this means war...si nu cred ca avea ce cauta pe lista...a fost numai buna de vizionat cu prietenii si am ras destul de mult. nu trebuia sa aiba vreo premisa verosimila....e doar fictiune...
gaborull pe 21 ianuarie 2013 10:58
Cum puteți sa ziceti ca That's My Boy e un film prost, m-am amuzat teribil la aceasta comedie si sincer mi-as dorii o continuare cu nepotul lui
Alex4Fun90 pe 21 ianuarie 2013 17:15
:)))))))))))
Crynick pe 21 ianuarie 2013 21:56
Adam Sandler e un actor prost care joaca in filme proaste.
Razvan600 pe 21 ianuarie 2013 11:14
This means war este singurul film din aceasta lista care chiar mi-a placut.
monicarusu25 pe 21 ianuarie 2013 11:35
this means war si battleship mi se par cele mai proaste filme.
Mishu25 pe 21 ianuarie 2013 11:54
Cel mai deprimant mi se pare faptul ca multi spun ca le-a placut This Means War. Un film cu 3 dintre cele mai odioase personaje ale anului, pe care filmul vrea sa le faca simpatice. Adica doi agenti FBI profesionisti si plini de bani nu sunt in stare sa cucereasca o femeie decat folosind mijloace guvernamentale de spionaj?? Instaland microfoane in apartament si camere video in baia femeii si inventand povesti lacrimogene cu salvat animale?? Daca asta e simpatic, inseamna ca oamenii nu mai au discernamant
Han_Solo pe 21 ianuarie 2013 14:39
Erau doi agenti CIA, ma rog, tot film prost este.
Alex4Fun90 pe 21 ianuarie 2013 17:16
Tom Hardy odios ?
daydr3am3r pe 21 ianuarie 2013 12:22
Daca astea sunt cele mai proaste filme atunci Twilight, Ghost Rider 2, Snow White and the Huntsman ce sunt?:|
n0ne pe 21 ianuarie 2013 15:17
Snow White a fost nominalizat la Oscar, ce vrei mai mult ?!?!?!? Este un film de toata jena, alaturi si de Ghost Rider 2!
daydr3am3r pe 21 ianuarie 2013 18:12
Wait what???:| Snow White and the Huntsman? Ala cu Kristen Stweart? Bela, din Twilight??
Skarin pe 21 ianuarie 2013 12:28
in recenzia lui that's my boy, stefan dobroiu, aveai alta parere despre film...
thecrow36 pe 21 ianuarie 2013 12:31
Mishu, stii cum se spune, fiecare cu ce-i place. cunosc foarte multe persoane pretentioase care au apreciat filmul. cum spunea cineva , e fictiune. si legat de faza cu folosirea mijloacelor guvernamentale, ce zici de filmul cu Arnold? True lies? ala cum e?
Mishu25 pe 21 ianuarie 2013 12:36
E exact aceeasi chestie, nu e amuzanta faza..macar acolo e o singura scena (lunga, ce-i drept) si nu la anvergura din This Means War (cred ca nici pt vanatoarea lui Bin Laden nu s-a folosita atata tehnica cat folosesc astia pt urmarirea fetei, inclusiv de la birou in timpul serviciului) ..restul filmului True Lies mi se pare fain
MikkaelWolfganger pe 21 ianuarie 2013 12:53
Mda...pentru prima data nu am vazut niciunul dintre cele mai proaste filme ale anului.Am timp sa recuperez::D
Bayard pe 21 ianuarie 2013 13:21
Of doamne si le-am vazut aproape pe toate... in schimb ce dintre filmele care au ceva nominalizari la oscar nu am vazut aproape nimic :(((. Cred ca e vremea sa-mi sterg contul de pe site :))
Han_Solo pe 21 ianuarie 2013 14:45
Eu am vazut (dintre cele nom. la Best Picture) Argo, Zero Dark Thirty, Silver Linings Playbook si Django Unchained. Mi-au placut foarte mult toate 4...asta in caz ca erai curios de o parere.
Bayard pe 21 ianuarie 2013 16:12
Han, acum ca zici... am vazut si eu 3 din alea 4 :) ...
legolas05 pe 21 ianuarie 2013 13:21
Battleship chiar a fost un film groaznic,dar cel mai tare m-a enervat That's My Boy,sper ca Adam Sandler sa nu mai joace in astfel de filme,iar alt film care nu mi-a placut a fost Twilight
alex_il_fenomeno pe 21 ianuarie 2013 13:50
Unele mi s-au parut chiar bune si nu meritau sa fie incluse aici.
CriticFin100La100 pe 21 ianuarie 2013 13:59
Am vazut 3 si nu pot spune ca sunt dezamagiri mai mari decat alte mizerii pe care le-am vazut, poate un pic sub asteptari comparativ cu distributia, insa altfel nu cred ca au fost dezamagitoare si nicidecum proaste
mariusdbrsc pe 21 ianuarie 2013 14:06
Mare pacat de GHOST RIDER franciza avea potential dar filmul sorry Cage e chiar foarte prost
blackheart4you pe 21 ianuarie 2013 14:08
Mie chiar mi-a placut This Means War ,iar That's my boy a avut cateva faze amuzante merita urmarit macar o data..The Watch CHIAR a fost o pierdere totala de timp :\
MikkaelWolfganger pe 21 ianuarie 2013 14:18
Gata, le-am descarcat pe toate.Time for a mind fuck!
cristi_giambasu pe 21 ianuarie 2013 14:18
Ati omis dezastruosul film JACK AND JILL.
Alex4Fun90 pe 21 ianuarie 2013 17:19
Si tu ai omis se pare titlul articolului ... Jack and Jill (2011)
claudelwis pe 21 ianuarie 2013 14:46
Sa nu uitam de The Twilight Saga: Breaking Dawn - Parta a 2-a. O mare porcarie.
rizea.alex70 pe 21 ianuarie 2013 14:48
Cel mai mult m-a enervat That's My Boy...
Han_Solo pe 21 ianuarie 2013 14:56
Stefene, cred ca din pacate, vom avea parte si de partea a 6-a. Filmul a incasat peste 200 mil dolari la un buget de aprox 65, asa ca oricat de prost ar fi filmul, cred ca vom avea o continuare.
silviu_ciobanu pe 21 ianuarie 2013 15:11
This Means war,That's My Boy,Battleship si Alex Cross chiar mi-au placut...
cosmin742000 pe 21 ianuarie 2013 15:27
Cred ca rubrica asta ar trebui sa fie neincapatoare la cat de prost a fost 2012 dpdv cinematografic . Oricum nu era loc sa fie trecute toate:)
legolas05 pe 21 ianuarie 2013 15:37
Sunt curios sa vad ce film din 2012 ti-a placut....imi spui?
cosmin742000 pe 25 ianuarie 2013 12:10
iiii culmea e ca aici chiar nu am postat aiurea , si cel mai culmea ( daca pt zice asa) e ca nici nu am primit replici urate. .De obicei cand scriam ca apa e uda primeam in medie 13,4 injuraturi:))
AndreBlack pe 21 ianuarie 2013 16:45
Am vazut This Means War si chiar mi-a placut foarte mult , este un film bun . Am fost multumit si de Alex Cross , Battleship si Resident Evil Retribution . Twilight , Chernobyl Diaries si Playing for keeps nu mi-au placut deloc .
piccolodaimao22 pe 21 ianuarie 2013 17:22
Stiu ca nu e un film exceptional,dar Re e facut pt efecte -la care exceleaza cum am vazut in deschidere care a fost o scena reverse slow motion :D-dar pt cei care au crescut cu jocurile este un film bun si placut de urmarit...cred ca e mai mult de hating aici....
darayawaus pe 21 ianuarie 2013 17:30
Deoarece n-am vazut decat This Means War, pentru mine ramane cel mai prost film de anul trecut. Battleship mi s-a parut cretin din trailer, iar la filmele cu Sandler nu ma mai uit nici platit. Cat despre restul... o sa le ocolesc.
sarge pe 21 ianuarie 2013 17:38
This Means War chiar a fost bunicel....nu l-as vedea pe lista asta
Ovidiu239 pe 21 ianuarie 2013 19:27
Nici eu, clar! Restul mai inteleg.
Ovidiu239 pe 21 ianuarie 2013 17:38
This means war?!? really?
marius7x pe 21 ianuarie 2013 17:59
This means war a fost suportabil fatza de 90% din comediile anului. Playing for Keeps nu am avut placerea, dar sper ca nu-i asa de prost.
In afara de cele de aici, in lista mea cu cele mai proaste ar mai fi Total Recall, Prometheus, Savages. Cu multe altele (Alex Cross ar fi un exemplu) nu m-am deranjat

gabyyy21 pe 21 ianuarie 2013 18:28
Din lista facuta de voi ..intersectata cu cele pe care eu le-am vazut din acea lista(nu toate evident:D)..pot spune ca That's my boy si Abraham Lincoln le consider cele mai slabe..
Dar..
pentru mine dezamagirea anului precedent a fost continuarea Taken..o continuare de care nu era nevoie..realizata in graba, prost si doar pentru a face profit de pe urma renumelui primului film.

AndreeaMoraru pe 21 ianuarie 2013 18:59
Pe ce criterii le-ati ales?! This means war a fost simpatic, fara sa aiba pretentii de capodopera. Ar fi multe alte filme proaste din 2012 pe care nu le-ati inclus in top. Holy Motors a fost execrabil, dar cu pretentii de film de arta...
radu3455 pe 21 ianuarie 2013 19:42
battleship ma dezamajit cel mai mult
Miiku pe 21 ianuarie 2013 20:09
Clar, mai erau si alte filme praf.
StaRMovie pe 21 ianuarie 2013 20:19
De unde va venit ideea asta ca sunt cele mai proaste filme? si totusi ati uitat sa mentionati de filmul Twillight Breaking Dawn part II care e piesa la toate categoriile zmeura de aur.
Macabru pe 21 ianuarie 2013 20:30
Twilight, si cu asta am spus tot ! Jack & Jill, Ghost Rider, The Watch etc etc etc...sunt doar filme de duzina. Au fost foarte multe filme proaste in 2012, dar niciunul nu se compara cu povestea penibila din Twilight. Nu vreau sa jignesc fanii filmului (sau vreau), dar e o mare prostie sa te uiti la asa ceva.
costin_costin pe 21 ianuarie 2013 20:56
mie chiar mi-a placut that's my boy,a fost mult mai bun decat ma asteptam si chiar a fost amuzant.nu stiu de ce toata lumea spune ca este un film prost.dupa mine a fost chiar o comedie buna
MikkaelWolfganger pe 21 ianuarie 2013 23:23
"Twilight este film prost!"=pleonasm
De aceea nu a fost bagat.Se intelege de la sine:D

rabel pe 24 ianuarie 2013 19:14
intre cele de mai sus, singurul film care chiar nu mi-a placut: ghost rider... daaaa,majoritatea filmelor din ziua de azi nu sunt grozave,dar cel putin nu te scot din sarite. sa bagi filmele usoare de comedie in aceasta categorie e o prostie.
victor_neo75 pe 24 ianuarie 2013 21:51
E incredibil care este opinia majoritara in legatura cu This Means War! La acel film de abia am ras de 3 sau 4 ori (e la fel de slab ca si Knight and Day (2010) si Killers (2010)). Exista filme asemanatoare cu aceeasi tema de actiune si comedie mult mai bune: Date Night (2010), Get Smart (2008), Mr. & Mrs. Smith (2005), Charlie's Angels (2000) si inegalabilul True Lies (1994).
ginulet pe 26 ianuarie 2013 23:49
dintre toate cel mai tampit din lista nu poate fi decat cel cu adam sandler care parca la infinit acelasi rol in acelasi film, nici o schimbare de la o productie la alta, ma mir cum de a ajuns asa un antitalent sa fie actor
Theodoric pe 17 aprilie 2013 20:58
Battleship....
dar si Resident Evil e foarte prost...
si ati uitat si Ghost Rider:Spirit of Vegeance impreuna cu Scary Movie...

Amy9998 pe 31 mai 2013 16:44
Hm.. Lipsește Twilight.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells