12 filme cu monarhi

de Gloria Sauciuc în 12 Oct 2013
Diana rulează în 21 de oraşe ale ţării

Diana, Prințesă de Wales, este adusă pe marile ecrane de Naomi Watts, în filmul Diana, ce rulează în premieră la noi săptămâna aceasta. Iată o trecere în revistă a celor mai bune filme cu monarhi din istoria cinema-ului.

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

Elizabeth, Cate Blanchett, The Queen, The King's Speech, Colin Firth, Geoffrey Rush, Mrs. Brown, The Lion in Winter, The King and I, Deborah Kerr, Yul Brynner, 300, Gerard Butler, cleopatra, Elizabeth Taylor, Marie Antoinette, Kirsten Dunst, Sofia Coppola, The Scarlet Empress, Marlene Dietrich, Queen Christina, Greta Garbo, John Gilbert, La Reine Margot

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 12 octombrie 2013 16:02
Eu stiam ca , Cleopatra a fost faraoana nu regina , ma rog ,.Poate lipseste din insirurire
imparateasa Sissi a Austriei interpretata de Romy Schneider. In plus la insiruire sigur e ceva 300 care face nota discordanta cu restul filmelor .

Gloria pe 12 octombrie 2013 19:56
Cleopatra era Regina Egiptului, nu faraon. Faraonii erau conducatorii indigeni ai Egiptului, cu milenii inaintea erei noastre, or Cleopatra a trait in sec I inainte de Hristos, facand parte din dinastia conducatoare a Ptolemeilor, de origine greaca. Cu alte cuvinte, originea Cleopatrei nu este pur egipteana.
Bayard pe 14 octombrie 2013 14:52
Adevarul e pe la mijloc. Ptolemeii si-au spus si ei faraoni, insa cuvantul inseamna pur si simplu rege in egipteana. Cosmin, ar trebui sa verifici celelate conducatoare din dinastia Ptolemeilor dinaintea Cleopatrei, toate si-au spus regina, chiar daca in anumite momente au condus singure Egiptul. Cleopatra a VII-a a fost singura care chiar si-a spus faraon, insa ma indoiesc serios de tot ca istoria ulterioara ar fi considerat-o asa, dar cum a fost ultimul conducator al Egiptului nu a mai avut cine sa o corecteze. Singura femeie faraon adevarat in istoria Egiptului a fost Hatshepsut.
Bayard pe 12 octombrie 2013 20:36
Va rog corectati ultimul slide.... Margot de Valois, nu e acelasi lucru cu Valonia. Margot a fost ultima membra a dinastiei de Valois, nume care vine de la un domeniu din vestul Frantei. Valonia e o regiune in Belgia.
Gloria pe 13 octombrie 2013 12:33
da, asa e, ai dreptate
robert.munteanu pe 13 octombrie 2013 10:32
Unde Emily Blunt din Young Victoria?
robert.munteanu pe 13 octombrie 2013 10:33
Unde e ... (scuze)
Han_Solo pe 14 octombrie 2013 12:55
Masacrul din Noaptea Sfântului Bartolomeu - cat de mult seamana Red Wedding cu asta. Ma rog, excluzand partea religiosa a masacrului.
alex_il_fenomeno pe 15 noiembrie 2013 11:50
The King's Speech, Cleopatra, 300, iar de asemenea "The Lion in Winter", desi eu am urmarit remake-ul din 2003.
romas_aniko pe 10 ianuarie 2015 22:57
A m vazut recent un film clasic "The Private Lives of Elizabeth and Essex" . Mi-a placut interpretarea lui Bette Davis in rolul Elisabetei I.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells