Articole Water for Elephants

(2011)

Apă pentru elefanți

Despre distribuție și echipa de producție

Laureata cu Oscar REESE WITHERSPOON (Marlena) a creat genul de personaje de neuitat care plac criticilor și publicului deopotrivă, făcând-o una dintre cele mai căutate actrițe de la Hollywood.

Interpretarea sa nemaipomenită în rolul lui June Carter Cash alături de Joaquin Phoenix din drama de la Twentieth Century Fox, Walk the Line, i-a adus un Oscar în 2006, un premiu BAFTA, un Glob de Aur, premii de la Screen Actors Guild, New York Film Critics, Broadcast Film Critics, People’s Choice și alte 11 onoruri.

Din filmografia sa, amintim: How Do You Know, Monsters vs. Aliens, Four Christmases, The Man in the Moon, Rendition, Vanity Fair. A cucerit inimile tuturor fetelor de peste tot cu interpretarea lui Elle Woods din filmul de succes Legally Blonde, urmat la doi ani de Legally Blonde 2: Red, White and Blonde, în care Elle Woods ia cu asalt politica de la Washington pentru a-și apăra neprețuitul Chihuahua, Bruiser.

Alte proiecte includ: Sweet Home Alabama, Election, Cruel Intention, Pleasantville.

ROBERT PATTINSON (Jacob) e cel mai bine cunoscut pentru portretizarea vampirului din saga Twilight, Edward Cullen. A fost remarcat de la vârsta de 19 ani, când s-a alăturat francizei Harry Potter and the Goblet of Fire, jucându-l pe Cedric Doggory. Anul trecut Pattinson a jucat alături de Pierce Brosnan, Chris Cooper și Emilie De Ravin în drama Remember Me, regizată de Allen Coulter. Urmează Bel Ami, un film bazat pe un roman de Guy de Maupassant, în care joacă un tânăr jurnalist în Paris care devine mai bun datorită legăturilor sale cu cele mai sofisticate și influente femei din oraș, jucate de Uma Thurman, Kristin Scott Thomas și Christina Ricci.

CHRISTOPH WALTZ (August) a primit premii SAG, BAFTA, Globul de Aur și premii la Festivalul de Film de la Cannes pentru portretizarea colonelului nazist Hans Landa în filmul lui Quentin Tarantino, Inglourious Basterds.

Mai devreme, anul ăsta, l-a portretizat pe ticălosul Chudnofsky din filmul lui Michel Gondry, The Green Hornet, alături de Seth Rogan și Cameron Diaz.
Waltz urmează să apară în The Three Musketeers pentru regizorul W. S. Anderson și Summit Entertainment. Waltz îl joacă pe cardinalul Richelieu, iar distribuția internațională a filmului îi mai includ și pe Matthew Macfadyen, Mads Mikkelsen și Juno Temple.
Dintre filmele sale pentru marele ecran, enumerăm: Gun-Shy, Lapislazuli Dorian, She, Falling Rocks, Ordinary Decent Criminal, Our God’s Brother, The Beast, Berlin Blues și Angst.

HAL HOLBROOK (Bătrânul Jacob) și-a început cariera cu The Group în 1966 când avea 41 de ani. De atunci, cinefilii l-au văzut în peste 40 de filme, dintre care: Magnum Force, Midway, All The President’s Men, Capricorn One, The Fog, Creepshow, Wall Street, The Firm, Men of Honor, The Majestic, Into the Wild (pentru care a primit o nominalizare la Oscar), That Evening Sun, Flying Lessons și Good Day For It.


FRANCIS LAWRENCE (Regia) și-a făcut debutul regizoral cu Constantine, bazat pe o carte de benzi desenate, Hellblazer, cu Keanu Reeves și Rachel Weisz. A urmat filmul de succes din 2007, I Am Legend, un SF de acțiune adaptat după un roman de Richard Matheson, avându-l în rolul principal pe Will Smith.

RICHARD LaGRAVENESE (Scenariul) a scris scenariile pentru The Fisher King, regizat de Terry Gilliam, care a fost nominalizat la Oscar; The Ref, regizat de Ted Demme; Unstrung Heroes, regizat de Diane Keaton; The Bridges of Madison County, regizat de Clint Eastwood, The Mirror Has Two Faces, regizat de Barbra Streisand, The Horse Whisperer, regizat de Robert Redford și Beloved, regizat de Jonathan Demme.

Pentru scenariul lui LaGravenese despre Liberace, Behind the Candelabra, filmările încep anul acesta, iar protagoniștii sunt Michael Douglas și Matt Damon în regia lui Steven Soderbergh.

RODRIGO PRIETO (Director de imagine) și-a început cariera filmând reclame la vârsta de 22 de ani și a trecut la filme de lung metraj cu Un Instante Para Morir în 1992. Și-a clădit o reputație pentru atenția meticuloasă pentru detaliile vizuale și dramatice în filme ca Sobrenatural, care i-a adus un premiu Ariel în 1996 (Premiul Academiei din Mexic) și filmul lui Carlos Carrera, Un Embrujo (Under A Spell), care a primit Concha de Plata pentru Cea mai bună imagine la Festivalul de Film San Sebastian, cât și încă un premiu Ariel.

Amores Perros, în 2000, l-a propulsat în vizorul internațional. Au urmat: Frida, 8 Mile; 25th Hour și 21 Grams. În 2006, Prieto și Inarritu s-au reunit pentru Babel, care i-a adus a doua nominalizare consecutivă la BAFTA.
Mai recent, Prieto a lucrat cu Oliver Stone la Wall Street: Money Never Sleeps.

JACK FISK (Scenografia) a fost nominalizat la Oscar, BAFTA și premiul Art Directors Guild pentru munca sa din There Will Be Blood. A câștigat un premiul de la Los Angeles Film Critics Association pentru film.
Fisk are o relație lungă cu regizorul Terrence Malick, lucrând la filme ca Badlands, Days of Heaven, The Thin Red Line, The New World și Tree of Life.

JACQUELINE WEST (Costumele) a creat recent costumele pentru filmul lui David Fincher, The Social Network. Înainte, s-a reunit cu Terrence Malick pentru Tree of Life după ce a lucrat cu regizoul la The New World.
A fost nominalizată la premiile Academiei, BAFTA și premiul Costume Design Guild pentru munca sa din filmul lui David Fincher, The Curious Case of Benjamin Button. Alte merite includ: The Banger Sisters, Just One Night, Leopold Bloom, Down in the Valley, The League of Extraordinary Gentlemen.

ALAN EDWARD BELL (Montajul) e cel mai bine cunoscut pentru munca sa din (500) Days of Summer, Little Manhattan, The Green Mile și, cel mai recent, Gulliver’s Travels. Bell are o experientă de peste 30 de ani de post-producție, care include o listă lungă de merite editoriale, cât și de efecte speciale.

JAMES NEWTON HOWARD (Muzica) e unul dintre cei mai versatili și respectați compozitori din industria filmului.
Până azi, Howard a fost nominalizat de 8 ori la Oscar, de 6 ori pentru Cea mai bună partitură originală pentru munca sa din Defiance, Michael Clayton, The Village, The Fugitive, The Prince of Tides și My Best Friend’s Wedding. A mai fost nominalizat pentru Cel mai bun cântec pentru filme ca Junior și One Fine Day.

Howard, care a primit, de asemenea, prestigiosul premiu Henry Mancini pentru realizările de-o viață, are acum la activ 100 de filme. Dintre ele: The Sixth Sense, Unbreakable, Signs, The Village, Lady in the Water, The Happening and The Last Airbender ale lui Night Shyamalan, 5 filme ale lui Lawrence Kasdan (Grand Canyon, Wyatt Earp, French Kiss, Mumford și Dreamcatcher), 4 comedii cu Julia Roberts (Pretty Woman, Runaway Bride, My Best Friend’s Wedding și America’s Sweethearts) și 3 filme de animație de la Walt Disney (Dinosaur, Treasure Planet și Atlantis: The Lost Empire).

Meritele sale variate includ, de asemenea, succesele mai recente The Green Hornet și Salt, animația Gnomeo & Juliet, The Tourist, Duplicity, Confessions of a Shopaholic, The Great Debaters, Batman Begins, Collateral, Snow Falling on Cedars, Outbreak, Hidalgo, Peter Pan, Falling Down, Primal Fear, Glengarry Glen Ross, Waterworld, The Devil’s Advocate și Dave. Urmează The Green Lantern și The Dark Knight Rises.

Despre producție
jinglebells