Articole Unstoppable

(2010)

De neoprit

Despre distribuție și echipa de producție

De două ori laureat cu Oscar, DENZEL WASHINGTON (Frank Barnes) e un om în continuă mișcare. Niciodată mulțumit cu a se repeta pe el sau succesul lui, e mereu în căutare de noi provocări, filmele sale numeroase și variate stând mărturie. De la rolul lui Trip, un sclav fugar din "Glory", la luptătorul sud-african pentru libertate, Steven Biko din "Cry Freedom"; de la figura istorică tragică a lui Shakespeare din "Richard III", la detectivul rebel, Alonzo, din "Training Day", Washington a uimit și ne-a încântat cu o varietate mare de personaje, ce-i poartă amprenta personală.

Washington a fost de curând protagonistul din filmul de la Warner Bros, "Book of Eli", un western post-apocaliptic despre lupta unui om traversând America pentru a apăra cartea sfântă ce conține secretele salvării omenirii. Anul trecut, Washington a apărut cu John Travolta în remake-ul lui Tony Scott după filmul din 1974, "The Taking of Pelham 123" de la Columbia Pictures.

CHRIS PINE (Will Colson) s-a lansat ca unul dintre cei mai atractivi tineri actori de la Hollywood. În 2009, a fost văzut în filmul de la Paramount, "Star Trek", regizat de J. J. Abrams.
Acum în producție e "This Means War" în care Pine joacă alături de Reese Witherspoon și Tom Hardy.

ROSARIO DAWSON (șefa de stație Connie Hooper) a primit laude pentru numeroasele roluri principale alături de câțiva dintre cei mai la modă actori și regizori, făcând-o una dintre cele mai căutate protagoniste.
Dawson a fost recent premiată pentru Cea mai bună actriță dintr-un film artistic la NAACP Image Awards în 2009 pentru interpretarea din "Seven Pounds" (alături de Will Smith) și la Half-Life Award în 2008 la Festivalul Internațional de Film Cine Vegas, alături de Don Cheadle, Viggo Mortensen și Sam Rockwell.


TONY SCOTT (Regia) a regizat filmul cu succes la box-office "The Taking of Pelham 1 2 3". Înainte a regizat "Déjà Vu", care a marcat a treia colaborare cu Denzel Washington și a șasea cu Jerry Bruckheimer. În 1995, Scott a regizat "Crimson Tide", cu Washington și Gene Hackman, produs de Bruckheimer, care a fost lăudat atât de public, cât și de critici. A continuat colaborarea cu Washington în thrillerul din 2004, "Man on Fire", în care au mai jucat Dakota Fanning și Christopher Walken.

Munca lui MARK BOMBACK (Scenarist) include scenarii ca: "Race to Witch Mountain", "Deception", "Live Free or Die Hard", "Constantine" și "Godsend". Recent a terminat scenariul "The Umbrella Academy" pentru Universal, "Agent Zigzag" pentru New Line Cinema și "Protection" pentru 20th Century Fox, cât și o adaptare a romanului lui Richard Ford, The Sportswriter pentru regizorul James Mangold.

BEN SERESIN (Director de imagine) s-a născut și a crescut în Noua Zeelandă. S-a mutat în Australia la vârsta de 18 ani ca să urmeze o carieră în film.
În 2000, Seresin a lucrat ca editor asistent la "Lara Croft: Tomb Raider", urmat de filmările la "Terminator 3".

CHRIS SEAGERS (Scenografia) a început colaborarea cu Tony Scott ca scenograf estetic și de producție pentru partea marocană din "Spy Game" și cel mai recent lucrat la "The Taking of Pelham 123", "Déjà Vu", "Man on Fire" și "Domino".
Munca sa va fi curând văzută în viitorul "The Rum Diary", după un roman de Hunter S. Thompson, produs și avându-l în rolul principal pe Johnny Depp.
Seagers a fost scenarist la filmele "Johnny English", "Captain Corelli’s Mandolin", "The End of the Affair", "Saving Private Ryan", la care a făcut parte din echipa de scenografie care a fost nominalizată la Art Directors Guild Award pentru excelență în scenografie, "The Good Thief", "The Crying Game" și "A Kiss Before Dying".

CHRIS LEBENZON (Editor) colaborează cu mulți dintre cei mai de succes realizatori de azi, de la regizori ca Tim Burton și Tony Scott la super-producătorul Jerry Bruckheimer.
Premiat în nenumărate rânduri, cu două nominalizări la Oscar pentru munca sa cu Scott la: "Crimson Tide" și "Top Gun", Lebenzon a mai făcut echipă cu el și la "The Taking of Pelham 123", "Déjà Vu", "Enemy of The State", "Days of Thunder", "The Last Boy Scout", "Revenge" și "Beverly Hills Cop 2".
Colaborările cu regizorul Tim Burton includ: "Alice in Wonderland", "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street", "Charlie and the Chocolate Factory", "Corpse Bride", "Big Fish", "Planet of the Apes", "Sleepy Hollow", "Mars Attacks!", "Ed Wood", "Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas" și "Batman Returns".
Alte merite includ: "Pearl Harbor", "Gone in Sixty Seconds", "Armageddon" și "Con Air", toate pentru producătorul Jerry Bruckheimer, acât și "Eragon", "Radio", "xXx", "Midnight Run" și "Weird Science".

PENNY ROSE (Costumele) a fost nominalizată de mai multe ori la BAFTA și la Costume Designers Guild Award pentru munca extraordinară cu Jerry Bruckheimer din trilogia "Pirates of the Caribbean". În prezent lucrează în Hawaii și Londra la a patra parte, regizată de Rob Marshall.
Alte merite includ: "Made of Honor" cu Patrick Dempsey și Michelle Monaghan; "Wild Hogs" cu John Travolta, Tim Allen, Martin Lawrence și William H. Macy; "The Weather Man", cu Nicolas Cage; "King Arthur", cu Clive Owen și Keira Knightley, regizat de Antoine Fuqua;

HARRY GREGSON-WILLIAMS (Compozitor) a creat muzica pentru o varietate de filme, atât de acțiune, cât și de animație. A lucrat la cele patru serii ale filmului "Shrek". A fost nominalizat la BAFTA pentru muzica din primul "Shrek", la Globul de Aur și la Grammy pentru "The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch, and The Wardrobe".
Gregson-Williams a mai lucrat cu Tony Scott la câteva filme, "The Taking of Pelham 1 2 3", "Déjà Vu", "Domino", "Man on Fire", "Spy Game" și "Enemy of the State". A lucrat, de asemenea, cu alți regizori, dintre care Joel Schumacher, la "Twelve", "The Number 23", "Veronica Guerin" și "Phone Booth"; cu Ben Affleck, la "Gone Baby Gone" și "The Town".
Lunga sa listă de filme mai include: "Prince of Persia: The Sands of Time"; "X-Men Origins: Wolverine"; "The Chronicles of Narnia: Prince Caspian"; "Seraphim Falls"; "Kingdom of Heaven"; "Bridget Jones: The Edge of Reason" și filmul de animație de succes "Chicken Run".

Despre producție
jinglebells