Articole The Proposal

(2009)

Vrei să te însori cu mine?

Despre distribuție

SANDRA BULLOCK (Margaret Tate/Producător Executiv) este una dintre cele mai căutate actrițe mari de la Hollywood. Va mai juca în "All About Steve," o comedie în care are rolul principal, fiind însă și producător pentru compania sa de producție, Fortis Films. În film mai joacă Thomas Haden Church și Bradley Cooper, iar premiera va avea loc la începutul lui septembrie 2009. În prezent, Sandra filmează la "Blindside," unde va juca rolul personajului matriarhal dintr-o gospodărie conservatoare de suburbie – un film realizat pe baza unei povești adevărate de Michael Oher.

După mai multe roluri extrem de apreciate în diverse filme, Bullock a dat marea lovitură în 1994, cu filmul hit "Speed." Următoarele două filme ale ei, "While You Were Sleeping" – care i-a adus prima nominalizare la Globul de Aur – și "The Net", s-au bucurat de mare succes la public, dar și în rândul criticilor. A mai jucat în marele succes de box-office "Forces of Nature"; în "Hope Floats" care a marcat și debutul ei ca producător de film; "Practical Magic," pentru care a fost din nou co-producător pentru compania sa de producție Fortis Films; "Gun Shy" și "Miss Congeniality," care i-a adus a doua nominalizare la Globul de Aur și a fost din nou produs de Fortis Films. Palmaresul ei mai include roluri principale în "Speed 2: Cruise Control," "A Time to Kill," "In Love and War," "Two if by Sea," "The Vanishing," "Demolition Man," "Wrestling Ernest Hemingway," "The Thing Called Love," vocea lui Miriam din filmul de animație "The Prince of Egypt," "Divine Secrets of The Ya-Ya Sisterhood" pentru regizoarea debutantă Callie Khouri și rolul principal din thriller-ul psihologic "Murder by Numbers," pentru care Bullock a fost și producător executiv. Pe lista ei de succesuri de box-office se adaugă "Two Weeks Notice", în care joacă alături de Hugh Grant. Filmul, pe care tot ea l-a produs, a adus încasări peste 200 milioane. Criticii au apreciat-o pentru rolul lui Harper Lee din "Infamous," un film în regia lui Doug McGrath care este o cronică a vieții lui Truman Capote din 1959 până în 1965.

Printre filmele ei recente se numără: thriller-ul psihologic "Premonition," "The Lake House," în care joacă alături de Keanu Reeves, și "Crash," un film independent în regia lui Paul Haggis, dar și "Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous," urmarea hit-ului ei din 2000 "Miss Congeniality", pentru care Bullock a fost și producător.

Și-a făcut debutul ca scenarist/regizor cu filmul de scurt-metraj "Making Sandwiches", în care joacă un rol principal alături de Matthew McConaughey și care a fost prezentat pentru prima dată la Festivalul de Film Sundance, în 1997. De curând, Bullock și-a încheiat activitatea ca producător executiv pentru producția de mare succes "The George Lopez Show," care a fost difuzată pe ABC timp de șase sezoane.

Bullock a primit numeroase premii și nominalizări pentru munca sa: două Premii Blockbuster Entertainment, patru Premii MTV Movie, un Premiu American Comedy, opt Premii Teen Choice, patru Premii ale Publicului pentru "Vedeta de Cinema Preferată", un Premiu Screen Actors Guild și două nominalizări la Globul de Aur. În plus, în 2001 și în 1996, Bullock a fost votată "Vedeta Feminină a Anului" pentru NATO/ShoWest.
ABOUT THE CAST
RYAN REYNOLDS (Andrew Paxton) este unul dintre cei mai căutați actori de la Hollywood, fiind inclus de revista People pe lista celor mai sexy bărbați ai anului 2008. Joacă în filmul "Paperman," care se va lansa curând - o comedie în care apare alături de Emma Stone, Jeff Daniels și Lisa Kudrow. A mai jucat recent în "Adventureland" alături de Kristen Stewart, o comedie prezentată în premieră la Festivalul de Film Sundance în ianuarie, unde s-a bucurat de cronici laudative – și ulterior lansată pe piață în martie 2009.

Alături de o distribuție de elită, incluzând nume precum Hugh Jackman, Liev Schreiber, Dominic Monaghan și Taylor Kitsch, Reynolds a jucat în "X-Men Origins: Wolverine" în mai 2009. Rolul său ca Deadpool, mercenarul lovit de cancer, a stat recent la baza unei continuări pentru 20th Century Fox, Deadpool. În plus, Reynolds joacă în "Fireflies in the Garden" alături de Julia Roberts, Carrie-Ann Moss și Emily Watson, film prezentat în premieră la Festivalul de la Berlin și lansat în SUA în mai 2009.

Reynolds a mai jucat în filmul "Definitely, Maybe," o comedie romantică în care apare alături de Rachel Weisz, Isla Fisher, Abigail Breslin, Elizabeth Banks și Kevin Kline. Filmul a fost foarte apreciat de critică și de fani. De asemenea, Reynolds apare într-o dramă complexă, "Chaos Theory," alături de Emily Mortimer, dar și în filmul scenaristului/regizorului John August "The Nines," prezentat în premieră la Festivalul Sundance 2007. Filmul, în care joacă și Hope Davis, s-a bucurat de aprecieri din partea criticilor.

Palmaresul lui Reynolds mai include filmul regizorului Joe Carnahan "Smokin' Aces," în care joacă alături de Ray Liotta, Jeremy Piven, Andy Garcia, Ben Affleck și Jason Bateman, dar și "The Amityville Horror," un remake al filmului horror clasic. "The Amityville Horror" s-a lansat devenind Numărul 1 în topul încasărilor și acumulând în total 107 milioane dolari în toată lumea.

Reynolds a fost memorabil în rolul titular din filmul cult clasic "Van Wilder," dar și în comedia romantică "Just Friends." Pentru rolul său alături de Jessica Biel și Wesley Snipes în "Blade Trinity," Reynolds a suferit o transformare fizică impresionantă, devenind un vampir cumplit pe nume Regele Hannibal.

BETTY WHITE (Bunica Annie) și-a început cariera în radio, apoi a trecut la televiziunea locală din Los Angeles, aflată pe atunci la începuturile sale pe Coasta de Vest, în 1950. După ce a prezentat un program la televiziunea locală, și-a înființat propria companie de producție, în parteneriat cu producătorul Don Fedderson și scenaristul George Tibbles și a produs primul său serial de comedie, "Life with Elizabeth," pentru care în 1952 a primit Premiul Emmy®; "The Betty White Show," un talkshow/program de varietăți la NBC; și o comedie de situație, "A Date with the Angels." Apărea frecvent în marile spectacole de varietăți și jocuri-concursuri ale vremii. A devenit invitata constantă a lui Jack Paar (cu peste 70 apariții), Merv Griffin și Johnny Carson. Era invitată cu regularitate în "Mama's Family", în rolul surorii Ellen, pe care l-a creat cu restul companiei din "The Carol Burnett Show."

Prima apariție a lui White la "The Mary Tyler Moore Show" din cele patru sezoane ale acestui serial a transformat-o într-o membră constantă a distribuției. Rolul ei, Sue Ann Nivens, the Happy Homemaker, i-a adus două Premii Emmys® pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar, în 1974-75 și 1975-76. În 1970-71 a creat, a scris și prezentat propria sa serie TV cu animale, "The Pet Set." A primit al patrulea Premiu Emmy® pentru cea mai bună prezentatoare a unui joc-concurs, cu "Just Men." Nominalizată de șapte ori pentru cea mai bună actriță dintr-un serial de comedie cu rolul său din "The Golden Girls," a câștigat Premiul Emmy în primul sezon, în 1985. A apărut apoi în continuarea "The Golden Palace", timp de un sezon. În 1997 a fost nominalizată ca actriță cu apariție episodică în "Suddenly Susan." În cadrul Premiilor Comediei Americane a primit "Premiul pentru Cea mai Comică Actriță" în 1987 și "Premiul pentru Întreaga Carieră" în 1990. În 1995 a intrat în Television Academy's Hall of Fame. În 2000 a primit Premiul Comediei Americane pentru cea mai comică apariție episodică într-un serial TV - "Ally McBeal."

Are un rol recurent în "Boston Legal" și în drama "The Bold and the Beautiful."

Palmaresul ei pe marele ecran include titluri precum "Hard Rain", cu Morgan Freeman și Christian Slater, "Dennis the Menace Strikes Again!", în rolul doamnei Wilson, alături de Don Rickles, "Lake Placid," "The Story of Us," și "Bringing Down the House", cu Steve Martin.

Sinopsis Despre regizoare
jinglebells