Articole The Proposal

(2009)

Vrei să te însori cu mine?

Despre regizoare

La cârma filmului "THE PROPOSAL" a stat Anne Fletcher, fostă dansatoare și coregrafă care și-a făcut debutul regizoral cu filmul hit din 2006 "Step Up." Fletcher și-a consolidat reputația ca regizor de mare inspirație cu succesul internațional de box-office "27 Dresses," avându-i în distribuție pe Katherine Heigl, James Marsden, Ed Burns și Malin Akerman din "THE PROPOSAL".

Cunoscută și apreciată de actori și echipa de filmare pentru spiritul ei minunat, lipsa de reverență și modul în care efectiv dansa la propriu pe platoul de filmare, Fletcher este pe cât de meticuloasă pe atât de energică. Fletcher consideră că munca ei de coregraf a pregătit-o pentru rolul de regizor. "Am făcut coregrafie pentru camera de filmat, pentru film – nu pentru scenă," spune ea. "Mă gândesc la toate unghiurile diferite posibile. Descompun personajele, citesc tot scenariul ca să înțeleg de ce dansează oamenii ăștia așa, de unde vin și încotro se îndreaptă. Oare dansul face povestea să meargă mai bine ? Coregrafii fac cam același efort ca și regizorul de film. Trebuie să înțeleagă unde trebuie să fie camera de filmat, ce anume ajută secvențele să arate mai dinamic sau mai static. Cred că prinde bine să ai ochiul format așa și să înțelegi ce chestii trebuie să se miște ca să fie interesant."

"Energia lui Anne e de natură fizică," spune directorul de imagine și veteranul lumii filmului, Oliver Stapleton. "Ea are studii de coregrafie și dans, deci intuiția și sensibilitatea ei se bazează pe lucruri extrem de concrete, ceea ce nu întâlnești foarte des la un regizor. Cei mai mulți regizori sunt firi intelectuale, care tind să existe doar de la gât în sus – în timp ce alții există doar cu inima. N-am mai lucrat până acum cu un regizor care parcă sare din propria piele, fizic vorbind. Anne are o metodă unică de a face coregrafia actorilor – nu mă refer doar la mișcările fizice, la mersul din punctul A în punctul B, ci mai degrabă la faptul că știe extrem de clar cum funcționează o secvență."

"Are o energie inepuizabilă," spune Bullock, "pe care o întrece doar măiestria ei ca regizor. A trecut mult timp de când am lucrat ultima dată cu cineva care să fie atât de minuțios, de atent și de bun în meseria lui precum Anne. Sunt încântată când vin în platoul de filmare, fiindcă știu că, dacă îmi fac treaba, ea și-o face de o mie de ori mai bine. Știe toate dedesubturile fiecărui rol și nu îngăduie nimănui să meargă prea departe. Dacă te blochezi undeva, ea știe exact ce trebuie ca să te scoată de acolo. Ca regizor, e extraordinară."

Despre distribuție Despre realizatori
Film - The Proposal

The Proposal

(2009)
Vrei să te însori cu mine?
8.3 3183 voturi 220 păreri
jinglebells