Articole The Incredible Hulk

(2008)

Incredibilul Hulk

Despre realizatori

LOUIS LETERRIER (regie) cel mai recent a regizat filmul de actiune „Transporter 2”, continuarea succesului ce a constituit si filmul sau de debut „The Transporter”, în 2002. Ambele filme sunt produse de Luc Besson cu Jason Statham în rolul principal, cel al misteriosului curier. Leterrier a realizat de curand „Unleashed” cu Jet Li, Morgan Freeman si Bob Hoskins.
Leterrier este nascut la Paris, si a manifestat de copil dragoste de cinema. A parasit Franta pentru a urma studii de film la New York University, la prestigioasa Tisch School of Art. A fost asistent de regizor si a lucrat la efectele vizuale pentru „Alien:Resurrection”, în regia unui compatriot, Jean –Pierre Jeunet. A fost, de asemenea, regizor secund la „The Messenger: The Story of Joan of Arc” si pentru filmul cu buget mare „Asterix & Obelix: Mission Cleopatra”, adaptat dupa revistele de benzi desenate.

ZAK PENN (scenariu) are o cariera fulminanta în industria de cinema. Este cunoscut pentru munca de scenarist a celor mai de succes blockbustere, dar si ca regizor al unor productii independente, experimentale.
Penn a regizat si a avut un rol alaturi de Werner Herzog în „Incident at Loch Ness”, documentarul -„farsa” despre legendarul monstru. Filmul este o improvizatie de la cap la coada, si balanseaza constant între fictiune si realitate.
Cel de al doilea film al sau, „The Grand”, este o comedie plasata în lumea jucatorilor de poker, unde Penn adopta acelasi stil- improvizatia; de remarcat distributia filmului, din care fac parte Woody Harrelson, Ray Romano, David Cross, Dennis Farina, Cheryl Hines, Penn si Werner Herzog.
Penn s-a nascut si a crescut în New York City. A urmat Wesleyan University si si-a început imediat apoi cariera de scenarist, reusind sa vanda scenariul de la Last Action Hero, la varsta de 23 de ani. El este autorul scenariilor din „Behind Enemy Lines”, „Inspector Gadget”, „Suspect Zero”, „Elektra” si „X-Men”. Îm prezent lucreaza la un remake pentru „The Dirty Dozen”.

STAN LEE (producator executiv) Fara nicio îndoiala, Lee exercita cea mai mare influenta în industria benzilor desenate, din întreaga istorie. El a creat sau a colaborat la crearea a 90% dintre personajele Marvel, din 1965 pana acum. Timp în care au aparut peste doua milioane de reviste, în 75 de tari si 25 de limbi. În Europa, numele lui Lee apare în 35 de milioane de exemplare anual.

În fiecare an, numai X-Men se vinde în peste 13 milioane de copii,
În 1981, Lee l-a transformat pe Spider Man si apoi Hulk în seriale de desene animate care se difuzau sambata dimineata. Cand Marvel Productions au fost achizitionate de New World Entertainment, în 1986, orizonturile lui Lee s-au largit si s-a implicat cu succeas în crearea unor filme de televiziune si marele ecran. El a supervizat productiile animate „X-Men”, „Spider Man”, „The Hulk”. În prezent, alte creatii ale lui Lee, cum sunt dr. Strange si „Ghost Rider” sunt în progres ca productii de televiziune sau cinema. În ultimii trei ani, filmele lui Lee au adus încasari de 2,5 miliarde dolari.
În 2001, Lee a fondat POW! (Purveyors of Wonder) Entertainment, împreuna cu producatorul Gill Champion si avocatul Arthur Leiberman.
Biografia lui Stan „Excelsior! The Amazing Life of Stan Lee”, reda povestea acestui artist temerar, copilaria lui petrecuta în lipsuri, realizarile exceptionale si multe dintre planurile lui de viitor.

KIRK M. PETRUCCELLI (scenografie) a realizat recent scenografia din „Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer” cu Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Chris Evans si Michael Chiklis, si din „Ghost Rider” cu Nicolas Cage. Filmografia sa include „Lara Croft: Tomb Raider” si continuarea acestuia „Lara Croft Tomb Raider: The Craddle of Life”, „The Last Castle”, „The Patriot”, „Blade”, „Anaconda”, „Murder in the First”.

CRAIG ARMSTRONG (muzica) nascut în Glasgow, Scotia în 1959, a studiat compozitia si pianul la Royal Academy of Music, din 1977 pana în 1981.
A creat coloana sonora din „Moulin Rouge” care i-a adus titlul de Compozitorul Anului din partea AFI si Globul de Aur pentru cea mai buna coloana sonora originala, plus un premiu BAFTA. A mai primit Ivor Novello Award pentru coloana sonora din „The Quiet American” de Phillip Noyce. Din filmografia sa fac parte „World Trade Center” , „Love Actually”, „The Magdalene Sisters”, „The Bone Collector”, „The Clearing”, „Plunkett & Macleane”.
Muzica din „Romeo and Juliet” (realizata împreuna cu Baz Luhrmann) i-a mai adus un premiu BAFTA pentru Achievement în Film Music. De curand a compus muzica din „Elizabeth: The Golden Age” de Shekhar Kapur.

Sinopsis Despre distributie
jinglebells