Articole The Football Factory

(2004)

Fanaticii fotbalului

Personajele

Povestea se deruleaza prin ochii lui Tommy, un tip de vreo douazeci si ceva de ani, caruia intotdeauna i-a placut sa sara la bataie, fie ca era vorba de o fata sau vreo chestiune de fotbal. Pentru Tommy, adrenalina este totul. Dupa o noapte de hoinareala cu prietenul lui cel mai bun, Rod, reuseste sa-si atraga dusmania intr-un mod cu totul neintentionat a lui Fred, un lider al suporterilor Millwall. Dupa o rafuiala in stilul dinte pentru dinte, Tommy incepe sa aiba cosmaruri chinuitoare. N-are pe ce sau cine sa se sprijine, si trebuie sa infrunte situatia.

Billy Bright face parte din generatia in varsta a Firmei. E un tip care priveste plin de amaraciune ce a devenit tara lui si se simte dezamagit de sistem. In afara de faptul ca prin multimea pe care o comanda, ii impresioneaza pe pusti, e un tip trist si izolat, a carui viata tinde rapid sa scape de sub control.

Fred conduce suporterii Milwall, dusmanii declarati ai Chelsea. Lucrurile ating un apogeu cand el si Tommy isi incruciseaza drumurile.

Rod e cel mai bun amic si confident al lui Tommy. Viata lui ia o cotitura neasteptata atunci cand o intalneste pe femeua visurilor lui. Descopera ca legaturile dragostei sunt mai puternice decat oricare altele.

Zeberdee e un tanar guraliv care a intrat de curand in randurile Firmei, dar care are deja in urma un trecut de infractiuni si droguri. Zeberdee vrea mai mult decat poate, adica aspira la o pozitie mai buna in Firma, imsa, fiind destul de sarac inzestrat intelectual, nu-si va putea implini visurile si se duce tot mai jos.

Bill Ferrell este un veteran din cel de al doilea Razboi Mondial, si are in jur de 75 de ani. Traieste mai mult din amintiri, impreuna cu prietenul lui din copilarie, Albert Moss, dupa ce amandurora le-au murit nevestele. Cei doi mosi se tin de nazbatii, incearca sa se bucure de fiecare zi, inca sa-si mai faca de cap cu femeile si sa se imbete turta. Intr-o zi, Albert moare iar viata lui Bill se schimba. Incearca sa depaseasca momentul si vrea sa-si faca un nou inceput in Australia.

Echipele Chelsea si Millwall au sa se confrunte in teren, in FA Cup, dar suporterii ambelor echipe pun la cale o rafuiala cumplita, departe de ochii si urechile politiei. Un plan de actiune se contureaza. Data, ora si locul sunt stabilite. Tot ce trebuie sa faca Tommy e sa se controleze si sa nu se lase prada cosmarurilor. Si mai bine ar fi sa se fereasca din calea lui Fred, care a devenit un caine insetat de sange.
Urmeaza bataia dintre suporterii celor doua echipe rivale.
Poate galeria Chelsea sa invinga galeria Millwall?
Sinopsis Originile proiectului
Film - The Football Factory

The Football Factory

(2004)
Fanaticii fotbalului
7.4 139 voturi 19 păreri
jinglebells