Articole Summer Rain

(2006)

Ploaie de vara

Despre actori

ALBERTO AMARILLA:

nascut pe 20 octombrie 1980, în Cáceres, Spania, Alberto Amarilla si-a dovedit calitatile actoricesti în filme precum Mar Adentro (2004), Tránsito (2005), Princesas (2005), El camino de los ingleses (2006).


VICTORIA ABRIL

Pe numele ei adevarat Victoria Merida Rojas, actrita s-a nãscut pe 4 iulie 1959 în Malaga si a început la varsta de sapte ani cursurile de balet.
A început sa lucreze in televiziune, în Spania, de la varsta de 14 ani, apãrând în productii populare precum Uno, dos, tres, responda otra vez sau 625 lineas. Dupã debutul de succes în televiziune, a început sã joace în filme la jumãtatea anilor '70. Si-a fãcut debutul pe marele ecran în productia lui Incente Aranda din 1976, o dramã în care a jucat rolul unui bãrbat efeminat. În acelasi an joacã în primul sãu film în limba englezã, Robin and Marian. Continuã cu numeroase filme în anii '70 - '80, dar succesul va veni abia în anii '90, când începe colaborarea cu celebrul regizor Pedro Almodovar cu Atame!
Popularitatea sa creste dupã evolutia din comedia romanticã francezã Gazon Maudit, din 1995, când joacã rolul unei casnice care se împarte între pasiunea pentru sotul ei necredincios si o prietenã puternic masculinizatã, care este sofer de camion. Continuã sã joace si în productii controversate, câstigând în ansamblu reputatia unei actrite complexe.
Regizorul... Despre subiect
jinglebells