Articole Stolen

(2012)

Jaf contra cronometru

Despre distribuție și echipa de producție

NICOLAS CAGE (Will Montgomery), câștigător al premiului Oscar, este unul dintre cei mai cameleonici actori ai tuturor timpurilor, cunoscut în egală măsură pentru interpretările sale memorabile atât în roluri dramatice, cât și în roluri comice.
În Stolen, Cage colaborează din nou cu regizorul Simon West, alături de care filmase thrillerul Con Air, blockbuster-ul anului 1997. În prezent, Cage filmează la Marble City, alături de Mickey Rourke, el urmând să apară și în The Frozen Ground, cu Vanessa Hudgens și John Cusack. Alt proiect de viitor este The Croods, în care va împărți afișul cu Ryan Reynolds și cu Emma Stone.

Recent, Cage a putut fi văzut în Ghost Rider: Spirit of Vengeance, adaptarea cinematografică a unei faimoase benzi desenate, precum și în filmele Drive Angry, cu Amber Heard, Seeking Justice, cu January Jones, Trespass, cu Nicole Kidman și Season of the Witch, un film produs de Charles Roven și filmat în Budapesta.

SIMON WEST (regizor) și-a început cariera la BBC, în Londra, ca editor. De la montaj a trecut la regie de reclame, realizând mai multe clipuri publicitare premiate. Filmografia sa include Con Air, cu Nicolas Cage în rolul principal, The General's Daughter, cu John Travolta, Lara Croft: Tomb Raider, cu Angelina Jolie și When A Stranger Calls, cu Camille Belle în rolul principal. Filmele sale fie au avut încasări de peste 100 de milioane de dolari, fie au fost pe primul loc la box office în ziua lansării.

West a fost și producător executiv al filmului nominalizat la Oscar, Black Hawk Down. El urmează să colaboreze din nou cu scenaristul filmului Black Hawk Down, Ken Nolan, regizând pelicula Thunder Run inspirată de cartea cu același nume scrisă de reporterul laureat al premiului Pulitzer, David Zucchino. Acesta e primul film despre o bătălie de tancuri realizat după multă vreme. Compania sa de televiziune a produs seriale apreciate, precum Keen Eddie, difuzat de Fox, Close To Home, pentru CBS, Human Target, tot pentru Fox, și serialul NBC, The Cape.

West a regizat remake-ul filmului de acțiune The Mechanic, în care au jucat Jason Statham și Ben Foster. Recent, a regizat mult-așteptatul blockbuster de acțiune The Expendables 2, care a reunit staruri precum Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Chuck Norris, Terry Crews, Randy Couture, Liam Hemsworth, Jean-Claude Van Damme, Bruce Willis și Arnold Schwarzenegger.

Printre proiectele de viitor ale lui West se numără filmul biografic Dali, inspirat de viața și de epoca pictorului; comedia Salty, inspirată de romanul omonim, precum și ingeniosul film cu escroci, Getting Even, după un scenariu de Dick Clement și Ian La Frenais, care au semnat scenariul și la The Bank Job și Across The Universe.

RENE BESSON (Producător) a lucrat preponderent cu Millennium Films în ultimii ani. Recent, Besson a produs Trespass, film regizat de Joel Schumacher, cu Nicolas Cage și Nicole Kidman în rolurile principale, Drive Angry, cu Nicolas Cage, și Playing The Field, cu Gerard Butler, în regia lui Gabriele Muccino. De asemenea, a fost producător executiv al filmului Stone, cu Robert De Niro și Edward Norton în rolurile principale. Înainte de colaborarea sa cu Millennium, Besson a produs filmul Imaginary Heroes, cu Sigourney Weaver în rolul principal.

Note de producție
jinglebells