Articole Stolen

(2012)

Jaf contra cronometru

Sinopsis

Filmul urmărește aventurile lui Will Montgomery (interpretat de Nicolas Cage), un maestru al hoțiilor, condamnat la opt ani de închisoare, după ce fusese tras pe sfoară într-un jaf care nu decursese conform planului. Odată eliberat, el este gata să lase în urmă trecutul criminal și să-și refacă relația cu fiica sa, Alison Loeb (interpretată de Sami Gayle).

Foștii complici ai lui Montgomery precum și agentul FBI Tim Harlend (interpretat de Danny Huston), sunt convinși că prada - acțiuni în valoare de 10 milioane de dolari - a fost ascunsă de Montgomery, înainte de a fi condamnat. Ca să pună mâna pe acțiunile furate, vechiul său partener de jafuri, Vincent (interpretat de Josh Lucas), o răpește pe Alison, răscumpărarea fiind cele zece milioane. În ziua de Mardi Gras, el o ascunde pe fetiță în portbagajul izolat fonic al unui taxi, un loc unde fata este aproape imposibil de găsit.

Montgomery are la dispoziție o singură zi pentru a plăti răscumpărarea de 10 milioane, deși banii nu sunt în posesia sa, în ciuda a ceea ce cred Vincent și agentul FBI. În consecință, Montgomery are o singură opțiune: să se încreadă în instinctele sale și să se alieze din nou cu un alt fost complice: frumoasa, inteligenta și atrăgătoarea Riley Jeffers (interpretată de Malin Akerman). Împreună, cei doi trebuie să plănuiască un nou jaf, pentru ca Montgomery să-și recupereze fiica... Până nu e prea târziu!

Un thriller amețitor care îi aduce laolaltă pe actorul Nicholas Cage și pe regizorul Simon West, cel ce a semnat și regia filmelor Con Air și Eroi de Sacrificiu 2. Din distribuția filmului mai fac parte Danny Huston și M.C. Gainey.

Sinopsis (en) Note de producție
jinglebells