Articole Star Wars: The Clone Wars

(2008)

Star Wars: Războiul clonelor

Despre productie

În 2005, filmul Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith / Star Wars: Episodul III Razbunarea Sith încheia seria Star Wars. Însa creatorul sau, George Lucas si echipa sa de la Lucasfilm Animation mai aveau multe de spus despre "galaxia îndepartata". Pana acum, Razboiul Clonelor, evenimentul care a schimbat fata galaxiei, a putut fi doar întrezarit rapid în Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith / Star Wars: Episodul III Razbunarea Sith si la sfarsitul lui Star Wars: Episode II Attack of the Clones / Star Wars: Episodul II Atacul clonelor. Însa importanta sa este capitala, deoarece a determinat transformarea Republicii Galactice într-un imperiu si a condus la perioada razboaielor civile mentionate la începutul primului film din seria Star Wars.

“Ani si ani de zile, oamenii s-au întrebat ce era acest Razboi al Clonelor. Actiunea fiind centrata pe viata si familia lui Luke Skywalker, publicul n-a putut realiza întreaga amploare a acestui razboi." spune regizorul Dave Filoni. Acum, în filmul de animatie Star Wars: The Clone Wars / Star Wars: Razboiul Clonelor, spectatorii vor avea, în sfarsit, ocazia de a viziona în întregime desfasurarea acestui conflict care a schimbat înfatisarea galaxiei. De asemenea, filmul introduce elemente si personaje noi, inexistente în filmele precedente.

“Prin natura sa, orice razboi este un amalgam de istorii nespuse. Ceea ce ma fascineaza este faptul ca în spatele unui astfel de eveniment stau persoane reale, care sunt însa aruncate în umbra de amploarea razboiului, de însasi desfasurarea sa. În cazul nostru, stim ce s-a întamplat cu galaxia, dar nu stim exact de ce si cum s-a întamplat. Aceasta este povestea din spatele povestii." adauga George Lucas.

Pentru a prezenta într-o lumina noua o tema care a ramas întiparita pentru totdeauna în mintile unor generatii întregi de fani, George Lucas a creat un stil vizual distinct, care evoca spiritul fimelor precedente, dar aduce în acelasi timp o nota unica. "Am ales animatia deoarece este o cale total diferita, care da libertatea de a face lucruri imposibil de realizat într-un film cu actori." conchide realizatorul.


Ce este Razboiul Clonelor?

"Generale Kenobi, cu ani în urma ai luptat alaturi de tatal meu în Razboiul Clonelor."
— Printesa Leia, “Star Wars: Episode IV A New Hope”

Timp de o mie de ani, Republica Galactica s-a dezvoltat si a cunoscut prosperitatea sub conducerea înteleapta a Senatului si sub protectia Cavalerilor Jedi. Dar, asa cum se întampla deseori cand bunastarea si puterea se instaleaza prea rapid, raul îsi face curand aparitia. Interesele comerciale încep sa primeze asupra celorlalte, Senatul devine corupt si ambitiosul senator Palpatine este ales Cancelar Suprem. Ceea ce este si mai îngrijorator este reaparitia periculosilor Lorzi Sith, dupa o absenta de o mie de ani.

În mijlocul acestei agitatii generale apare o miscare separatista, initiata si condusa de Contele Dooku, un fost Cavaler Jedi. Profitand de charisma si influenta sa, el convinge din ce în ce mai multe planete sa se desprinda de Republica Galactica, promitandu-le eradicarea coruptiei din ce în ce mai extinsa.

Putini stiau ca, în trecut, Contele Dooku trecuse de partea întunecata a Fortei, intrand în randul Lorzilor Sith si devenind mana dreapta a lui Darth Sidious, care încheiase o alianta secreta cu marii magnati ai comertului. Contele Dooku îi atrage în capcana pe Cavalerii Jedi pe planeta pustie Geonosis. Desi Cavalerii Jedi castiga lupta, victoria lor este de scurta durata. În loc sa consolideze puterea Cavalerilor Jedi, batalia de pe Geonosis va fi prima dintr-o lunga serie de confruntari, în cadrul unui razboi care se va raspandi în întreaga galaxie, implicand din ce în ce mai multe planete. Este începutul Razboiului Clonelor.

Acum, Cavalerii Jedi lupta pentru a restaura pacea în galaxie, ajutati de masiva armata de clone, arma secreta creata cu ani în urma de Maestrul Jedi Sifo-Dyas. Confruntarea dintre Cavalerii Jedi si Separatisti va hotarî viitorul galaxiei. Pe masura ce conflictul se extinde pe o arie din ce mai larga, Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Ahsoka Tano si Padmé Amidala sunt prinsi în vartejul razboiului, iar Contele Dooku, Darth Sidious si Asajj Ventress nu se dau în laturi de la nimic pentru a grabi distrugerea Republicii.

Despre personaje Prezentare
jinglebells