Articole Star Wars: The Clone Wars

(2008)

Star Wars: Războiul clonelor

Sinopsis

Franciza galactică continuă și cu acest desen animat digital. Fiul masivului Jabba the Hutt e prins și cei care trebuie să vadă cum și de ce sunt cavalerii Jedi Anakin Skywalker și Obi-Wan Kenobi. Cei doi, împreună cu maestrul Yoda, au de luptat împotriva rebelilor.
Primul sezon al acestei serii de desene animate de ultimă oră prezintă unei noi generații de fani celebrele personaje din Star Wars. Acum vin bătălii și mai importante, amenințări noi, aventuri captivante și promisiunea de a duce lupta stelară la niveluri nebănuite. Dezvoltat pe baza unui prim sezon fenomenal, Sezonul al doilea continuă tradiția Star Wars și pune la încercare limitele eroilor în lupta lor pentru soarta galaxiei. Evenimentele sunt plasate cronologic între evenimentele din episoadele II și III ale primului sezon din această saga plină de acțiune. Bătălia pentru pace continuă însă bravii Cavaleri Jedi sunt la limita extenuării, confruntându-se cu resursele aproape nelimitate ale inamicilor lor. Fără a i se profila un final prea curând, războiul face tot mai multe victime.
Lupta pentru salvarea galaxiei devine tot mai încleștată după ce un nou grup de răufăcători încearcă să profite de haosul provocat de război. Letali, sfidători în fața legilor și extrem de temuți, vânătorii de recompense subminează încercările Republicii de a păstra ordinea. Cavalerii Jedi vor lua parte la cele mai dure bătălii de până acum pe măsură ce mizele războiului stelar devin tot mai mari, iar cavalerii Jedi trebuie să formeze noi alianțe pentru a reuși să învingă acești noi inamici letali.
Anakin Skywalker - Deși curajul, încredrea și dibăcia de care a dat dovadă în relația sa cu Forța i-au adus rangul de general și de cavaler Jedi, firea brutală a lui Anakin și deciziile pripite i-au pus deseori în pericol viața, precum și viețile celor pe care îi iubește.
Obi-Wan Kenobi - De statură mică, dar un uriaș în înțelepciune, generalul Obi-Wan Kenobi joacă în continuare un rol vital în apărarea păcii galactice, datorită talentului său de negociator și a loialității față de Republică.
Căpitanul Rex - Comandant al celebrului batalion 501 al trupelor de clone, Rex a demonstrat că este un lider pragmatic care impune respect subordonaților săi, precum și colegilor sau chiar superiorilor săi.
Padmé Amidala - Impulsivă dar și înțeleaptă, senatoarea Amidala nu și-a pierdut speranța de a a opri războiul și de a readuce pacea în galaxie. Cu toate acestea, extraordinarul ei simț de empatie se dovedește a fi atât un ajutor, cât și o piedică.
Yoda - Înțelegerea remarcabilă de care dă dovadă Yoda în ceea ce privește adevărata față a Forței îl face în același măsură înțelept și puternic. Vorbește calm și cu blândețe, iar sfaturile înțelepte ale lui Yoda sunt cele mai prețuite de către ceilalți.
Ahsoka Tano - Oglindind influența maestrului ei Jedi, Ahsoka este nerăbdătoare să își demonstreze valoarea prin manevre de zbor îndrăznețe și un stil agresiv de luptă cu sabia laser. Cu toate acestea, Ahsoka este inteligentă și foarte dedicată filosofiei Cavalerilor Jedi.
Ki-Adi-Mundi - Unul dintre seniorii înțelepți Consiliului Cavalerilor Jedi, maestru Jedi, din rasa Cerean, este un lider disciplinat, dispus să îți conducă trupele prin cele mai dure planete pentru a înfrunta inamicii nemiloși.
Luminara Unduli - Renumită pentru formalitatea ei și pentru felul strict în care respectă codul Cavalerilor Jedi, maestrul Luminara Unduli este o spadasină formidabilă și o tacticiană plină de viclenie. Unduli își folosește puterea de observație pentru a ghici tacticile adversarului încă dinainte de începerea bătăliei.
Ducesa Satina Kryze - Ducesa Satine, o pacifistă convinsă și reprezentanta planetei Mandalore, lucrează fără ostenire pentru a opri războiul galactic și vărsarea de sânge inutilă. Îmbrăcată mereu ca o regină și de o frumusețe naturală, Satina atrage instantaneu toate privirile din cameră, însă inima ei îi aparține unui singur bărbat...

Sinopsis (en) Despre distributie si echipa de productie
jinglebells