Articole Pixels

(2015)

Pixels: O aventură digitală

Note de producție

Când erau copii, în anii 1980, Sam Brenner (Adam Sandler), Will Cooper (Kevin James), Ludlow Lamonsoff (Josh Gad) și Eddie “The Fire Blaster” Plant (Peter Dinklage) au salvat lumea de mii de ori – în jocurile video de 25 de cenți bucata. Acum, ei o vor face cu adevărat. În Pixels, atunci când extratereștrii intergalactici descoperă niște jocuri video clasice și le iau drept o declarație de război, ei atacă Pământul după modelul prezentat în chiar aceste jocuri. Acum, președintele Cooper trebuie să-și cheme în ajutor foștii prieteni din sălile de jocuri pentru a salva lumea de PAC-MAN™, Donkey Kong™, Galaga™, Centipede®, sau Space Invaders™. Acestora li se alătură Lt. Col. Violet Van Patten (Michelle Monaghan), o specialistă în singurul armament care-i poate distruge pe extratereștrii.

Columbia Pictures prezintă în asociere cu LStar Capital și China Film Co., Ltd., filmul Pixels, o producție a Happy Madison / 1492 Pictures, în colaborare cu Film Croppers Entertainment. În rolurile principale îi vom putea vedea pe Adam Sandler, Kevin James, Michelle Monaghan, Peter Dinklage, Josh Gad și Brian Cox. Filmul este regizat de Chris Columbus și produs de Adam Sandler, Chris Columbus, Mark Radcliffe și Allen Covert. Scenariul a fost scris de Tim Herlihy și Timothy Dowling. Povestirea a fost adaptată pentru ecran de către Tim Herlihy și a fost inspirată de un film de scurt metraj realizat de Patrick Jean. Producătorii executivi sunt Barry Bernardi, Michael Barnathan, Jack Giarraputo, Steve Koren, Heather Parry, Patrick Jean, Benjamin Darras, Johnny Alves, Matias Boucard, Seth Gordon și Ben Waisbren. Directorul de imagine este Amir Mokri, iar scenograful este Peter Wenham. Montajul a fost realizat de Hughes Winborne, ACE, iar costumele de către designerul Christine Wada. Muzica îi aparține lui Jackman.

CA ÎN DONKEY KONG


Pixels e cea mai grozavă comedie de acțiune în care extratereștrii atacă Pământul, inspirându-se după jocurile video din anii 1980. Filmul e produs de Happy Madison și 1492 Pictures. La cârma filmului Pixels a fost invitat Chris Columbus, care a contribuit la definirea filmelor din anii 1980, scriind scenarii cum ar fi Gremlins sau The Goonies, regizând apoi comedii clasice cum ar fi Home Alone sau Mrs. Doubtfire, și ajutând la lansarea unor francize de mare succes cu efecte speciale, cum ar fi Harry Potter, Percy Jackson, sau Night at the Museum. Columbus recunoaște că Pixels l-a atras din mai multe motive. “Când am citit scenariul filmului Pixels mi s-a părut atât de original și de unic, încât mi-am spus că trebuie să-l realizez eu însumi,” recunoaște el.

“Îmi plăcea în special combinația de comedie și acțiune, care-mi dădea posibilitatea de a realiza ceva ce nu mai făcusem de la Harry Potter încoace. Puteam să împingem comedia până dincolo de limitele sale, dar vroiam să creăm totodată și un film intens de acțiune și aventură. Pentru mine e ca și când Gremlinii s-ar întâlni cu Goonies și cu Harry Potter. Filmul îmi dădea posibilitatea de a crea ceva realmente proaspăt, folosind uneltele pe care le adunasem de-a lungul anilor. Urma să fie un film original care să te poarte înapoi, în anii 1980, într-un mod evocator și nostalgic.”

Rolul principal îi aparține lui Adam Sandler, care este totodată și producătorul filmului. Columbus spune că cele două “roluri” interpretate de același om reprezintă un câștig enorm pentru film. “Adam are un simț pronunțat al comediei și este totodată și un producător înțelept,” afirmă Columbus. “E o combinație splendidă pentru că – de exemplu – el înțelege foarte bine și situațiile în care totul decurge ca pe roate, iar filmul poate merge înainte, dar și situațiile în care ceva nu merge bine și atunci are nevoie de mai mult timp pentru a îndrepta lucrurile.”

Lista celorlalți eroi ai filmului seamănă cu o echipă de războinici digitali din anii 1980: PAC-MAN™, Donkey Kong™, Centipede®, Galaga™, Frogger, Q*bert™, sau Space Invaders™, printre mulți alții. “Aceste personaje clasice constituiau esența jocurilor, așa încât era obligatoriu să le reunim în acest proiect,” explică Allen Covert, unul dintre producătorii filmului. Partenerii care au conlucrat cu noi în acest scop au fost : Atari Interactive, Inc. (Asteroids, Breakout, Centipede, Missile Command); Konami Digital Entertainment (Frogger); Bandai Namco Entertainment (PAC-MAN, Galaga, Dig Dug); Nintendo (Donkey Kong, Duck Hunt); Sony Computer Entertainment (Q*Bert); TAITO CORPORATION (Arkanoid, Space Invaders); sau Warner Bros. Interactive (Paperboy, Joust, Defender, Robotron), G-MODE (BurgerTime) și TETRIS (Tetris).

Columbus adaugă: “Acest film n-ar fi posibil fără eroii legendari ai anilor ‘80 – ei sunt la fel de importanți pentru film ca și rolurile pe care le interpretează actorii. A fost extrem de impresionant să vedem că totul se potrivește exact așa cum am plănuit.”

Columbus susține că un alt motiv pentru care a fost atras către acest proiect a fost acela că reprezenta o oportunitate de a crea un film care să se adreseze tuturor vârstelor. “Desigur, părinții își vor aminti cum jucau ei jocuri video în sălile de jocuri, iar copiii lor se vor simți atrași de personaje – în film sunt sute de momente comice – jumătate se vor adresa părinților, iar cealaltă jumătate, părinților,” explică el. “Dar e mai mult de atât. Eu cred că spectatorii simt nostalgie pentru aceste jocuri și în special pentru cele din anii ‘80. Aud reacții de genul acesta tot timpul – vorbesc cu elevii de liceu și ei îmi spun că filmul lor favorit este The Goonies. Ei au o afecțiune deosebită pentru personajele din vremea aceea.”

DESPRE DISTRIBUȚIE

Pentru a realiza acest proiect, realizatorii de la Happy Madison și 1492 au adus pe platou o distribuție plină de talente ale comediei: Adam Sandler, care este și producătorul filmului, Kevin James, Michelle Monaghan, Peter Dinklage și Josh Gad, care împreună construiesc o echipă de eroi unici, chemați să salveze omenirea.

Adam Sandler interpretează rolul lui Sam Brenner – un campion de altădată al jocurilor video, iar acum, tehnician pentru echipamente electronice. “Lucrurile n-au mers prea lin pentru el în ultimii 30 de ani,” spune Barnathan. “El s-a cam împotmolit. Ca să fim cinstiți, el pare că nu se pricepe la nimic atât de bine ca la jocurile video. Din fericire pentru noi toți, această activitate este foarte la-ndemână.”
Kevin James – care a jucat alături de Sandler în mai multe filme – a fost invitat să-l interpreteze aici pe cel mai bun prieten al lui Sandler, președintele Statelor Unite.

“În ceea ce-l privește pe Kevin, se poate vorbi despre orice rol,” afirmă Columbus. “Kevin are o prezență deosebit de pregnantă – el trebuia să fie președinte. Și a jucat excelent acest rol – când a încheiat de filmat prima secvență în rolul președintelui Cooper, eu personal l-am considerat cu adevărat credibil. Este un actor minunat și consider că e capabil de subtilități mult mai serioase decât în rolurile anterioare.”

Personajul interpretat de James, Will Cooper, a ajuns jos de tot în sondajele politice. Toată lumea îi consideră pe politicieni niște bufoni prostănaci, dar în cazul lui Cooper, americanii sunt chiar convinși de asta. “Publicul larg nu-mi prea agreează personajul,” explică James. “El nu prea face ceea ce s-a angajat să facă și în plus, nu-i prea pasă de nimic. Când vede că omenirea e atacată de extratereștrii, exact ca în jocurile video, el îi cheamă în ajutor pe prietenii săi, care erau cei mai buni jucători de video-game din lume.”
Când președintele Cooper îl solicită pe Sam Brenner să formeze o echipă de experți în jocuri video pentru a respinge atacul extratereștrilor, Brenner ia urma foștilor campioni ai sălilor de jocuri de altădată.

Josh Gad interpretează rolul lui Ludlow Lamonsoff, cel mai tânăr dintre jucătorii de la Arcade (sală de jocuri). “El este ceva mai tânăr decât foștii campioni și era pe vremea aceea un fel de puști minune,” explică Gad.

Pe vremuri un copil precoce al jocurilor video, el este acum un teoretician al conspirației, care a rămas tot îndrăgostit, ca și în copilărie, de Lady Lisa, personajul principal din Dojo Quest, jocul său favorit din acea perioadă.
Gad a fost încântat să participe la acest proiect cinematografic atât pentru că urma să lucreze cu Columbus și Sandler, cât și pentru că filmul îi oferea șansa de a participa la jocurile legendare ale copilăriei sale.

Peter Dinklage întregește trupa de jucători de la Arcade în rolul lui Eddie Plant, alias “Aruncătorul de flăcări”. Deși a devenit faimos datorită rolului său dramatic din “Game of Thrones,” Dinklage este la fel de îndrăgostit și de comedie, așa cum a dovedit-o și în filmele Living in Oblivion , sau Death at a Funeral.

Eddie Plant reprezintă o figură distinctivă în film din cauza tunsorii speciale și a uniformei sale fără mâneci. “În mod cert el este “împotmolit”, atât vizual cât și mintal, într-o anumită epocă,” recunoaște el. “Am mai văzut tipi din ăștia – ei nu-și dau seama că felul cum arată a ieșit de mult din modă, dar ei se simt fericiți așa cum sunt. Eddie are o coamă lungă de păr, tatuaje demodate pe corp și are obiceiul să smulgă mânecile tuturor hainelor pe care le poartă. Presupun că nu-i prea place cum îi arată ceafa, dar asta nu înseamnă că nu se pricepe grozav la arme.”

Ca și colegii săi de platou, Dinklage își făcea veleatul prin sălile de jocuri în copilăria sa. “Mi-e milă de copiii din ziua de azi, care se joacă pe consolele proprii și nu mai pot merge „la arcade”, unde pe vremuri puteau socializa și se puteau împrieteni,” afirmă el. “Înainte mergeai la sălile de jocuri, petreceai timp cu prietenii, vedeai ce fete noi mai apăreau – sau verificai dacă a venit fata pe care o remarcaseși ieri. Acolo era muzică. Era ca la patinoar și te puteai distra grozav.”

Obișnuiții “arcadelor” n-ar fi ajuns nicăieri fără ajutorul Locotenent Colonelului Violet Van Patten, interpretat de Michelle Monaghan. “Femeia asta este extrem de puternică, deșteaptă și sigură pe ea,” susține Monaghan.

Monaghan este singura femeie dintr-un rol principal, dar se pare că rolul i-a plăcut teribil. “Glumiți? Mi-a plăcut să fiu singura femeie din grup,” explică ea. “Băieții sunt prietenoși și drăguți. Da, făceau bășcălie, dar și eu mă pricepeam să le servesc replica.”
Ashley Benson interpretează rolul lui Lady Lisa, eroina legendară a jocurilor video din anii 1980, care a apărut în jocul Dojo Quest și a fost obiectul dragostei neîmpărtășite a lui Ludlow.

“Noi vroiam ca Ludlow (interpretat de Josh Gad) să fie îndrăgostit de un personaj feminin din jocurile copilăriei sale. Ne-am gândit că ar fi un rol drăguț și ar arăta punctul slab al lui Ludlow,” explică Covert. “Nu aveam prea multe personaje care să se potrivească descrierii, așa că am ales-o pe Lady Lisa din Dojo Quest. Cel mai bun lucru este că am reușit să folosim personajul într-un joc nou, pe care poți să-l joci pe telefon.”

ATAC DUPĂ MODELUL JOCURILOR VIDEO: DESIGN ȘI EFECTE

Comedia Pixels, cu o intrigă unică și comic irezistibil, iese în evidență, fiind diferită de filmele din vacanța de vară. “Cele mai multe filme cu efecte vizuale – inclusiv filmele în realizarea cărora am fost implicat – vor să creeze efecte vizuale cât mai realiste. Chiar dacă vrei să creezi un dragon sau un monstru, vei încerca să-i dai o alură cât mai realistă, cum ar fi textura sau pielea unei creaturi adevărate,” explică Columbus. “În Pixels, noi am vrut să facem ceva ce nu s-a mai văzut până acum. Când aceste personaje din jocurile video prind viață, ele sunt reprezentate în așa fel încât li se văd pixelii și au o aură luminoasă din interior, care se mișcă încontinuu. Este de fapt o versiune tri-dimensională a jocurilor de 8-biți pe care le puteai vedea afișate pe ecranul calculatorului, în sălile de jocuri.”

Scenografulul Peter Wenham, care răspundea de aspectul general al filmului, a fost primul care s-a ocupat de tranziția personajelor, de la versiunea clasică de 8 biți la cea 3D. “Era important pentru companiile producătoare de jocuri, dar și pentru noi – să ne menținem cât mai aproape de adevăr, chiar dacă treceam la personaje 3D,” afirmă el. “Distracția provine din faptul că arătăm ceva ce nu s-a mai văzut până acum – toate obiectele de care ne lovim zi de zi sunt prezentate cu pixelii la vedere. Trebuia să ne hotărâm cum voiam să arate aceste lucruri – spre exemplu o bombă lansată de Space Invaders lovește asfaltul, făcând un crater mare; în același timp asfaltul se descompune în pixeli. Trebuia să vedem cum arată toate astea.”

După cum spune Wenham, exista riscul ca aceste versiuni 3D ale personajelor să arate prea schematic sau neinteresant. Atunci le-a venit ideea cu aura luminoasă – o idee aplicabilă obiectelor descompuse în pixeli. Nu numai personajele urmau să emită o lumină interactivă, ci și țintele atacurilor. Rezultatul a fost uimitor și pe de altă parte a reușit să exprime și modalitatea în care extratereștrii folosesc jocurile video pentru a ataca planeta.

Odată ce a hotărât imaginea personajelor, Columbus i-a cerut lui Matthew Butler, creatorul efectelor vizuale, să actualizeze jocurile video ale anilor 1980 aducându-le în zilele noastre. “Matt Butler este geniul nebun care a făcut ca aceste creaturi să pară reale, dar în același timp să fie ceva ce spectatorii n-au mai văzut până acum. El și-a forțat echipa pentru a realiza aceste lucruri și a pus presiune pe noi mai mult ca niciodată,” recunoaște Columbus.

Butler afirmă că realizatorii filmului au făcut eforturi extraordinare pentru a obține personaje cu un look nou și cât mai veridic, dar și pentru a reedita mișcările și modul lor de interacțiune de altădată. “Era important ca noi să imităm aceste jocuri cât se poate de fidel,” spune Butler. “Dacă ne gândim la PAC-MAN, el înfulecă tot ce-i iese în cale și se mișcă cu mare rapiditate. Donkey Kong, de asemenea are mișcările lui specifice, un fel de pași mărunți – noi am realizat o animație mai fluentă, dar am menținut esența lui de ‘spiriduș’.”

Desigur, realizatorii și-au permis unele libertăți în ceea ce privește povestirea. De pildă, povestea jocului Galaga din film – în care o ‘eroare” din joc reprezintă punctul culminant al intrigii – este un element imaginar, care a fost creat pentru a da mai mult dramatism povestirii.

Dacă vrem să fim foarte exacți din punct de vedere tehnic, spune Butler, titlul filmului nu e corect. “Un pixel 3D se numește de fapt ‘voxel,’” adică un cub în spațiu, explică el. “Noi am preluat noțiunea simplistă de cuburi și am făcut-o mai interesantă și mai modernă, adăugându-i energie luminoasă, cum a fost în cazul lui PAC-MAN,” explică Butler. “Imaginea lui în 2D este plată, dar noi i-am dat în 3D o formă de sferă, făcută din voxeli. Fiecare voxel are propria sa energie luminoasă, bazată pe filamente geometrice, care pot fi controlate individual; am făcut apel la un fel de licență artistică pentru a circula energia luminoasă prin sfera lui PAC-MAN.”

Butler spune că secvența cu Centipede arată modalitatea în care au rezolvat cea mai mare provocare din domeniul efectelor vizuale: obținerea tonurilor corecte. Unul dintre cele mai dificile lucruri a fost să confere personajelor din jocurile video o tentă comică. “Personajele din jocurile video sunt niște răi, așa încât ei au trebuit să fie fioroși, dar filmul e o comedie, deci ticăloșii trebuia să fie ceva mai simpatici,” afirmă Butler. “De exemplu, în cazul miriapodului Centipede, instinctul nostru era să facem o creatură care să inspire spaimă, dar sub îndrumarea lui Chris, l-am făcut ceva mai comic – ca în secvența în care el dansează în spatele unei bătrâne care se uită la televizor. Abia când vedem acțiunile lui, înțelegem cât e de periculos. Centipede interacționează cu toată masa lui corporală, creând haos oriunde se duce. Nici n-apuci să te transformi în mii de pixeli, că te-a și mâncat!”

În secvența cu PAC-MAN, eroii se află în mașini multicolore Mini Cooper – “ghosts” – care îl fugăresc pe un PAC-MAN înalt de 10 metri, care înghite în calea sa toată rețeaua de cabluri din Manhattan. “În joc, PAC-MAN era personajul pozitiv, iar dușmanii săi erau stafiile, dar în film, PAC-MAN e un pericol care zboară deasupra Manhattanului, iar singurul mod în care jucătorii l-ar putea învinge este cu ajutorul stafiilor,” explică Columbus. “Am mers cu mașini Mini Coopers, ca și stafiile, iar ele ni s-au potrivit atât ca dimensiune cât și ca viteză și culoare. Producătorii Mini Cooper au fost generoși cu noi pentru că a trebuit să accepte o mulțime de modificări pe care le-am cerut ca să putem monta pe mașini diferite arme și un senzor cu energie luminoasă, care s-au potrivit de minune.”

“Printre efectele vizuale am introdus și figurile din jocurile originale, cum ar fi PAC-MAN care înghite o rețea de curent, dar și figuri noi, care ies din vechile tipare, cum ar fi PAC-MAN mușcând dintr-o mașină de pompieri, care tocmai se descompune în pixeli,” spune Butler. “La un moment dat, un Mini Cooper merge pe cele două roți din față; aici avem un efect vizual, dar și un Mini adevărat, căruia i s-a tăiat partea din spate.”

Pentru a-i respinge pe atacatori, jucătorii îl cheamă în ajutor pe creatorul lui PAC-MAN, profesorul Iwatani. Deși rolul profesorului Iwatani este interpretat pe platouri de către actorul Denis Akiyama, adevăratul profesor Iwatani apare și el într-un cadru al filmului, în chip de tehnician de reparații, la una dintre sălile de joc din 1982. “Interesant este faptul că în viața reală,” spune Columbus, “înainte de a deveni profesor, Iwatani, inventatorul lui PAC-MAN, a fost chiar reparator de jocuri video.”

Pentru secvența dramatică a încleștării cu atacatorii, jucătorii au apelat la Donkey Kong. “Noi am construit decoruri gigantice ca replică a jocului video Donkey Kong,” afirmă Columbus. “Eroii noștri s-au luptat realmente pe platforme de dimensiune reală interpretând jocul Donkey Kong.”

“A fost un decor colosal pe care l-am construit pe Mega Stage de la Pinewood Toronto Studios, care este cel mai mare studio de filmări din America de Nord,” explică Wenham. În final, studioul lui Wenham a fost o construcție de peste 20 de metri, făcută din grinzi și panouri – care recrea jocul Donkey Kong la dimensiuni reale.

Readucerea la viață a lui Q*bert a reprezentat de asemenea o altă provocare. “Ca și celelalte personaje, el este făcut din cuburi cu muchiile ascuțite, dar a trebuit sățl mai îndulcim pentru a fi mai drăgălaș,” spune Butler. “Sony Picture Imageworks a venit cu ideea de a-l acoperi cu o soluție translucidă, care să-i dea o alură de animal îmblănit, pe care îți vine să-l strângi la piept și să-l mângâi, chiar dacă e disipat în mii de pixeli. El nu are nici mâini, nici gură, așa încât a fost o provocare pentru noi să-l facem viabil pe Q*bert folosind doar ochii și postura corpului.”

Pe lângă construirea personajelor, Peter Wenham a trebuit să se ocupe și de decoruri și locații – toate fiind aspecte importante ale filmului. “Filmul prezintă o realitate îngroșată – care provine din jocurile video – dar noi am încercat să o facem ceva mai realistă,” afirmă el.

Unul dintre atuurile lui Wenham a fost crearea tunurilor cu ajutorul cărora jucătorii urmau să respingă atacul extratereștrilor. “E grozav când reușești să construiești o armă de butaforie care să fie pe placul actorilor. Când Sandler a ridicat un tun din acesta, a început instantaneu să imite sunetele produse de o mitralieră. Aceste tunuri te fac să te simți din nou copil,” apreciază Wenham. “Era important să avem ceva care să fie amuzant, dar care, în același timp, să nu fie convențional. Dacă te uiți cu atenție la aceste tunuri de lumină, ele au joystick-uri sau accesorii pe care le aveau vechile jocuri video. Pe tunul cel mai lung se află butoane roșii și ecrane cu LED-uri. Am vrut să creăm o punte între jocurile clasice și armele moderne high-tech.”

Wenham a fost de asemenea responsabil cu realizarea celorlalte decoruri ale filmului, inclusiv a fabricii Electric Dreams din anii ‘80 – locul unde se desfășurau competițiile mondiale, acolo unde au excelat Sam Brenner, Ludlow Lamonsoff și Eddie Plant – și a DARPA, unde Violet Van Patten a creat armamentul special al jucătorilor de la Arcade.

DISTRIBUȚIA
Adam Sandler (Brenner / producția) s-a bucurat de un imens succes ca actor, scenarist, producător și muzician.

Filmele lui Sandler au avut încasări de peste 3 miliarde de dolari în toată lumea, iar printre ele se numără hituri ale box office cum ar fi Grown Ups 2, Just Go With It, Grown Ups, Bedtime Stories - produs de Walt Disney Studios, filmul Sony Pictures You Don’t Mess With the Zohan, sau comedia studiourilor Universal I Now Pronounce You Chuck & Larry.

De curând, Sandler a putut fi urmărit și în filmul lui Jason Reitman, Men Women and Children sau în filmul independent The Cobbler, alături de Steve Buscemi și Dustin Hoffman. De asemenea, el a făcut din nou echipă cu Drew Barrymore pentru cea de-a treia lor colaborare în filmul Blended.
Anul acesta, pe lângă Pixels, Sandler va mai lucra și la filmul Hotel Transylvania 2, dând voce personajului Dracula.

Sandler a mai reluat de curând și rolul lui Lenny Feder din comedia Grown Ups 2 și a jucat în filmul That’s My Boy, alături de Andy Samberg și Leighton Meester. Totodată, el a fost Dracula din Hotel Transylvania, film produs de propria sa companie de producție, Happy Madison.

KEVIN JAMES (Cooper), starul din comediile de mare succes Paul Blart: Mall Cop și Zookeeper, a putut fi recent urmărit în comedia Paul Blart: Mall Cop 2. James și-a început cariera pe o scenă de stand-up comedy, din Long Island. După ce a fost descoperit în 1996, la Montreal Comedy Festival, el a semnat un contract cu o rețea de televiziune pentru crearea propriului său sitcom.

James și-a făcut debutul în filmul artistic Hitch, în 2005, unde a jucat alături de Will Smith, pentru Columbia Pictures. De atunci, James a jucat roluri principale în filmele: Here Comes the Boom, Grown Ups, Grown Ups 2, și I Now Pronounce You Chuck and Larry.

Pe lângă activitatea sa de pe platourile de filmat, vocea lui James a putut fi auzită în filmele de animație Barnyard, film produs de Nick Movies, Monster House, sau Hotel Transylvania și urmarea sa produsă de Sony Pictures Animation. Având la activ o panoplie de roluri care-i reflectă puterea, șarmul și frumusețea,

Michelle Monaghan (Violet) îmbogățește fiecare rol pe care-l joacă, cu profunzime și umanism.
Anul acesta, Monaghan va juca în filmul Baran bo Odar, Sleepless Night alături de Jamie Foxx, inspirat după filmul franțuzesc din 2011, Nuit Blanche. Open Road va lansa filmul pe ecrane în 2016.

Monaghan poate fi urmărită în prezent în filmul lui Justin Reardon, Playing It Cool alături de Chris Evans, și mai recent, în drama lui Michael Hoffman, The Best of Me, bazat pe romanul de succes al lui Nicholas Sparks. Anterior, Monaghan a jucat în filmul Claudiei Myers, Fort Bliss, care spune povestea unei veterane din războiul din Afghanistan, care se luptă să-și refacă relația cu fiul său.

Peter Dinklage (Eddie) a încercat să redefinească conceptul de “leading man” odată cu rolul răsplătit cu premiul publicului la Sundance Film Festival, din filmul The Station Agent, care a fost aplaudat la scenă deschisă în timpul festivalului și apoi cumpărat imediat și lansat pe piață de către Miramax.
După premiul Dramatic Audience Award, Dinklage a mai primit și nominalizări pentru cel mai bun rol masculin, la premiul SAG Award, la Independent Spirit Award și a fost nominalizat de către Entertainment Weekly printre primii 5 actori care s-au remarcat în roluri de debut. De atunci el a fost extrem de solicitat.

În ceea ce privește filmul, Dinklage a jucat în blockbuster-ul Fox, X-Men: Days of Future Past, și în filmul Sony, Death at a Funeral, cu Chris Rock și Martin Lawrence. Dinklage va putea fi urmărit în curând în filmul Universal, Michelle Darnell, alături de Melissa McCarthy.

Întorcându-se la scena teatrală, Dinklage a jucat la The Public Theatre în Richard III, rol pentru care a fost apreciat de critică; în Theatre of the New Ear alături de Meryl Streep și Hope Davis; și în Knickerbocker, la Williamstown.

Dinklage joacă în prezent în serialul de succes al HBO “Game of Thrones,” rol pentru care a obținut un Emmy și un Golden Globe, la categoria cel mai bun actor dintr-un rol secundar.

Sinopsis
jinglebells