Articole Never Let Me Go

(2010)

Să nu mă părăsești

Despre echipa de producție

MARK ROMANEK (regizor), s-a născut în Chicago, Illinois. Romanek a scris și a regizat filmul ONE HOUR PHOTO cu Robin Williams, a cărui premieră mondială a avut loc la Festivalul de Film de la Sundance, în 2002. Filmul a primit Premiul publicului, Premiul Premiere și Premiul juriului la Festivalul de film american de la Deauville, în 2002.

Romanek a regizat multe video-clipuri muzicale premiate pentru diferiți artiști cum ar fi: Fiona Apple, Audioslave, Beck, David Bowie, Johnny Cash, Coldplay, Eels, Macy Gray, Janet Jackson, Michael Jackson, Mick Jagger, Jay-Z, Lenny Kravitz, Madonna, Nine Inch Nails, No Doubt, Iggy Pop, Red Hot Chilli Peppers, R.E.M., Linkin Park, Keith Richards și Sonic Youth.

Video-clipurile sale muzicale au primit multe premii prestigioase, printre care trei premii Grammy. Două dintre video-clipurile lui Romanek fac parte din colecția permanentă a Muzeului de artă modernă din New York. În 1997, MTV i-a decernat premiul Video Vanguard pentru contribuția sa la respectivul mediu. A fost pentru prima dată când premiul a ajuns la un regizor.

Romanek a făcut și multe reclame de televiziune pentru clienți ca: Nike, Calvin Klein și Apple iTunes + iPod cu artiști ca Paul McCartney, Bob Dylan, U2, Eminem, Mary J. Blige, Coldplay, Wynton Marsalis și mulți alții.

Printre romanele lui ALEX GARLAND (Scenarist/Producător executiv) se numără The Beach, The Tesseract și The Coma. Lista sa de scenarii originale include 28 DAYS LATER, SUNSHINE și NEVER LET ME GO.

Romanele lui KAZUO ISHIGURO (Autor/Producător executiv) i-ai câștigat acestuia recunoaștere la nivel internațional și multe onoruri, inclusiv Premiul Booker, premiul Cartea anului Whitbread, decorația britanică OBE pentru Servicii aduse literaturii și decorația franceză Cavaler al ordinului artelor și literelor. Opera sa a fost tradusă în 40 de limbi și The Remains of the Day a fost adaptată într-un film premiat.

Printre romanele lui Ishiguro se numără și următoarele: A Pale View of Hills (1982, a câștigat premiul Winifred Holtby); An Artist of the Floating World (1986, a câștigat premiul Cartea anului Whitbread, a câștigat premiul Scanno, finalist pentru Premiul Booker); The Remains of the Day (1989, a câștigat premiul Booker); The Unconsoled (1995, a câștigat premiul Cheltenham); When We Were Orphans (2000, finalist pentru Premiul Booker) și Never Let Me Go (2005, finalist pentru Premiul Booker, a câștigat premiul Serono, a câștigat premiul Corine Internationaler Buchpreis, a câștigat premiul Roman european Casino de Santiago, finalist pentru Premiul US National Book Critics Circle). Ultima carte a lui Ishiguro, Nocturnes: Five Stories of Music and Nightfall, a fost publicată în mai 2009.

ANDREW MACDONALD (Producător), în 1993, la 27, a produs primul său film de lung metraj, SHALLOW GRAVE, pentru Channel 4. Scris de John Hodge și regizat de Danny Boyle, filmul a fost un mare succes de casă și a câștigat premiul BAFTA pentru Cel mai bun film britanic. Aceeași echipă creativă a continuat să facă o serie de filme împreună: apreciata și extrem de populara versiune cinematografică a romanului lui Irvine Welsh, TRAINSPOTTING; A LIFE LESS ORDINARY; film SF de 30 de minute ALIEN LOVE TRIANGLE; și adaptarea pentru marele ecran a cărții lui Alex Garland, THE BEACH, cu Leonardo Di Caprio.

Din 1997, Macdonald a condus DNA Films, o afacere comună cu Fox Searchlight Pictures, divizia de specialitate a Twentieth Century Fox. Compania finanțează și produce filme britanice și oferă acces la o rețea internațională de distribuție. Prin DNA Films, Macdonald a supravegheat producția a următoarelor filme: BEAUTIFUL CREATURES, THE PAROLE OFFICER, SEPARATE LIES, THE LAST KING OF SCOTLAND, NOTES ON A SCANDAL și THE HISTORY BOYS, printre altele.

For DNA Films și Fox Searchlight, Macdonald a produs și foarte apreciatul 28 DAYS LATER și, mai recent, urmarea acestuia, 28 WEEKS LATER și thrillerul SF, SUNSHINE.

ALLON REICH (Producător) a fost partenerul de producție a lui Andrew Macdonald la DNA Films din noiembrie 2002, lucrând la toate proiectele recente ale DNA Films, printre care: THE HISTORY BOYS, THE LAST KING OF SCOTLAND, NOTES ON A SCANDAL și 28 WEEKS LATER, urmarea filmului 28 DAYS LATER.

În trecut, Reich lucra la Miramax, unde avea funcția de Șef de Film UK și a fost producător executiv pentru FOUR FEATHERS de Shekhar Kapur, HEARTLANDS de Damien O’Donnells și DIRTY PRETTY THINGS de Stephen Frears. Înainte, la Film Four, el a lucrat la multe producții printre care FOUR WEDDINGS AND A FUNERAL, SHALLOW GRAVE, THE MADNESS OF KING GEORGE, BRASSED OFF și TRAINSPOTTING.

TESSA ROSS (Producător executiv) este Controlor de film și teatru la Channel 4. Inițial, a fost numită ca șef a Film4 în decembrie 2002 și în noiembrie 2004 rolul său a devenit mai important și de atunci include și teatru.

Departamentul de film al Channel 4 și-a construit o reputație pentru dezvoltarea și finanțarea unor filme cum ar fi SLUMDOG MILLIONAIRE de Danny Boyle, care a câștigat multe premii printre care opt premii Oscars, patru premii Golden Globe, șapte premii BAFTA și un premiu BIFA pentru Cel mai bun film, Oscararizatul THE LAST KING OF SCOTLAND, câștigătorul premiului BAFTA THIS ESTE ENGLAND, HUNGER de Steve McQueen, care a câștigat premiul Camera d’Or la Cannes, trei premii BIFA și premiul Carl Foreman la BAFTA, THE MOTORCYCLE DIARIES, TOUCHING THE VOID și THE ROAD TO GUANTANAMO.

Printre filmele recent lansate de Film4 se numără IN BRUGES de Martin McDonagh, care a câștigat atât la premiile Golden Globe cât și la BAFTA, câștigătorul de la premiile Golden Globe HAPPY-GO-LUCKY de Mike Leigh, HOW TO LOSE FRIENDS AND ALIENATE PEOPLE de Bob Weide, BRICK LANE de Sarah Gavron, FOUR LIONS de Chris Morris, LOOKING FOR ERIC de Ken Loach, BUNNY AND THE BULL de Paul King, NOWHERE BOY de Sam Taylor-Wood și THE LOVELY BONES de Peter Jackson. Printre alte filme care urmează a fi lansate se numără și THE EAGLE de Kevin Macdonald, ANOTHER YEAR de Mike Leigh, NEVER LET ME GO de Mark Romanek, 127 HOURS de Danny Boyle, ONE DAY de Lone Scherfig și SUBMARINE de Richard Ayoade.

Pe când lucra mai demult la Channel 4 Drama, Ross a inovat cu succes strategia care a cimentat o reputație teatrală bazată pe risc și inovație. Printre piesele care au fost puse în scenă pe atunci se numără “Shameless,” “Teachers,” “Not Only But Always,” “Bodily Harm,” “White Teeth,” “No Angels,” “The Navigators,” “Buried,” “Forty” și “Second Generation.”

Alte piese teatrale deosebite făcute de Ross includ drama de pe vremea războiului civil, “The Devil’s Whore,” de Peter Flannery, “Longford” cu Jim Broadbent și cu Samantha Morton, “Elizabeth I” cu Helen Mirren, câștigătorul de la premiile BAFTA “Sex Traffic” și “Omagh” de Pete Travis printre multe altele. Tessa a venit la Channel 4 de la Independent Commissioning Group al BBC-ului unde era Șefa departamentului de teatru, unde a comandat și a fost producător executiv de teatru și film pentru BBC pentru următoarele titluri BILLY ELLIOT, CLOCKING OFF, HEARTS AND BONES, IN A LAND OF PLENTY, TALKING HEADS II, LIAM, PLAYING THE FIELD, BIRTHS MARRIAGES ȘI DEATHS pentru a menționa câteva.

Tessa a fost examinator extern pentru masterul de scenaristică de la Northern Film School și este în prezent guvernatoare la National Film and Television School, guvernator la BFI, asociat onorific la London Film School și membru al comitetului ICA. Tessa a fost numită CBE pe Lista de onoruri, la New Year, în 2010.

ADAM KIMMEL ASC (Director of imagine) este un director de imagine nominalizat la premiul Independent Spirit pentru prestația sa din CAPOTE. Kimmel a lucrat cu regizori remarcabili cum ar fi Christopher Guest, Spike Jonze și Mark Romanek.

Printre alte filme ale sale se numără și I’M HERE, LARS AND THE REAL GIRL, CAPOTE, ALMOST HEROES și BED OF ROSES.

BARNEY PILLING (Editor) a lucrat cel mai recent la foarte apreciatul film al lui Lone Scherfig, AN EDUCATION, scris de Nick Hornby, cu Carey Mulligan. NEVER LET ME GO este cel de-al treilea său film, primul fiind MISS PETTIGREW LIVES FOR A DAY de Bharat Nalluri. Pilling a fost nominalizat de două ori la premiile BAFTA, pentru prestațiile sale din seriile de televiziune de succes “Spooks” și “Life On Mars.” Printre alte filme de televiziune se numără și “Tsunami: The Aftermath” și “As If.”

Despre distribuție
jinglebells