Articole My Week with Marilyn

(2011)

O săptămână cu Marilyn

Despre film

Povestea are la bază memoriile tânărului Colin Clark, care a istorisit întâmplările de pe platoul de filmare al producției “The Prince and The Showgirl”, cu Marilyn în rol principal. Povestirile includ detalii personale despre viața și personalitatea starului american, redate prin prisma legăturii intime care se înfiripă între cunoscuta actriță și Colin. Pe măsură ce filmul se desfășoară, spectatorul o cunoaște tot mai bine pe senzuala actriță și ajunge astfel să înțeleagă viața și personalitatea vedetei și să petreacă o săptămână alături de Marilyn Monroe prin cuvintele și emoțiile lui Colin.

Simon Curtis, regizorul producției, explică ce bucurie i-a adus această ecranizare: “Nu mi-a venit să cred când am văzut manuscrisul “O săptămână cu Marilyn” publicat. Colin a petrecut într-adevăr o săptămână intensă, erotică și tensionată alături de cea mai faimoasă femeie din lume, chiar atunci când se afla pe culmile succesului. Nu mi-a venit să cred cât sunt de norocos când am primit drepturile de ecranizare. Alții încercau de ani de zile. În ultimul an întâlnisem cel puțin trei regizori foarte bine văzuți care mi-au spus că și-au dorit dintotdeauna să ecranizeze această poveste. Așadar mă simt foarte norocos”.

Distribuția filmului este una extraordinară: Michelle Williams (nominalizată de trei ori la premiile Oscar pentru „Blue Valentine“, „Shutter Island“ și „Brokeback Mountain“) o interpretează pe Marilyn Monroe și Eddie Redmayne (câștigător al unui trofeu Tony, a mai jucat în „The Other Boleyn Girl“ și „The Good Shepard“), pe Colin Clark. În film mai joacă Judi Dench (câștigătoare a unui premiu Oscar, cu roluri în filmele „Quantum Of Solace“ și „Shakespeare In Love“), ca doamna Sybil Thorndike, consiliera profesională a lui Marylin, precum și Kenneth Brannagh, de asemenea nominalizat la Premiile Academiei Americane de film.

Michelle Williams a fost răsplătită pentru jocul actoricesc cu 44 de nominalizări și premii la festivalurile internaționale de film, printre care se numără 7 nominalizări la premiile BAFTA (British Academy Of Film and Television Art) și trofeul Globul de Aur din acest an pentru “Cea mai bună actriță în musical sau comedie”.

Actrița povestește că a fost un rol care a avut o încărcătură personală puternică tocmai datorită perspectivei intime din care este portretizată vedeta americană. “Am crescut cu un poster cu Marilyn în dormitor. Am fost mereu interesată mai degrabă de viața privată a vedetei, de Marilyn cea ferită de ochii publicului, de Marilyn dinainte de «Marilyn». Chiar și atunci când eram mai mică mă simțeam mai aproape de trăsăturile și trăirile din spatele personalității ei copleșitoare și faimoase”, afirmă Michelle Williams.

Regizorul Simon Curtis spune că “pentru cei mai mulți oameni, Marylin este mai degrabă o imagine simbolică decât o actriță, mulți i-au văzut mai mult fotografiile decât filmele”. „O săptămână cu Marilyn” potretizează chiar latura nevăzută a actriței. Filmul este o călătorie în culisele unei producții cinematografice holywoodiene de proporții, alături de fascinanta vedetă americană, care își dezvăluie personalitatea și emoțiile cadru după cadru. 

Sinopsis
ALTE ARTICOLE
jinglebells